Welski Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam zawieszony silnik 2 suw 8 km Yamaha i smierdzi spalinamy jak sto osiemdziesiąt wydech byc na "nodze,na samej gorze,Istnieje mozliwosc wyprowadzenia pod wode nad srubę i wtedy śmigna hen daleko,wymienic na 4 suw,lub zamontowac na pantografie Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Welski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) nie wszedl obrazeknie bedę zlosliwy,ale ten upal to nie tylko na.........może tak, wylot spalin w silniku jest na wysokosci górnej krawedzi pawęży,natomiast smierdzi w w calej części rufowej dlatego nie zamieścilem zdjęcia z silnikiem ,żeby bylo widac konstrukcję rufy.jeżeli nie masz nic konstruktywnego do napisania to ......dziekuję Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Welski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) ... Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nie wiem co autor ma na myśli i o co kaman - chyba upały ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 ..wydech "być" pod wodą..jak "dmuchać" górą "spalinamy" to zapewne razem z wylotem kontrolnym wody chłodniczej ..jak lecą same spaliny to sprawdź pompę i podstawa - czy silnik ma płytę antykawitacyjną w wodzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nie wiem co autor ma na myśli i o co kaman - chyba upały ????..nie, to chyba od tych spalin :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 cinżko skumać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Chyba trzeba szyfranta, jest jakiś na forum? Trzeba rozszyfrować przekaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 ..no i omawiany silnik wywiało z fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jak płyniesz powoli to jest za małe ciśnienie i dmucha przed górny wylot. Mona go przytkać albo przetrymować silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 No wlasnie, ten wylot jest wysoko i spaliny prawdopodobnie opadywuja na dno lodeczki , w zależności od kierunku wiatru nieraz przyspieszenie pomaga. jest możliwosc zainstalowania rułki,albo innego wężyka i "sprowadzić" wylot nad śrubę i wtedy w wirze poplynelyby w dal siną,tak kombinuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 ..no i omawiany silnik wywiało z fotki..faktycznie to sloneczko- biega o spaliny a nie o silnik pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 ...spaliny raczej nie uchodzą z łódki tylko silnika...piszesz o pantografie, po Twoich "czeskich" tekstach omyślałem ze masz może śrubę nad wodą . Z otworu kontrolnego nie powinno za mocno kopcić, główny wydech jest pod wodą...Pozdrówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja także mam taką yamahe 8km i u mnie czuć spaliny tylko chwilę po odpaleniu. Podczas płynięcia spaliny są mieszane z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jakby zaslepil ten otwor kontrolny to............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 ..to głupi pomysł..Pływasz bez chłodzenia czy nie jestes do końca świadomy stanu swojego silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Welski
Mam zawieszony silnik 2 suw 8 km Yamaha i smierdzi spalinamy jak sto osiemdziesiąt
wydech byc na "nodze,na samej gorze,
Istnieje mozliwosc wyprowadzenia pod wode nad srubę i wtedy śmigna hen daleko,
wymienic na 4 suw,lub zamontowac na pantografie
Edytowane przez WelskiOdnośnik do komentarza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi