Skocz do zawartości

Fińskie "Levusy"

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Chwilę mnie nie było,to nie znaczy ,że próżnowałem...w ramach mojego ''wolnego'' czasu.Ukręciłem parę większych i mniejszych ''mioteł'' i coś tam zacząłem grzebać przy kijkach z zakresu ''chrustowego''.

''Kogutowe'' jigi 7-10g pod sandacza i szczupaka i 2-3g maluchy z nastawieniem tęczowym i okoniowym.

8f7dae75a333ef1bmed.jpg

5fc979d7c8e0443cmed.jpg

Kończę przeróbkę okoniowego ''chrustu'' do 10g (teraz już raczej do max 8g),kijek ćwiczebny robiony na kolanie (oskórowany,wypolerowany,zmienione rozmieszczenie przelotek,trochę przerobiona rękojeść).''Chrust'' po zabiegach zyskał dynamiki i zrzucił trochę balastu,co mnie bardzo cieszy.

38d053be2d433ea3med.jpg

cd3dc216738f8d60med.jpg

1653a08dbe0bb3ddmed.jpg

A tu 4-składowy blank 9' #5 fast,jakiś niby made USA,zakupiony tutaj sygnowany jedynie nazwą firmy "Grosari'' która je sprowadza.Blank czeka na komponenty zamówione w Art-Rod.Ma wyjść z niego jakiś taki kijek pod okonie i białoryb.

caca5e0be5ed0402med.jpg

• Like 3

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Takie małe ''wykopki'' po ponad roku ciszy...poprzedni sezon był pod znakiem ''kręcenia'' wedzisk ,teraz chwila odpoczynku i nowe,chociaż trochę ''uwstecznione'' konstrukcje (bo z wydruku).Pierwsza partyjka wertykali w trakcie finalizacji (na nowym kształcie korpusu) do podrywania z dna,materiał to brzoza długość 9cm,waga 11g.Robią się także wersje powierzchniowe stick-poper oraz jerk.

post-54673-0-38173200-1459058439_thumb.jpg

post-54673-0-98480000-1459058441_thumb.jpg

Cdn. z czasem nastąpi... ;) .

• Like 1

Mam nadzieję, że po krótszej pauzie :D

Raczej tak :D ...wertykale już po finalnej warstwie lakieru,stick-popery w trakcie lakierowania,a jerki zagruntowane i pobielone.Druga konstrukcja będzie oparta na korpusie jazgarz 9cm i będzie w wersji wertykal i jerk...seryjki nie duże,bo na własne potrzeby no i z czasem też nie za bardzo.

Zdjęcia ''kupiaste'' ,bo dalej wiosny i słońca jeszcze nie ma,ale coś tam wrzucę ;) .

Ukleja wertykal 9cm 11g,kolory:natural zieleń,natural niebieski,amazonka (zółty),czarnobyl (zielony) i prince (róż).Praca mocne lusterkowanie przy podbicu z dna,zbrojenie tylko tylne aby zmniejszyć zaczepowość.

post-54673-0-98958600-1459696783_thumb.jpg

Ukleja stick-poper 9cm 10g,z uzbrojeniem wobler ''stoi'' praktycznie pionowo pod powierzchnią wody,po szarpnięciu nieregularne odjazy po powierzchni z delikatnym ''chlapnięciem'' (wobler w części przedniej posiada zaglębienie).

post-54673-0-89467900-1459696785_thumb.jpg

Prawie skończone ukleje jerk 9cm 11g,praca lusterkowanie w opadzie,jednostajne prowadzenie praca "V",nieregularne odjazy podczas podszarpywania,zrezygnowałem z uzbrojenia tylnego (druty do obcięcia),aby wzmocnić pracę ogonową.Kolory natural zieleń i niebieski oraz wzdręga.

post-54673-0-03867700-1459696788_thumb.jpg

Surowe korpusy modelu jazgarz wertykal 8,5cm.

post-54673-0-03151800-1459696790_thumb.jpg

• Like 3

• 3 miesiące temu...

Cześc Paweł,  widzę temat kijków masz opanowany, choć smuci mnie fakt, że na kilka stworzonych wędek przypada zaledwie kilka przynęt. Chętnie odwiedzałem ten temat, bo wyroby masz niezłe. A na chwilę obecną kurzy się tu........ pochwal się przynętami.

PS> musimy w końcu sfinalizować temat ;)

Pozdrawiam