makamba Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 A jakby zwykłą cykadę , odpowiedniej wielkości okleić jakimś pływającym materiałem , plastrem korka czy balsy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 mi nie chodzi o jakies anorektyczne cykady, ktore opadaja w zwolnionym tempie, tylko o normalne i duze cykady, ale lzejsze niz te normalnie dostepne a co za tym idzie, szybciej startujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 mi nie chodzi o jakies anorektyczne cykady, ktore opadaja w zwolnionym tempie, tylko o normalne i duze cykady, ale lzejsze niz te normalnie dostepne a co za tym idzie, szybciej startujace Podobny pomysł (lekka,metalowa i duża ) miałem kilka lat temu.Totalna porażka. Pływała bokiem,na plecach lub wirowała. Po dociążeniubyło normalnie. Wiele prób i modeli - zawsze to samo - brak stabilności. Może ktoś bardziej "techniczny" rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Podobny pomysł (lekka,metalowa i duża ) miałem kilka lat temu.Totalna porażka. Pływała bokiem,na plecach lub wirowała. Po dociążeniubyło normalnie. Wiele prób i modeli - zawsze to samo - brak stabilności. Może ktoś bardziej "techniczny" rozwiąże problem. Też to przeszedłem.Kupiłem kiedyś na targach jakieś firmowe,szwedzkie chyba cykady z naciągniętym na nie twisterem.Za cholerę nie chciało to pracować jak cykada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 czy ktos ma kontakt do smaczka? edyta: mam, znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Najlepiej odlać cykady samemu i zrobić to z samej cyny. Będzie lekka. Potem tylko kwestia odpowiednio przewiercone otworki. Wystarczy przesunąć otworek w jedna , lub drugą strone i może to zmienić diametralnie pracę cykady. Mówie tu o cykadach podobnych do cykad Pokutyckiego. Edytowane 16 Listopada 2013 przez zander58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Odgrzeje temat cykad .Czy ktoś z Was posiada cykady od 20 g do 50 g .Bardzo proszę o zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Czasami sobie mysle, ze takie ciezkie cykady to bedzie moja "tajna bron" w tropikach - jak zreja male rybki. Kupilem na ali kilka cykad okolo 40g. Za duzo nimi nie lowilem (peer pressure na lodzi), ale niedawno znalazlem 70g. Te mam- chodza ok, ale ciezko znalezc koleczka etc odpowiednuej mocy i wielkosci.https://a.aliexpress.com/_EvdWocK Te znalazlem:https://a.aliexpress.com/_EIvtrES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) Gooral dzięki , a kółka sumowe też na ali ostatnio kupowałem . Edytowane 1 Czerwca przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Dziurki czasami sa za male na duze koleczka i za blisko krawedzi by je rozwiercic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Ja kiedyś miałem taką sytuacje Dremelem i frezem małym rozwiercałem .Znalazłem stare zdjęcia cykad Pakuckiego i o takie kształty mi chodzi tylko dużo cięższe . Szkoda że nie można ich już kupić ani zamówić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi