Stachu42 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Witam,Kolejny St Croix 5C68HF 14-25lb 3/4-2oz,ciężki kaliber do zadań specjalnych uzbrojony w przelotki Fuji sic od 30-6,uchwyt Fuji DPS z obciętym gwintem podparty na dwóch tulejopierścieniach alu, polakierowany z wypolerowanymi pierścionkami.Dolnik -korek +pianka kolorystyką nawiązujący do poprzednich moich SC5 ,dodatki alu,oskrobany blank pod opis.Szczyt obcięty o 6cm ponieważ oryginał do moich potrzeb był zbyt subtelny teraz zaczyna pracować od ok. 20,a kończy na 60gramach przy kogucie z gumą na wleczonego można więcej.Dla mnie do ciężkiego orania kij rewelacja,szybki ,super czuły,a przy odpowiednim obciążeniu pracujący po sam dolnik,ma dożywocie w mojej kolekcji.Dodam,że przyciąłem również dół o ok. 7cm ponieważ fabrycznie blank był ważony na jakieś 33-36 cm od końca do stopki,a dla mnie ideałem jest 26-27cm-nie chciałem go doważać, bo bez tego ma już swoją wagę.W oryginalnym opisie był od 1/2-1 1 1/2oz.niestety blank wycofany z oferty St.Croixa.Zapraszam do galerii.PozdrawiamStanisław Gawełda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Witaj,Zaintrygowało mnie lakierowanie uchwytu. Dla wygody trzymania czy w jakimś innym celu to robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Stanisław ja widzę że Tobie sie naprawdę nudzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 żeby było inaczej nic poza tym,położyłem cztery warstwy lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Grzesiu jak mam chwilkę wolnego to próbuję cos wymodzic raz wyjdzie innym razem kosz,ale najważniejsza dla mnie w tym wszystkim jest fajna zabawa.A tak na marginesie to teraz zbieram różne drewienka,montuję sprzęt ,bo w przyszłym roku chciałbym zacząc stabilizację drewna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Grzesiu jak mam chwilkę wolnego to próbuję cos wymodzic raz wyjdzie innym razem kosz,ale najważniejsza dla mnie w tym wszystkim jest fajna zabawa.A tak na marginesie to teraz zbieram różne drewienka,montuję sprzęt ,bo w przyszłym roku chciałbym zacząc stabilizację drewnaNo to będą projekty, oko będzie można zgubić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 żeby było inaczej nic poza tym,położyłem cztery warstwy lakieru.no jest inaczej wygodniej w lapce leży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Grześ musisz kiedys poogladać te moje wypociny,może bedzie coś w Twoim guscie,sam ocenisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Ta by bylo najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Widzę Stasiu że Ty nie odpoczywasz ;-) Kręcisz i kręcisz. Ale to dobrze bo trening czyni mistrza. Ciekawi mnie ten pomysł ze stabilizowaniem drewna. Nie mogę się doczekać pierwszych projektów. Pozdrowienia dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 stabilizacja to zabawa na przyszły rok ,teraz przygotówka,zbieranie ciekawych drewienek i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Stachu odwazny jestes w tym cieciu blanku ja tez lubie cos skrocic poprawic ale tanszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Kije robię pod własne potrzeby wiec jak coś sknocę to przynajmniej sobie a nie komuś,a tak naprawdę to zapewne każdy z nas szuka ideału ;)Wszystki obcinki sa głeboko przemyslane jak do teraz wpadki nie było,udaje się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam,Kolejny zaległy ukończony projekt na blanku NFC HM-MB667 12-20lb 3/8-1 1/8oz.6’8”.Kij uzbrojony jest w przelotki tytany od 30-6,uchwyt Fuji DPS polakierowany z wypolerowanymi pierścieniami zamontowany na dwóch tulejopierścieniach alu,przelotka szczytowa fuji sic,dolnik z korka aglomerowanego z dodatkami naturalnego ,korkogumy oraz pianki.Blank bez żadnych przycinek jak dla mnie jest bardzo poprawnie wyważony 26cm od końca do stopki,obsługuje przynęty w parametrach podanych przez producenta z wyjątkiem kogutów o wadze 30gr na wodzie ok 10metrów-klęka jak dla mnie zbyt subtelny szczyt do tej metody,poza tym wszystkie inne przynęty jak w opisie,blank dobry dla kogoś kto chce mieć jedną wędke na łódce do wszystkiego .Kto lubi cieplejsze ugięcie to polecam u mnie będzie odpoczywał ponieważ na gumy i inne łowię gdzieś w granicach 15%,zdecydowanie preferuję koguty i to te własnoręcznie robione.Ten blank mnie osobiście nie powalił na kolana, czułość podobna jak u Phenixa UMBX do 1oz.-jest dobra , z tym ,że Phenix kosztuje ok. 100$,a NFC ponad 200$.W dalszym ciągu dla mnie numerem 1 są SC5 St.Croixa pancerne i super czułe.PozdrawiamStanisław Gawełda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Widze ze przypadly Ci do gustu te lakierowane dps-y moze bedzie okazja polowic razem na zalewie Solińskim to porzucał bym kilkoma Twoimi kijkami a szczególnie ta mocniejasza SC5 - ką Edytowane 3 Listopada 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Ciekawa kompozycja kolorystyczna, sam sie zastanawiam nad kolorem pomaranczowym w jednym projekcie. Napis swietny.Jedno co mi sie nie podoba to niesymetryczny dol rekojesci Akurat ten element do mnie nie przemawia, ale to moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 W Polsce będę dopiero 20 grudnia wiec wszystko jest możliwe jeszcze w tym roku ,oczywiscie jak nie bedzie zimki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 W Polsce będę dopiero 20 grudnia wiec wszystko jest możliwe jeszcze w tym roku ,oczywiscie jak nie bedzie zimkiA co planujesz święta nad Soliną a tak poważnie w grudniu to raczej juz nie bedzie tam po co jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 W zeszłym roku własnie w grudniu połowiłem na czorsztyńskim kogutkami 60 gr i mam nadzieję ,że w tym będzie powtórka,test dla Sc5.Jak Solinka nie zamarznie to napewno i tam będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Grzesiu ,a to delicje pod te grudniowe czorsztyńskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam,projekt zakończony ,ponizej efekt ,co Wy na to? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 dodam ,że kapsle sa wykonane z nierdzewki 0,6 mm waga na fotce ponizej . Pozdrawiam S.Gawełda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Stasiu Ty masz tyle wędek w planie co tych kapsli Edytowane 18 Stycznia 2016 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Już Ci mówiłem,dojdę do 100 i koniec z przygodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam,projekt zakończony ,ponizej efekt ,co Wy na to?Co na to? A jakoś tak mi się skojarzyło. Bez podtekstów Lubię takie gadżety 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi