Skocz do zawartości

Kij kleniowo-jaziowy

Lukasz-7

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mialem takiej catanki w rece, gdzies za szafa lezy 10-30 i jak na to cw to taki raczej miekki kijek, natomiast czytalem kilka opini ze ten z mniejszym cw ma calkiem inna charakterystyke, jest dosc szybki przechodzacy ladnei w parabole.Tak  czy inaczej do 200zl to nie ma co wybierac.Daiwa exceler 2-10 i 3-18 cormoran black bull 2-15 i 3-18 shimano catana 1-11 ,3-15, 5-20 mistrall amundson (troche ponad 200 ) -12gr konger chyba tiger cross cos kolo 18gr gorne cw...Kijek oprocz pewnych z gory zalozonych wytycznych  ma dobrze lezec w lapce.

Catane miał mój znajomy i...bardzo mi się NIE spodobał :) Bardzo nie czuły i akcja jakaś dziwna ;/

Spodobał mi się ten fiume arsenal do 18g 2,7m ale... jak od poradzi sobie z wobkami 2-3g ? 

Edytowane przez Manniek66

• 1 miesiąc temu...

Ja używam lucky 305 juz 2 sezon i moge z czystym sumieniem polecić ten kij w tym przedziale cenowy,na około 100 jazi(35-58cm) tylko 2 mi sie wypieły.

Po 8h łowienia troche łapa boli... mogłby być lżejszy..

fajnie wiedziec ze dobrze trzyma rybki ... a jesli chodzi o wage wziałem krótszy rozmiar 2.75 na moje małe rzeczki starczy a reka nie dostanie :P

a kolego jak klenie na niej sie sprawuja a zwłaszcza takie 40 + ?

fajnie wiedziec ze dobrze trzyma rybki ... a jesli chodzi o wage wziałem krótszy rozmiar 2.75 na moje małe rzeczki starczy a reka nie dostanie :P

a kolego jak klenie na niej sie sprawuja a zwłaszcza takie 40 + ?

niestety nie wiem,bo na mojej rzece klenia jak na lekarstwo...