PablovelLoco Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Ano pogoda tej jesieni nie rozpieszcza,2 tygodnie mrozilo i padal kilka razy snieg,teraz na plusie ale wieje i leje...talvi tulee(zima idzie)...pod lodem nie lapie ( nie chce mi sie wiercic dziur w 50 cm lodzie ), wole strugac. Edytowane 27 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 No i prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Takie.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Bardzo fajnie wygląda z tą dużą wyciskaną łuską,kolorki też dobrane w sam raz,podoba mi się taki minimalizm.Będą łowić ...i to na pewno.Miło popatrzeć na twoje pierwsze prace,oby tak dalej i widzę ,że powinieneś założyć swój wątek.Kurcze tylko ja nie mam czasu na dłubanie,ale to nic z czasem sobie to odbije . Edytowane 28 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Watek to dla mnie chyba za duzo, wole lowic niz strugac Malowanie moze nie jakies super mi wychodzi ale wazne ze praca wobka teraz jest taka jaka chcialem oby powtarzalne mi teraz wychodzily no i zobaczymy czy prosto beda latac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Z makrelą mi się kojarzy ten wobler, sam nie wiem dlaczego fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Moze byc i "makrela" oby tylko bolkom zasmakowala Jeszcze raz Pawel dzieki za porady i cierpliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Terve! mita kulu?Ladany -fajnie dopracowny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Hei Paul hyvin viileä uistimia tehdäAion ollavieraili usein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Hehehehe-dobre -sory za spama -ale az tak zaawansowany nie jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Hei Paul hyvin viileä uistimia tehdäAion ollavieraili usein Miksi ei ,olen onnelinen ja kehotan kaikkia,kuka halua katsoa minun käsityöt. Terveisin Paavo. Edytowane 28 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 kiitos Minusta he löytää .Mycke hyvä viimeistely niitä. vilpittömästi Rafe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) kiitos Minusta he löytää .Mycke hyvä viimeistely niitä. vilpittömästi Rafe Kiitos paljon,mina haluaisin tekemaan viimeiset pieni vaaput tosi nopeasti,mutta minun nuori poikani otta minun kaiken vapaa-aikani. Ps.Tak abstrahująć to Suomen kielta uczę się dopiero na poważnie od roku ...mutta se on tosi hauska... Edytowane 28 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Przyznam ze dobrze Ci idzie .Finskiego uczylem sie od Lapin Kulty jak kojarzysz tak sie sklada ze mam kilu Finksich zanajomych .Brodatych ludzi z tatuazami -spoko ludki .Zapaleni wedkarze .Jestem ciekaw jak tam z pogoda ,nie ukrywam ze Finland to dla mnie kraj z bajki -wielu lowi tam na lodzie -ciagnie mnie w tamte strony choc na chwile z wedka ale jakos sie zebrac nie moge .Jak by nie bylo kawal drogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Od Lapin Kulty wolę Karialę...oczywiście w stosownych ilościach.Co do pogody to przez ostatnie 2 tygodnie mroziło do ponad -6,teraz od 3 dni trochę na plusie,ale potwornie wieje na przemian z deszczem,ogólnie do doopy nad wodą szaro-buro i pusto.Co do łowienia pod lodem to wygląda to tak,że w sezonie wiosenno-jesiennym presja wędkarska praktycznie żadna przynajmniej w moim miasteczku,za to w zimie tłumy ludzi na lodzie,bynajmniej nie po to by pojezdzić na łyżwach.W kwietniu był dosyć głośny w mojej okolicy przypadek,gdy 3 panów wybrało się dosłownie na ostatni lód,wynikiem czego była dość karkołomna akcja ratunkowa z udziałem śmigłowca .O ile wiem wszystko skończyło się szczęśliwie.Ja troszkę ciepłolubny jestem i zbytnio do ''siedzenia nad dziurą'' mnie nie ciągnie,ale lubię popatrzeć jak inni łowią...kto wie może za jakiś czas i mnie porwie ''podlodowa gorączka''. Ps.W Tukholmie byłem raz na wycieczce słynnym nocnym wekendowym (pijackim) kursem promowym Helsinki-Maarianhamina-Stokholm. Edytowane 29 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Zaczne od konca .Slynny kors znam ,ba ,nawet w ten wekend ekipa z pracy cisnela .Osobiscie nie bylem ale kto wie z drogiej strony jak zerkam na jezdzacych tam i z powrotem .Polowa wraca juz jako pary i zaczynaja sie jaja .Polecam dla sigli .http://www.vikingline.se/sv/sverige/destinationer/helsingfors/ Wedkowanie zima faktycznie jak ktos nie zassa to ciezki temat .Tam gdzie ja lowie zawsze jest posto .Lyzwy to tak ale wedkarstow zima -zadko sie tu spotyka lodkow na lodzie .Moze dlatego Finland zawsze mi sie kojarzyl z krajem o ktorym piszesz .Tam sie robi super wabiki i wlasnie tam stada lodzi na nie lowi .Hali przychodzi mi do glowy .Zazdroszcze -6 juz bym pwenie z kolem ratunkowym smigal gdzies przy pomostach na jakims bagnie .Oczywiscie w granicach rozsadku i raczej na pomoscie niz poza . EEEE tego drogiego nie testowalem ,piatek idzie tak jak i u nas swieto narodowa i czas do monopolowego zajrzec jak polecasz nie obejde sie smakiem i zerkne czy maja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Coś tam powoli się dzieje... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Czekamy , czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 ooooo Są woblerki, bo już myślałem, że tu się robi szkółka Fińskiego i żeby zrozumieć to tłumacz potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Sa,sa woblerki tylko przy moich lapskach, to ten rozmiar to syzyfowa praca,przy jeszcze wiekszej partyjce artretyzm i zapalenie stawow dloni murowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Az tak zle chyba nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Coś tam powoli się dzieje... . Fajne te poperki i vertykale. Z przeznaczeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Fajne te poperki i vertykale. Z przeznaczeniem ? Bo ja wiem pewnie drobnica ...a tak na poważnie pod okonia,ewentualnie coś z ''drapieżnego" białorybu (u mnie najczęściej to wzdręga ).A tak w gwoli ścisłości to te poperki to nie poperki...w trakcie tworzenia dostają jeszcze mini ster z blachy aluminiowej,aby zwiększyć powierzchnie czołową,praca to intensywne migotanie z nieregularnym odjazdami,jest to dosyć powszechna w moich pudełkach konstrukcja,ale większe modele łatwiej zrobić,z małymi jest trochę kłopotu ale już to ogarnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Bardzo interesujàca przynęta. Czekam na zdjęcia finalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi