Stachu42 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jest to mój pierwszy post i mam nadzieję również, że nie ostatni. Po raz pierwszy chcę publicznie zaprezentować projekty moich wędeczek. Prawdę mówiąc, robię to po namowie mojego serdecznego kolegi Piotra Pokrywki, mającego wspaniałą galerię zatytułowaną „Prywatna galeria Pietrusa”. Myślę, że warto ją zobaczyć, ponieważ w wykonanie każdego detalu włożony jest wielki kunszt i pełen profesjonalizm, kawał dobrej roboty. Jednak dlaczego i ja zająłem się budowaniem wędek? Wszystko za sprawą największych mistrzów w budowaniu wędek. Tak naprawę nigdy do końca nie byłem zadowolony z ich wykonania poza jednym ze Szczecina,ale niestety On już jest poza branżą . Zawsze musieli, a szczególnie jeden z nich, wtrącić coś swojego i tym samym zepsuć cały projekt. Trafiały się rozklejające uchwyty po krótkim czasie użytkowania, nigdy nie twardniejący lakier na omotkach, nie zastosowanie podanych wymiarów, jak i wiele innych grzeszków. Rozumiem, że każdy popełnia błędy, lecz gdy klient zgłasza reklamację, trzeba ją przyjąć z pokorą i usunąć usterkę, a nie urządzać pyskówki o niewłaściwym użytkowaniu. Ale cóż, z drugiej strony jestem im za to bardzo wdzięczny. Inaczej nigdy nie zacząłbym budować własnych wędek i nie zapodałbym sobie tak wielkiej przyjemności, jaką jest łowienie na nie. Poniżej przedstawiam wstępnie kilka fotek i bardzo proszę o komentarze na ich temat.Na początek wypada pokazać pierwszą przez siebie wykonana wędkę, jaka by nie była,cóż na czymś trzeba się uczyć.Jest to tuning starego sandaczowego Balzera Magma zrobiony ponad rok temu.Blank ma 14 lat,ale po oskrobaniu go i wklejeni szczytówki węglowej jest teraz prawdziwą perełką okoniową może być też z powodzeniem pod pstrąga.Uzbrojony został w przelotki MinimaPacyfic Bay,uchwyt z pracowni Fishing Art,reszta własna robota.Na tym kiju rozpoczęła się moja przygoda z wędkami,w tej chili mam około 20 różnych projektów które będą pokazane w następnych postach. Będę wdzięczny za każde miłe słowo, jak i oczywiście za kąśliwe uwagi. Pomogą mi one w wyeliminowaniu niedoskonałości i błędów, bo takowe przecież zawsze są,i zdarzają się.Bardzo pozdrawiam wszystkich Forumowiczów oraz cały zespół JERKBAITA,i jeszcze raz zapraszam do galerii pt.”GALERIA ST.RODS”Uwaga często wyjeżdżam za granicę i wówczas mogą być spóźnione moje odpowiedzi na ewentualne zapytania za co z góry przepraszam. Stanisław Gawełda 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witamy kolejnego "pozytywnie popapranego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bardzo ładna ta przeróbka. Blank pochodzi od Magna Silver Jig 2-15? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dokładnie tak jak piszesz,chętnie kupiłbym jeszcze jeden taki patyk dla mojego przyjaciela.Oryginalnie patyk się do niczego nie nadawał,ja w pierwszej fazie zrobiłem z niego winklepickera posyłałem z niego koszyczek ok.70-100 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No pogratulować. .. piękne wykonanie.. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki wielki za przyjęcie,ja niestety muszę Was pożeganać jadę na zachód,będę w nastepnym tygodni to pokarzę coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki El Presidente,będzie więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki El Presidente,będzie więcej Zdecydowanie powinienes wstawic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witamy,witamy i chcemy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj Stachu42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj.Ładny "klimatyczny"kijek,apetyt na więcej rośnie i nieżle się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czesc StaszkuWidze ze w końcu zdecydowales sie pokazac co nie co ze swojego arsenału.Ja mam to szczescie ze kilka Twoich projektow widzialem i naprawde sa super. Nawet sobie mala galerie zdjęć z tych kilkudziesieciu fotek ktore mi wyslales zrobiłem.Juz nam nawet cos wybrane ale to zakusy na budowe kijaszka tak blizej zimy Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj na forum Stachu. Od początku pojechałeś z grubej rury. Ładniusi ten patyczek. Jak kolega z góry też miałem tą przyjemność ogladania twojej pracy. Pełen szacun. A do reszty kolegów ,naprawde będzie na co popatrzeć w nastepnych postach. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj na forum Stachu. Od początku pojechałeś z grubej rury. Ładniusi ten patyczek. Jak kolega z góry też miałem tą przyjemność ogladania twojej pracy. Pełen szacun. A do reszty kolegów ,naprawde będzie na co popatrzeć w nastepnych postach. pozdroCzekamy zatem... zapowiada się ciekawie bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Stachu podziwiam za cierpliwość przy komponowaniu rękojeści .Też uważam, że produkty jednego gościa ze Szczecina mają duszę,mam 3 kije w Jego wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ej no pięknie uzbrojona a ta złota nitka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Stachu podziwiam za cierpliwość przy komponowaniu rękojeści .Też uważam, że produkty jednego gościa ze Szczecina mają duszę,mam 3 kije w Jego wykonaniu. Mozesz mi powiedziec jak mniej wiecej ma wygladac ta dusza? Ostatnio chyba widzialem taka dusze ukryta wewnatrz kija z owej pracowni. Miala ksztalt olowianego preta, w sumie to nim byla i wazyla 70 gram? O to chodzi czy o cos innego? Mialem w rekach spokojnie 30 kijow, dwa byly dobre, MIfka cos tam i pozniej Poppera, reszta kiepska, bardzo kiepska badz wrecz tragiczna. Moge podac konkretne przyklady jak ktos musi wiedziec. Bujo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Fajny kjek i extra kleniołówka z tego będzie, obsłuzy malutkie wobki, a z racji na akcję i pancerny blank przyjmie każdy przyłów.Robota piekna, czekam na wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Potwierdzam, rzeczoną duszę widziałem ale nie wiedziałem, że to z tej pracowni. Jak kiedyś z Mario testowaliśmy ugięcie jego Lamiglasa (chyba) to mu szczytowa przelotka odpadła. Dzięki Bogu wyszliśmy z garażu, bo jakby szczytówka pieprznęła o sufit, to by nie było co zbierać Eeeech, nie ma to jak legendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jasny gwint,ide po brzeszczot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Świetnie wykonany kijek ,czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Mozesz mi powiedziec jak mniej wiecej ma wygladac ta dusza? Ostatnio chyba widzialem taka dusze ukryta wewnatrz kija z owej pracowni. Miala ksztalt olowianego preta, w sumie to nim byla i wazyla 70 gram? O to chodzi czy o cos innego? Mialem w rekach spokojnie 30 kijow, dwa byly dobre, MIfka cos tam i pozniej Poppera, reszta kiepska, bardzo kiepska badz wrecz tragiczna. Moge podac konkretne przyklady jak ktos musi wiedziec. BujoMichał, TY nadal masz uprzedzenie do tej pracowni, wygląda to tak, jakby ten Gość na najbardziej bolący odcisk CI nadepnął .Potwierdzam, rzeczoną duszę widziałem ale nie wiedziałem, że to z tej pracowni. Jak kiedyś z Mario testowaliśmy ugięcie jego Lamiglasa (chyba) to mu szczytowa przelotka odpadła. Dzięki Bogu wyszliśmy z garażu, bo jakby szczytówka pieprznęła o sufit, to by nie było co zbierać Eeeech, nie ma to jak legendy .Krzychu ja tam mam inne zdanie, do trzech patyków, które mam nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witaj Stachu.Bardzo ładna wędka,szczególnie kolorystyka ,kształt i spasowanie elementów rekojeści.Wstawiaj więcej ,bo jest co podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Michał, TY nadal masz uprzedzenie do tej pracowni, wygląda to tak, jakby ten Gość na najbardziej bolący odcisk CI nadepnął .Krzychu ja tam mam inne zdanie, do trzech patyków, które mam nie ma się do czego przyczepić. Witam, No tak, musial mi nadepnac jakos bardzo na nieistniejacy odcisk bo przeciez to co napisalem nie moze byc prawda ja zas jak wiadomo jestem strasznie stronniczy i na pewno to co napisalem nie jest prawda tylko moim wyimaginowanym problemem z jakim nie moge sobie poradzic nawet po paru latach Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi