kryst Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ale jaja! A zaczęło się tak niewinnie - Daiwa i Ito - razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 No i dobrze ... lepsza dyskusja niż milczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Sam sobie rolę etatowego malkontenta i opozycji wybrałem . Pewnie mam do tego nieuświadomioną skłonność ..Jeśli kogoś uraziłem swoimi prostymi poglądami to niech mi daruje . Ja tak tylko dla elementarnej proporcji . Żeby pełnowymiarowego i pełnojajecznego casta nie zdusił ani zdeformował ciąg na logo i taki , że tak powiem , glamour casting ..Tutaj naprawdę trudno zaistnieć jako pionier i jesteśmy siłą rzeczy skazani na wtórność . Ale treść może i musi byc niekiepska .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ciekawa dyskusja, proponuję część nie poświęconą bezpośrednio tematowi przenieść do działu ogólne, może coś z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 @pablomdoskonały pomysł Jestem za:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Smaczku - skoro nie ma ryb już w Polsce to można spokojnie pisać. To tak jakbyś się bał, że z pustej szklanki wypije tobie ktoś ostatnie piwo, którego nie ma. PozdrawiamRemek Niby masz rację, ale zostały jeszcze pojedyncze miejsca gdzie ta ryba jest. Niestety od jakiegoś czasu zaczęło się polowanie na miejscówki. Napisać artykuł można, ale trzeba go okrasić fotkami,a tu rodzi się już niebezpieczeństwo - wykrycia miejsca. Druga strona to, że wszystko niemal na temat ryb zostało napisane. Można opisywać przygody i ewentualnie miejsca spoza granic naszego kraju. Z drugiej strony, chyba sami sobie strzeliliście w kolano, wstawiając do artykułów ryby rozmiarów, które szczątkowo występują w Polsce. Niby to przyciąga wzrok, ale wiele osób nie łowi takich np. szczupaków w ogóle. Wyobraz sobie teraz artykuł, o łowieniu np. szczupaków na duże wahadła, zdjęcia robione u nas w kraju - ryby na zdjęciach będą w rozmiarze standardowym 60-80cm,może jeden większy. Taką mamy rzeczywistość, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Nowe wedki Daiwa Steez... Czyzby pierwsze wplywy Ito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Pablom,Nie mam najmniejszych wątpliwości, że wprowadzenie limitów na forum było super decyzją. Jeszcze raz powtórzę - mnie nie interesują 15 cm okonki albo pstrągi po 20 cm. Niech te ryby spokojnie pływają w wodzie. Wolę mniej a konkrety. Co do artykułów - mam odmienne zdanie. Wiele można napisać. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Remek, limity jak najbardziej, może niektóre są zbyt wysokie, a może nie. Chodzi o to że zasobność naszych wód jest taka a nie inna. W naszych warunkach przeciętny wędkarz,który pracuje i bywa w sezonie 50-80 razy, zrobi 3-4 zdjęcia. Na tym nie szczególnie da radę oprzeć artykuł. Druga strona jest taka że wiele osób łowi dużo dużych ryb, ale nie publikuje zdjęć, lub nie pisze art, lub jedno i drugie. Wasze zadanie to zmienić. Tematy - pewnie masz rację, są. Sam nawet kiedyś napisałem coś o kleniach i jaziach, ale jak zobaczyłem potworki Pitta to mi przeszło z wysyłaniem. Zresztą Pitt napisał większość ważnych rzeczy odnośnie kleni. Myślę że tu koło się zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Błąd z tymi kleniami. Jeśli tak myślicie to źle. Ja chętnie opublikuję artykuł, który może nie jest okraszony zdjęciami wielkich kleni ale opisuje jakiś punkt widzenia tego jak je łowić. Ryby są dodatkiem - techniki, doświadczenia - najważniejsze bo pomagają innym w zrozumieniu ryby, uporządkowaniu wiedzy i poznaniu czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Pomyślimy zobaczymy - teraz muszę co innego skończyć - ale potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Pomyślimy zobaczymy - teraz muszę co innego skończyć - ale potem... no i nie mówiłem Czekam zatem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Smaczku - skoro nie ma ryb już w Polsce to można spokojnie pisać. To tak jakbyś się bał, że z pustej szklanki wypije tobie ktoś ostatnie piwo, którego nie ma. Remku, w tej szklance zostało jedynie piwa na łyk , a kac rybny, zwłaszcza zimą jest potworny.A tak odnośnie tematu- dyskusji a nie wątku- to dla potwierdzenia mojej tezy na ostatnie 30 artykułów zamieszczonych na stronie:- tematyka ryb łowionych poza granicami Polski- 9,- tematyka ryb łowionych w Polsce- 2 (Bolenie na casting i Zrozumieć bolenia, nie wiem czy Jig felieton można zaliczyć do tej grupy),- tematyka sprzętu- 13,- relacje ze spotkań- 1,- tematyka ogólna, luźne rozważania i OT- 4.Powyższe wyliczenia nie przedstawiłem, aby pokazać, iż pisze się o sprawach błahych.Tak więc jaskrawo widać jak chętnie (a raczej niechętnie) forumowicze dzielą się wiedzą na temat rodzimych rybek. Musi być jakaś tego przyczyna, bo przecież znakomita większość łowi jednak u nas w kraju. O co więc kommon??PS. Te jazgarze to ja ostatnio wycastingowałem naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Pomyślimy zobaczymy - teraz muszę co innego skończyć - ale potem... no i nie mówiłem Czekam zatem. PozdrawiamRemek Nie ciesz się tak, ze starego zostały zdjęcia i...... tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mimo to czekam na artykuł - z chęcią opublikuję. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi