Stachu42 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 zostały mi jeszcze 4 z załozonymi dolnikami i 3 blanki w poczekalni ,ale teraz bedzie przerwa 2 miesięczna bo najprawdopodobniej za kilka dni wyjeżdzam,więc koniec zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Piotr nie widze Twojego złotka,gdzies to schował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Już na dniach będą fotki, powoli go kończę ...w końcu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 mam nadzieje że zobaczę jeszcze przed wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, pokażę ugięcia HM MHX P843 od 1/4-1/2.Dla mnie wyszedł z tego kijek marzenie,dzida rewelacja .Proszę zwrócic uwage na miejsce w którym go naprawiałem,był złamany w transporcie z USA. Pozdrawiam S.Gawełda Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Stachu42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Stachu, nie probowales reklamowac u nich ten zlamany blank? Moze by wyslali nowke za darmo, jak sie zlamal w transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Paczka była ubezpieczona na 100$.Złamali Hm i dodatkowo SC5 do 18gr,którą równiez naprawiłem w celach doswiadczalnych.Być może będą to dwie moje najcenniejsze perełki.Widziałes nagiecie tego HM wytzymał na sucho więc nie powinno byc problemu-zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zobaczę jak będzie z czuciem,ale tak na sucho blank godny polecenia,leży w łapie jak podlodówka dla mnie cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 oczywiście,że zgubiłem r w wytrzymał sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Paczka była ubezpieczona na 100$.Złamali Hm i dodatkowo SC5 do 18gr,którą równiez naprawiłem w celach doswiadczalnych.Być może będą to dwie moje najcenniejsze perełki.Widziałes nagiecie tego HM wytzymał na sucho więc nie powinno byc problemu-zobaczymy Na sucho jak najbardziej OK Daj znac jak juz potestujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie wyobrażam sobie inaczej,oczywiscie ,że podzielę się spostrzeżeniami-myslęże bedzie super,pełny węgiel i uchwyt tylko na dwóch tulejopierścieniach alu,pusty w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam, Panowie kolejne foty z ugięcia ,teraz UMBX-606H-B6'6" 10-20 3/8 - 1 oz. Fast.Jestem pod wielkim wrażeniem tego blanku,piekne ugięcie i praca przy pełnym obciążeniu po sam koniec dolnika-widać to doskonale na załączonych fotkach.Stopka 26.5cm od końca,super wyważenie,żadnego złomu ,jedynie dolnik z cięższego materiału i korkoguma na końcu.Jest to pierwszy blank Phenixa którego nie obcinałem,dla mnie super.Zamówię sobie jeszcze jeden taki na zapas bo pewnie za chwilę będzie nieosiągalny. Pozdrawiam S.Gawełda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 jeszcze dwie fotki,zwrócić uwagę na ostatnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak apropo ugięć,chciałbym zobaczyc osławione TX tylko na full- tak doskonale są opisane,ale żadnego jeszcze w akcji nie widziałem więc może ktos wrzuci foty,pooglądamy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ładnie sie gieno, kawał patysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Ciutke możesz zobaczyć u mnie,TX684C i 712C. Jak Cię interesuje to mogę Ci wysłać w wolnej chwili ugięcia na email. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No ja nie wiem co jest z tymi ugieciami, przewertowalem zdjecia z bazy ugiec i wydaje mi sie ze statyczny kilogram pod szczytowka zbliza kazdego dragona do talona i na odwrot... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dzieki Kogut ,bardzo chętnie pooglądam,czekam na foty Pozdrawiam S.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Pokazując ugięcie np.UMBX ktos widzi,że nie jest to klasyczna sztywna pała tylko szybki i do tego pod bardzo dużym obciążeniem głeboko pracujacy patyk dla mnie ideał sandaczowy-pewnie nie bedzie gubił rybek i do tego bardzo czuły.Według mnie trzeba to pokazywać ponieważ innym kolegom może to właśnie pomóc w wyborze wymarzonej wędeczki. Mozna jeździc samochodem klasy F126p lub klasą S.. Jedno i drugie spełnia swoją powinność ,zabierze na swój pokład odpowiedni ładunek ,będzie równiez hamowało,trąbiło i ect. :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) cos w tym jest wiadomo ze przed zakupem wedki na danym modelu blanku lepiej by go bylo najpierw po macać itd ale nie zawsze jest taka możliwość wiekszosc osob kupujaca blank nie do konca wie czego ma sie po danym blanku spodziewac takie fotki ugiecia mogą wiele pokazac wiadomo ze nie wszystko ale mniej wiecej widac jak wedka pracuje pod danym obciążeniem jak gleboko sie ugina, czy nie ma przesztywnień itd. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 ps. Dobra robota Staszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Moim zdaniem Grzesiu tak to mniej wiecej powinno wygladać.Skoro na Jerkbaicie sa Najwięksi Mistrzowie w tej dziedzinie to dobrze by było żeby podzielili sie swoim doswiadczeniem z początkującymi laikami miedzy innymi takimi jak ja-teraz myśleę o szczerych i dogłębnych opisach popartych ich wieloletnim doswiadczeniem(foty mile widziane,bardzo pomagają ) .Może się mylę i za dużo chcę ,jezeli tak to proszę mnie skarcic i więcej nie bede zabierał głosu w tym temacie i uznam że Jerkbait jest tylko do darmowego promowania się, itp.Chyba nie złamałem regulaminu? Pozdrowionka S.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 piękne kije Stachu!!!jeszcze tylko 5 miesięcypozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dzieki Grzesiu,pozdrowionka dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Takie prawie nic,ale postanowiłem Wam pokazać. Przyrząd do ręcznego rozwiercania(tzn.że nie trzeba imadła żadnych wiertarek stołowych,odbywa się to w rękach,trzeba tylko docisnąć dobrze popychacz i 2800obr/min z ręcznej wiertarki załatwia resztę) korka,pianki,drewna zaprojektowany i wykonany przeze mnie.Pozwala na rozwiercanie plasterków różnej grubości powiedzmy od 2mm do max 3.9cm bo taka jest długośc tuleji(wchodzą trzy krążki np.korka).Mój przyrządzik przystosowany jest do wiertła 10mm,ponieważ taka średnica jest najbardziej uniwersalna, pewnie z 90% blanków zaczyna się od takiego rozmiaru wzwyż.Osobiscie prawie wszystkie plastry rozwiercam na 10mm,jest to dla mnie dużym ułatwieniem w późniejszych etapach,np. cięcia na plasterki.Po co ciąć z 7mm otworem dokładając czasu i brzeszczotów jak można zrobić szybciej , taniej i prościej,a poza tym rozwiercanie do blanku zaczynam od średnicy 10mm,również do mixu pianki i korka potrzeba rozwiercenia,najmniejszy otwór w piance jaki miałem to był 3/8.Dl mnie bardzo użyteczne to może i komuś będzie pomocne,jest gotowiec,foty poniżej. Pozdrawiam S.Gawełda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi