arhuku Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 No to lecimy z norweskimi klimatami. Tym razem zdjęcie mojej Agi, która już od jakiegoś czasu stała się pełnoprawnym towarzyszem mojego mucho-foto projektu. Pierwszy lipień z Glommy w tym roku. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) To na mostku z fotkami fajne,ale reszty nie kupuję.To powyżej u mnie by bez zastanowienia poleciało do kosza,ta jeszcze wyżej z ruchomymi chmurami ma pomazną/poruszoną trawę ? Jak dla mnie niepotrzebna ingerencja w barwy.Za czarne,za smutne i ponure te foty. Edytowane 14 Października 2015 przez Taps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 @Taps, dziękuję za pochylenie się nad moimi zdjęciami. Miło mi też, że pozytywnie oceniasz moją aparycję na "mostku" (choć to akurat szara ulica i przydomowe tereny). Co do poruszeń, rozmazań - filtry. Wiatr rusza niebem i trawą, a matryca rejestruje. Niektórym to się podoba (a co bardziej śmiali przebąkują coś o nadawaniu dynamiki i życia zdjęciom). Co do barw i ponurości - klasyk powiedział, że intensywne kolory odwracają uwagę. Coś w tym jest. Niemniej, dzięki za opinię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Kupuję / nie kupuję - rzecz gustu.Niektórymi zdjęciami jestem zachwycony innymi trochę mniej ale za każdym razem widzę, że autor wie co robi i to co osiągnął jest zamierzone. Za to szacunek bo jest od kogo brać przykład. Ps. Powiedz mi Arek jak ruszasz na taką wyprawę to ty w ogóle łowisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Arek no nareszcie ... poproszę o więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) @siatkaz - zdarza mi się łowić, ale efekty fotograficzne mam wtedy wprost odwrotnie proporcjonalne do ilości czasu spędzanego z wędką. Najczęściej, jeśli decyduję się na łowienie, aparat zostawiam w domu. Może to jednak niedługo się zmienić, bo moja narzeczona powoli zaczyna wkręcać się w klimat muszkarstwa i szeroko rozumianego outdooru. A to stwarza szereg nowych możliwości (z moim łowieniem włącznie ). @remek Jest więcej, tylko cały czas w RAW-ach . Ale właśnie się zabieram za postprocess. Edytowane 15 Października 2015 przez Arek Kubale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Fajna fotka, czekamy na wiecej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Arek twoje foty sa miazga ! Mistrzostwo. Pełen szacun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Dziękuję wszystkim za komentarze. Kontynuując zaś lipieniowy wątek z Norwegii... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Magia, jak tu w czary nie wierzyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Arek zaraz będzie miesiąc od ostatniej fotki tak więc nie daj się prosić i wrzuć coś dla oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 @siatkaz, dzięki za przypomnienie. Człowiek goni własny ogon i gdzieś straciłem tempo . Mówisz i masz - tym razem moje tereny przydomowe, czyli Jaz Opatowicki na Odrze i jesień sprzed 2 tygodni (jeszcze liściasta ). 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nawet niewidzialem ze jestesmy sąsiadami , fota jak zwykle pikna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dzięki - super fotka.Tak z ciekawości zapytam - jaki czas?Strumień/potok w miarę łatwo dobrać ale woda bezpośrednio poniżej jazu zachowuje się bardziej dynamicznie i chyba musiało być "kilka" prób dla tej jednej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 @mirko - tak, tak, Sępolno się kłania @siatkaz - zwykle robię po 4-5 strzałów jednego tematu i w domu wybieram. Czasu nie uzależniałem od wody, a wydłużyłem do 30 s, żeby troszkę niebo się poruszyło. Przy okazji tego, na wodzie zaznaczyły się kierunki prądów. Ogólnie rzecz ujmując - ciemne filtry to zawsze robota troszkę w... ciemno (i na czuja) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja jestem z Bacciarellego {Biskupin} czyli ciut blizej do jazu , pozdrawiam sąsiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wracamy do Norwegii. Krótki postój nad jeziorem Mjøsa. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Tym razem nie moje zdjęcie, a mojej Agnieszki. Ja za to robię za modela. Fota spontaniczna, zrobiona podczas małego wakacyjnego dramatu, kiedy w drodze do Norwegii już pod Berlinem w pierwszym dniu wyprawy samochód odmówił posługi, a silnik chciał się usmażyć. W ogóle - wszystkie chciało się usmażyć, bo z nieba lał się 40-stopniowy żar. Cóż było robić - w oczekiwaniu na assistance, w niepewności czy początek wyprawy nie jest już jej smutnym końcem, słysząc że w Norwegii i tak powodziowe stany wód, ja zacząłem kręcić mokre muchy. Trzy dni później łowiłem w norweskiej Glommie. Ot, taki spokój ducha i co by nie mówić - życiowy optymizm Spokojnych Świąt wszystkim forumowiczom życzy team Kubale Outdoor - czyli Aga i Arek . 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishka Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Arek - jak mówi stara, ludowa mądrość - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:-)Zestaw podróżny pierwsza klasa, a takie przygody to właśnie sól tej zabawy. Zdrowych i spokojnych Świąt dla WasMam nadzieję, że dotrzesz niebawem do Poznania. Pozdrawiammishka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Michał, przygód było sporo - opowiem, jak zadzwonię po Nowym Roku. Dziękuję za życzenia i Tobie oraz Twojej rodzinie życzę spokojnych, zdrowych Świąt ode mnie i Agi. Pozdrawiam! PS. Coś krucho z tym lodem w ostatnich latach, jak nożem odciął po mojej wyprowadzce na Dolny Śląsk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 ????Nie łowimy nie focimy?To może coś archiwalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 @siatkaz - proszę bardzo . PS. Focimy, focimy. A łowienie już niebawem. Tylko czasu na publikowanie i obróbkę brak 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzięki, super perspektywa.A tak trochę z innej beczki - mała plamka na niebie nad lipieniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 @siatkaz - najprawdziwsza jętka zauważyłem ją dopiero ostatnio, widąć w większej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 @siatkaz - najprawdziwsza jętka zauważyłem ją dopiero ostatnio, widąć w większej jakości. Szczerze - to wygląda jak duże ptaszysko gdzieś daleko w tle albo jak paroch ale to wykluczyłem od razu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi