Skocz do zawartości

top water??

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Może masz inne doświadczenia (lub go nie masz w ogóle) ale okonie dobrze reagują na powierzchniowce, oczywiście zależy od charakteru zbiorkia...

http://www.youtube.com/watch?v=C2-7Hj-_31U&feature=chann el_page

Moje doświadczenia z okoniami są powiązane z Roverem która jest długi na 8 cm :unsure: Dla mnie Rover i Spittin Rover są najlepszymi powierzchniowcami jakie miałem, poppery nie skutkują u mnie, szkoda...

Pozdr.

Salmo

PS. To nie ja na filmie

W tamtym roku zakochałem sie w Popperach itp. po tym jak kupiłem sobie rowerka salmo, i kiedy szczupaki nie brały na starorzeczu Biebrzy i narwi zacząłem eksperymentować z głowy lał mi sie pot i bylem zmęczony gorącem. Założyłem rowera i znudzony łapaniem zacząłem rzucać po kapeluszach i rożnego rodzaju zielsk. Po pewnym rzucie, i kilku szarpnięciach rowerem zostawiłem go przy zielsku bez ruchu na kilka sekund i nagle szczupak atakując go wyskoczył z nim z wody i bardzo szybko zaciołem po pewnym holu ryba byla na lodzie szczupAK mial 1,6kg i 59cm długości. To był pierwszy szczupak złowiony na Poppera salmo pamiętam atak do dziś i nigdy nie zapomnę od tamtej pory zaczołem łowić w miejscach niedostępnych dla innych przynęt i przyniosło to nie spodziewane rezultaty zrozumiałem jak skuteczne są Poppery latem. :D

Moja miłośc do powierzchniowców trwa już 3 rok. Pamiętam pierwsze kroki ze Spittin Roverem, maluchy wyskakiwały z wody przy braniu, te największe jednak spinały się niestety albo widziałem tylko ataki. Też zaczynałem na starorzeczu i przyznam się, że tylko tam miałem wyniki na te przynęty, na głównej rzece udawało mi się oszukać jakiegoś bolenia lub oglądać jego odprowadzenie. Raz miałem branie klenia na Rovera.

Teraz jakoś wszystko się zmienia, ryby już tak nie reagują na nie, jakby ich bylo mniej i mniejsze :( Tyle pięknych chwil spędziłem nad tym starorzeczem a ono powoli ginie...

Pozdr.

Salmo