grubyzwierz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam wszystkich. co myślicie o łodzi "Szyper" firmy LIZEL http://www.lizel.pl/szyper_promocja_15.html ? Cena atrakcyjna, zastanawia mnie tylko waga tej łodzi, czy aby nie idzie za nią słaba jakość produktu. Czy do tej łodzi nada się silnik 6 KM Tohatsu ? Mam zamiar pływać po Odrze. Dzięki za porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Ta łupinka to na oczko wodne chyba??? 3,17 x 1,20 m za malutka troszkę jak na ODERKĘ , a na pewno za mało stabilna- wąska zbyt. Z tym silnikiem to będzie wodolot. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grubyzwierz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Heh Obecnie pływam z kumplem pontonem 2,4 m na wiosłach i myślałem że łódka tych rozmiarów będzie czymś odpowiednim Jaki rozmiar łodzi sugerujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Waldku- przy tym silniku z czasem zacznie pękać pawęż bo to delikatna i lekka konstrukcja jednopłaszczowa, szczególnie w wersji bez schowka na rufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak na dwóch chopa proponuję minimum 360 długości x min160 szerokości i do tego te twoje 6km można by podpiąć. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tylko przy 3,6 i 1,3 to raczej 6KM do ślizgu jej nie wyrwie. A co do samej łódki to waga sugeruje bardzo cienki laminat, raczej bym jej nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grubyzwierz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dzięki Panowie za odpowiedzi. Nie liczę na mega ślizg pływając po Oderce. Chcę spokojnie trollować za sumem kilka km w górę rzeki od miejsca wodowania a jesienią obskoczyć kilka głębszych tam. Pływanie dalej niż kilka kilometrów nie wchodzi w rachubę. A czy Waszym zdaniem łódka 3.6m, szerokość ok. 1,4 m o wadze załóżmy 100 kg, popłynie pod prąd Odry na silniku 6 KM w miarę sprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Pływam SOLAREM 360 - 360 x170cm około 120kg na 6 km SUZUKI po Wiśle , w jedną osobę idzie w ślizgu (pod prąd i z prądem) . A co do trolla to aż za dużo te 6km nawet dla dwóch osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertd Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 ten szyper to strasznie wywrotna lodkatakie cos mysle jest duzo lepszehttp://allegro.pl/lodka-wedkarska-okon-390-transport-antila-i4450985562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 n15 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czy któryś z kolegów używa tej łódki tj. Okoń 380 o której wspomniał wyżej Kol. robertd http://allegro.pl/lo...4450985562.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Napisz do kolegi @Damiano113 ma takową już jakiś czas oraz kilku jego kolegów. Osobiście pływałem na niej kilka razy co prawda głównie na elektryku.Sprzęcik na prawdę mocny i wytrzymały i fajnie zrobiony. Nie wiem jak spisuje się na dużych akwenach( pływałem tylko na małych zbiornikach). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 waga 42 kg, zrobili ja chyba z tektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Wojti chyba raczej z prasowanych kilku warstw papieru toaletowego;] Nie no serio konstrukcja jak i waga przeraża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
grubyzwierz
Witam wszystkich.
co myślicie o łodzi "Szyper" firmy LIZEL http://www.lizel.pl/szyper_promocja_15.html ?
Cena atrakcyjna, zastanawia mnie tylko waga tej łodzi, czy aby nie idzie za nią słaba jakość produktu. Czy do tej łodzi nada się silnik 6 KM Tohatsu ? Mam zamiar pływać po Odrze.
Dzięki za porady.
Pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi