Skocz do zawartości

Arek Kubale - fotografia wędkarska (outdoor/fly-fishing/przyroda)

Rekomendowane odpowiedzi

Rzadko udaje się zgrać fajne światło z fajną rybą...

Akurat te dwa czynniki zgrywasz kapitalnie.

Twoje fotografie to rozkosz dla oka, przyjemnie tu wejść i odczuwać radość łowienia.

Gdyby przynajmniej połowa zdjęć na J była podobnej jakości jak twoje, to (śmiem twierdzić) mielibyśmy najlepsze fotograficzno-wędkarskie forum w Europie.

Pozdrawiam

• Like 1

Panowie, dzięki za miłe komentarze. Co do ostatniego wpisu by @Zwierzu - ja np. bardzo żałuję, że wątek "zdjęć do oceny" podupadł. Warto zamiast zastanawiać się nad zakupem "lustrzanki do 3 tysięcy" po prostu kupić Canona 30D za 600 zł, do tego obiektyw 50 mm za 300 zł i robić zdjęcia. Jedna uwaga - to piekielnie wciąga i zajmuje nie mniej czasu niż samo wędkowania. W zasadzie, mi już na łowienie ledwo czasu wystarcza, co niebawem choć na chwilę odmienię. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za zainteresowanie moją fotografią.

• Like 3

Lipek ma coś paszczę przestawioną ? Za dużo czerni i błękitu dorzuciłeś.

Trudno powiedzieć co mu się stało, dotąd sądziłem, że nic mu nie jest. Ten egzemplarz miał spory ubytek w płetwie ogonowej, więc wszystko możliwe. Co do barw - wg mnie okej, ale dziękuję, że poświęciłeś czas na skomentowanie mojej pracy.

Takich fotek to nie widziałem chyba nigdy! :D

Pozwolisz ze jakaś znajdzie się na tapecie w moim laptopie ? ;)

Szymonie, dzięki za dobre słowo. Co do tapet, już wkrótce na mojej stronie będzie można ściagnąć kilka plików przygotowanych z tą myślą, dla Was. Dam znać na forum.

• Like 1

Panowie, dzięki za miłe komentarze. Co do ostatniego wpisu by @Zwierzu - ja np. bardzo żałuję, że wątek "zdjęć do oceny" podupadł. Warto zamiast zastanawiać się nad zakupem "lustrzanki do 3 tysięcy" po prostu kupić Canona 30D za 600 zł, do tego obiektyw 50 mm za 300 zł i robić zdjęcia. Jedna uwaga - to piekielnie wciąga i zajmuje nie mniej czasu niż samo wędkowania. W zasadzie, mi już na łowienie ledwo czasu wystarcza, co niebawem choć na chwilę odmienię. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za zainteresowanie moją fotografią.

Arek, a 500D z 50 mm też da radę ? ;)

Dlatego ciągle wybieram łownie, ale może kiedyś to się zmieni :)

• Like 1

@tpe, pięćsetki nie znam, ale jeśli niedaleko jej do 600D (a wg oznaczeń Canona pewnie tak jest), to masz całkiem solidne body. Zresztą, nie przeceniajmy puszki, bo te się wymienia co jakiś czas. Grunt to obiektywy, ale to pewnie wiesz. I teraz będzie banalnie, bo... najważniejsze to być nad wodą i mniej więcej wiedzieć, co chcę się sfotografować. Reszta to czas, próby, wkurzanie się i szczypta szczęścia. No i jak już wszystko jest mniej więcej (lub dokładnie) jak chcesz, pozostaje post process :). Reasumując - idź w teren i foć. Czym to zrobisz, to już mniej istotne :). Nie wszystkie moje zdjęcia są z lustrzanki... :)

• 1 miesiąc temu...