Skocz do zawartości

Arek Kubale - fotografia wędkarska (outdoor/fly-fishing/przyroda)

Rekomendowane odpowiedzi

To na mostku z fotkami fajne,ale reszty nie kupuję.To powyżej u mnie by bez zastanowienia poleciało do kosza,ta jeszcze wyżej z ruchomymi chmurami ma pomazną/poruszoną trawę ? Jak dla mnie niepotrzebna ingerencja w barwy.Za czarne,za smutne i ponure te foty.

Edytowane przez Taps
  • Like 1

@Taps,

dziękuję za pochylenie się nad moimi zdjęciami. Miło mi też, że pozytywnie oceniasz moją aparycję na "mostku" (choć to akurat szara ulica i przydomowe tereny). Co do poruszeń, rozmazań - filtry. Wiatr rusza niebem i trawą, a matryca rejestruje. Niektórym to się podoba (a co bardziej śmiali przebąkują coś o nadawaniu dynamiki i życia zdjęciom). Co do barw i ponurości - klasyk powiedział, że intensywne kolory odwracają uwagę. Coś w tym jest. Niemniej, dzięki za opinię.

• Like 2

Kupuję / nie kupuję - rzecz gustu.

Niektórymi zdjęciami jestem zachwycony innymi trochę mniej ale za każdym razem widzę, że autor wie co robi i to co osiągnął jest zamierzone. 

Za to szacunek bo jest od kogo brać przykład. 

Ps. Powiedz mi Arek jak ruszasz na taką wyprawę to ty w ogóle łowisz?

• Like 1

@siatkaz - zdarza mi się łowić, ale efekty fotograficzne mam wtedy wprost odwrotnie proporcjonalne do ilości czasu spędzanego z wędką. Najczęściej, jeśli decyduję się na łowienie, aparat zostawiam w domu. Może to jednak niedługo się zmienić, bo moja narzeczona powoli zaczyna wkręcać się w klimat muszkarstwa i szeroko rozumianego outdooru. A to stwarza szereg nowych możliwości (z moim łowieniem włącznie ;) ).

@remek

Jest więcej, tylko cały czas w RAW-ach ;). Ale właśnie się zabieram za postprocess.

Edytowane przez Arek Kubale
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

@mirko - tak, tak, Sępolno się kłania ;)

@siatkaz - zwykle robię po 4-5 strzałów jednego tematu i w domu wybieram. Czasu nie uzależniałem od wody, a wydłużyłem do 30 s, żeby troszkę niebo się poruszyło. Przy okazji tego, na wodzie zaznaczyły się kierunki prądów. Ogólnie rzecz ujmując - ciemne filtry to zawsze robota troszkę w... ciemno (i na czuja) ;).

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Tym razem nie moje zdjęcie, a mojej Agnieszki. Ja za to robię za modela. Fota spontaniczna, zrobiona podczas małego wakacyjnego dramatu, kiedy w drodze do Norwegii już pod Berlinem w pierwszym dniu wyprawy samochód odmówił posługi, a silnik chciał się usmażyć. W ogóle - wszystkie chciało się usmażyć, bo z nieba lał się 40-stopniowy żar. Cóż było robić - w oczekiwaniu na assistance, w niepewności czy początek wyprawy nie jest już jej smutnym końcem, słysząc że w Norwegii i tak powodziowe stany wód, ja zacząłem kręcić mokre muchy. Trzy dni później łowiłem w norweskiej Glommie. Ot, taki spokój ducha i co by nie mówić - życiowy optymizm ;)

Spokojnych Świąt wszystkim forumowiczom życzy team Kubale Outdoor - czyli Aga i Arek ;).

IMG_9485_net.jpg

• Like 19

Arek - jak mówi stara, ludowa mądrość - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:-)

Zestaw podróżny pierwsza klasa, a takie przygody to właśnie sól tej zabawy.

Zdrowych i spokojnych Świąt dla Was

Mam nadzieję, że dotrzesz niebawem do Poznania.

Pozdrawiam

mishka

Michał, przygód było sporo - opowiem, jak zadzwonię po Nowym Roku. Dziękuję za życzenia i Tobie oraz Twojej rodzinie życzę spokojnych, zdrowych Świąt ode mnie i Agi. Pozdrawiam!

PS. Coś krucho z tym lodem w ostatnich latach, jak nożem odciął po mojej wyprowadzce na Dolny Śląsk...

• 3 tygodnie później...