kardi Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 To w końcu rzeka górska pozdrawiam Paweł (pierwsze zdjęcie w wątku fantastyczne) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Arku wymiatasz. Zrobić tak ciekawe zdjęcie z tak trudnym światłem..szacun ! ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 B. fajne fotki ,ale jak dla mnie ciut za dużo zabawy z suwaczkami , podkreślam , jak dla mnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Suwaczków jest akurat ale dla mnie kilka rzeczy w ostatnim foto jest na minus- centralny kadr, nie widzę dokąd na lewą stronę zmierza postać a bardzo mnie to ciekawi - byc może poziomy kadr byłby lepszy;- bardzo szkoda ucięcia cienia jaki rzuca postać choć rozumiem że być może warunki były takie że nie można było się cofnąć;- wystemplowałbym też bliki. Prosze nie odbierać tego jak czepialstwo, po prostu piszę jak czuję tę fotkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Suwaczków jest akurat ale dla mnie kilka rzeczy w ostatnim foto jest na minus- centralny kadr, nie widzę dokąd na lewą stronę zmierza postać a bardzo mnie to ciekawi - byc może poziomy kadr byłby lepszy;- bardzo szkoda ucięcia cienia jaki rzuca postać choć rozumiem że być może warunki były takie że nie można było się cofnąć;- wystemplowałbym też bliki. Prosze nie odbierać tego jak czepialstwo, po prostu piszę jak czuję tę fotkę.Chodziło mi szczególnie o 1 fotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Dziękuję wszystkim za komentarze - także te bardziej krytyczne. Co do dość wyraźnej obróbki zdjęć - ostatnie trzy komentarze świetnie obrazują, jak różne wszyscy mamy gusty. I bardzo dobrze! Ta "zabawa suwakami" zaś to dla mnie kolejne narzędzie, na które się decyduję bardzo świadomie i dobrze, że odbiorcy dostrzegają jego obecność. Uwierzcie, że pochłania to sporo czasu. Nie próbuję tego ukrywać, że obrabiam zdjęcia, często podkreślając to, co w danej chwili mnie najbardziej zainteresowało i w jakiś sposób skłoniło do naciśnięcia spustu migawki. Tak jak już pisałem w innym wątku - z pewnością przyjdzie czas i na inne zdjęcia, spokojniejsze i bardziej stonowane. Kiedy to jednak nastąpi - nie potrafię odpowiedzieć . @Pawgas, przeanalizowałem Twoje uwagi punkt po punkcie - doceniam, że komuś się chciało tak pochylić nad moim zdjęciem. Serio i bez ironii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Fajnie, że odebrałęś moje uwagi bez sipny, choć wiem po sobie że często człowiek jest super zadowolony z jakiegoś kadru a po czasie odkrywa, że mógł zrobić pewne rzeczy inaczej i to jest irytujące bo powtórki często już zrobić nie można. Ale tak się właśnie uczymy osiągnięcia tego wyczucia którego sporo osób nie pojmie, bo nie analizuje zdjęc po wieloma płaszczyznami.Co do moich uwag to wyrosły z doświadczenia w tego typu fotkach - 20 kg temu szwędałem się z kumplem po różnych górach i tego typu zdjęć zrobiłem mu wtedy bardzo dużo. Edytowane 6 Września 2014 przez Pawgas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Z takiej dyskusji Panowie korzysta każdy z nas. Pierwsze zdjęcie uważam za doskonale właśnie dlatego,że ingerencja jest ostra i świadoma,że nadaje fotografii zamierzony odcień sztuczności. W tym przypadku podziałało jak widać doskonale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) A ja właśnie sobie nie wyobrażam wywalania duszków ze zdjęć robionych pod słońce. Są one, dla mnie, bezwzględną koniecznością. To one pokazują, że w zdjęciu jest dużo zdjęcia.Kadr też IMO dobry. Słońce, wędka, postać i cień tworzą linie biegnącą po przekątnej. Powodują wyważenie zdjęcia. Przesunięcie postać w lewo/prawo (żeby pokazać dokąd idzie) spowoduje przesunięcie całej linii i zdjęcie się zawali wagowo (Landszaftowy kadr upakowały wszystko po środku).Rzeczywiście, szkoda cienia. Może lepiej byłby pokazanie go w całości poprzez przesunięcie kadru w dół (kosztem "dużego" nieba). Nie wiadomo tylko, czy byłby wystarczająco kontrastowany na trawie (w co wątpię). A co do ilości suwaczków. Są ze smakiem. Nie ma archaniołów i innych Samsonów Miodków, co najważniejsze. Edytowane 6 Września 2014 przez krzychun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Dolny Śląsk i jego perełki . 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Jak Indiana Jones -zdjęcie świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Zdjecia rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Szybka wstawka z chłodnej i mocno już jesiennej Norwegii. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nic dodać , nic ująć - dla mnie rewelacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Fotka miodzio, a lipas wygląda jakby miał coś do powiedzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Po krótkiej przerwie związanej z tułaniem się po Norwegii wracam do tematu. Pozostajemy w klimacie Norwegii, lecz tym razem nieco specyficznie - nie ja bowiem jestem autorem zdjęcia, a jest nim moja dziewczyna, Aga. Tak, żeby nie było, że szewc bez butów chodzi, moja facjata na zdjęciu (a raczej jej kawałek) . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tu w pełnych barwach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No tak, tak To był ten moment, gdy większość obiektywów była we mnie wycelowana tego wieczoru. Wypadek przy pracy tudzież zemsta za wylosowanie wędki . Fajna fota, miły wieczór i jeszcze lepsze towarzystwo. Dzięki Kuba! PS. Dla wyjątkowo dociekliwych - na czole i większości twarzy mam barwy beligijskie, co - wg zapewnień obecnych tam Belgów - stanowiło dodwód uznania za spożycie ich osobliwego trunku, którym uraczyli nas tego wieczoru. Ciekawostka: w Belgii podają świetne klopsy (Kuba, trzeba się upomnieć o przepis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Norwegia i jej pyszne skarby, czyli Pandalus borealis tuż przed przygotowaniem. Ot, tak dla urozmaicenia wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Widzę, że północne raczki Państwu nie podeszły . Będzie więc trochę nostalgicznie, lecz znów rybnie - sierpniowy pstrąg z przepięknej Białki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Arek, z twoich zdjęć, to pół kalendarza by wyszło Super foty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Jeden z wczesnojesiennych sanowych lipieni. Autentyczne kolory ryby z tej rzeki. Jak sam łowca tej ryby - Dave Karczynski - to określił: sanowe lipienie o tej porze mają barwy wnętrza muszli ostrygi. Coś w tym jest. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Za oknem coraz chłodniej, więc jeszcze na moment powrócę do letniej Izery i jej poutykanych głazami łowisk. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Próbowałeś na takiej wodzie z króciutką wędką? 6-7 ft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Piekny ten lipien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi