JanuszD Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witaj. Jeżeli dla Ciebie jest dobrze, to ok. Foty są i dobrze na nich widać, tylko chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, że grzbiet dłoni od góry uchwytu opiera się o skuwkę i nakrętkę. A przecież kiedy podbijasz obciążenie działa na palce od dołu uchwytu (3 dla Ciebie, akurat dla mnie też) ale od góry na krótkiej dźwigni (bo przecież 3 palce z przodu), czyli większa siła, działa na grzbiet dłoni. To tu, jak dla mnie, jest gorzej. Oczywiście jeżeli Ty uważasz, że tu jest dobrze to ok. Przedstawiasz to rozwiązanie jako bardzo wygodne i tylko dla tego zwróciłem uwagę, bo z doświadczenia wiem, że akurat mi to nie bardzo pasuje. Podobno "lepsze jest wrogiem dobrego", użyłeś rozwiązania które jest lepsze od innych dotychczas używanych przez Ciebie. Bardzo dodrze, nie chcę "psuć zabawy", ale inni mogą się zasugerować i wykorzystać pomysł a po fakcie "znaleźć" to o czym piszę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Hej,ja mam trochę większa łapkę,ale można zastosować17 i wówczas nakrętka zostanie w tyle,w dodatku do zdjęcia odjechałęm z łapą do tyłu,zauważ uchwyt trzymam poziomo,a w ten sposób ja np. nie wędkuję.To są prototypy cały czas szukam czegoś idealnego,a na daną chwile to jest najlepsze dla mnie.Ja tylko pokazałem DO NICZEGO NIKOGO NIE NAMAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PozdrawiamS.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Zauważ,że zawsze piszę o sobnie, w swoim imieniu,ale masz rację ,że trzeba innych Forumowiczów i nie tylko ostrzec.Tak jak zauważyłeś jest to dla mnie dobra zabawa,hobby,sposób na przyjemne spędzenie wolnego.Jest bardzo fajnie jak można łowic na wędeczki i przynęty zrobione własnoręcznie,a wędkuję od małego berbecia . PozdroS.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Jasne, luzik. Dlatego napisałem, że nie chcę Tobie psuć zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dla mnie niebieska wersja o niebo fajniejsza. Możesz otwierać pracownię ;-) pozdro dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Piotr,poczekam na Ciebie ty już jestes zawodowiec a ja dopiero się uczę i nie wiem czy coś z tego będzie. PozdrawiamS.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Nie bądź taki skromny, robisz bardzo ciekawe rzeczy. Popracuj jeszcze nad lakierem i bedzie gicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam,kolejne dwa patyczki jeszcze z wakacji, tym razem M1MX72H1/4-1 1/4oz.Z czarnym dolnikiem dla mojego Przyjaciela i podobnie jak MHX znalazł swoje miejsce za wielką wodą .Kijek dla Waldiego został uzbrojony w czarne Alpsy od 30-6 szczyt również Alps uchwyt Fuji,pierścionki i reszta własna incjatywa.Mój tradycyjnie jak poprzednie Dblue,szczyt Fuji Tytan,uchwyt Pan Zieliński na tulejkach alu.Niestety znowu za namową kolegi spiep… dolniki oryginalnymi naklejkami,ja swój na pewno przerobię tylko znajdę trochę wolnego czasu może zimką.Dwie ostatnie foty z przerobionym fore. Zapraszam do galerii.Pozdrowionka dla WszystkichS.Gawełda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Reszta fotek z M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Fajoskie toto, z tym kciukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 I swietne reczne opisy... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 I swietne reczne opisy... gratulacje Racja yglo, opisy kapitalne, widać spokojną rękę.Stachu, jestem pod wrażeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 od razu widac że kolega ma talent do recznych robotek ps.bardzo fajne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Racja yglo, opisy kapitalne, widać spokojną rękę.Stachu, jestem pod wrażeniem .Ale przecież na spokojnie to napisy nie wychodzą.Najlepiej na szybciucha rach ciach,wtedy podobno najładniejszy napisek wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam,to już ostatnia wędeczka z wakacyjnych robótek , Phenix MX-S72M-B ,6-12 lb, 1/8-3/4, X-fast.Uzbrojony w przelotki Pacific Bay Minima tytany, bardzo lekkie,ale czarny lakier na nich,moim zdaniem kiepskiej jakości na pewno będzie się wycierał,adekwatne do ceny, przelotka szczytowa Fuji tytan.uchwyt Fuji z oryginalną pianką obciętą z doklejonym fore,dół korek,pierścionki alu.Fore wykonany dla osób, które trzymają wędkę między ostatnim,a przed ostatnim palcem tak jak widać na zdjęciach. Zapraszam do oglądnięcia fotek. PozdrawiamS.Gawełda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Jeszcze parę fotek M1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Powiem Ci Stanisław że o wiele fajniejsze to wykończenie mieszanki korkowej niz te kolorowe wstawki z pianki.Nakupowałes tych tyczek że ho ho. Bedzie co oglądać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Piotr ja wiem ,żeTy jesteś starym niereformowalnym,zepsutym konserwatystą ,właśnie zrobiłem kilka kolorowych dolników,pokażę na jerkbaicie pewnie znowu się mi dostanie.Zostałbym przy tej mozaice,ale zawsze kusi mnie żeby zrobic coś innego, może się komuś spodoba-zobaczymy.Napewno bedzie bardziej kolorowo. Pozdrowionka S.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Piotr ja wiem ,żeTy jesteś starym niereformowalnym,zepsutym konserwatystą ,właśnie zrobiłem kilka kolorowych dolników,pokażę na jerkbaicie pewnie znowu się mi dostanie.Zostałbym przy tej mozaice,ale zawsze kusi mnie żeby zrobic coś innego, może się komuś spodoba-zobaczymy.Napewno bedzie bardziej kolorowo. Pozdrowionka Czesc StaszkuSwieta idą to jakies kolorowe cudenka na choinke mozna zawsze powiesić pozdrowka Edytowane 21 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Pewnie mogłoby być i na choinkę,czekam na orange i yellow.Wstawiam jeszcze parę fotek do obejżenia,wczoraj kleiłem,na dwa brakło epoxydu. Pozdrówka S.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Kurcze. PRL-em zapachniało. Cepelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Bardziu czy napiszesz w końcu jakiś post podparty faktami lub choć bardziej pozytywnie zaczniesz odbierać otaczający Cię świat ? Jak nie skomentujesz wędek Rheinanglera , lub nie obrzydzisz Essexów to do kolejnych customów się doczepisz.Jakby wszyscy mieli tak pisać to to forum wogóle by się zawaliło.Tygodniowo czy to na giełdzie czy w innych tematach widuję wędki na jakie bym osobiście nie spojrzał , ale czy widząc je wpisuję kolejny szyderczy post pod adresem ich posiadacza ? To samo inni , pewnie też mają swoje gusta.Kolega z tego tematu mocno eksperymentuje i wcześniej dał nam do zrozumienia już , że ma taki styl i basta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Bardziu czy napiszesz w końcu jakiś post podparty faktami lub choć bardziej pozytywnie zaczniesz odbierać otaczający Cię świat ? Jak nie skomentujesz wędek Rheinanglera , lub nie obrzydzisz Essexów to do kolejnych customów się doczepisz.Jakby wszyscy mieli tak pisać to to forum wogóle by się zawaliło.Tygodniowo czy to na giełdzie czy w innych tematach widuję wędki na jakie bym osobiście nie spojrzał , ale czy widząc je wpisuję kolejny szyderczy post pod adresem ich posiadacza ? To samo inni , pewnie też mają swoje gusta.Kolega z tego tematu mocno eksperymentuje i wcześniej dał nam do zrozumienia już , że ma taki styl i basta.Więcej luzu kolego. I mniej smarowania wazeliną. Bycie bezkrytycznym mi się przejadło. Wszystkie moje opinie są subiektywne i masz prawo się z nimi nie zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Kolega z tego tematu mocno eksperymentuje i wcześniej dał nam do zrozumienia już , że ma taki styl i basta.I za to wielki respekt. W XXI wieku, gdzie juz "wszystko bylo" ogromne znaczenie w sztuce (nawet uzytkowej) ma wlasny charakter i niepowtarzalnosc stylu, a tego koledze Staszkowi nie brak - niezaleznie od tego czy jego wedki mi sie podobaja (nie do konca moj styl )czy nie - jestem w stanie je "wylowic" z gaszczu innych, sa wyjatkowe i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi