Skocz do zawartości

Zaczęło się ...

madmatt

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Za wszystko wine ponosicie Wy ;)

Jako, ze to moj pierwszy projekt i wszystkiego uczylem sie z j.pl oraz innych inetrnetowych zrodel, prosze o wyrozumialosc oraz konstruktywna krytyke.. :ph34r:

Na pierwszy ogien poszedl 9 stopowy XLS 2.75 10lbs; potrzebuje dlugiej, szybkiej wedki pstragowej.. Tutaj dolnik.

Pare fotek z placu boju

2014-05-16_11-25-33_138_zps4f479daa.jpg

2014-07-25_08-54-32_109_zps2046a811.jpg

2014-07-25_10-55-36_33_zpsb1d268d9.jpg

2014-08-02_12-22-59_70_zpsde6fd74a.jpg

2014-08-04_13-32-44_538_zps8b3c7040.jpg

2014-08-07_17-54-46_809_zps1ed61b0b.jpg

2014-08-07_20-05-48_544_zps1acd605f.jpg

Wedka bedzie zbrojna w Minimy od 25 do 5.5 FST

Bede staral sie systematycznie uzupelniac watek...

CDN ;)

• Like 15

Startowa będzie w ramce V czy M? jeśli M to może rozważ zacząć stożek od 20tki.

Zbrojenie w calosci w V, tunel w 5.

@matt - przyjezdzaj kiedy tylko mozesz. Bedziesz na Pitsford? Wedka mysle bedzie gotowa do konca sierpnia, potem zabieram sie za BLREXT UL na zaby :)

Edytowane przez madmatt

Cześć, witaj wśród rodbuilderów :) Jeżeli mogę coś zasugerować, to mam 3 uwagi:

1. zejdź ze średnicą gripów, szczególnie w fore i rear przy uchwycie,

2. tocz po rozwierceniu gripów na wymiar blanku, nigdy odwrotnie, inaczej światło otworu i grip mogą nie wyjść współśrodkowo,

3. unikaj burnta w pobliżu uchwytu, bo będzie się wykruszał.

Powodzenia,

k

• Like 2

Witam,

Ten uchwyt wraz z fore i rear gripami wyglada ochydnie. Sterczy to wszystko jakos zupelnie bez sensu, warto podszlifowac troche i zmniejszyc srednice jak pisal @Krzysiek, zobacz sobie w watku @Pstragman jak bardzo ladnie moze to byc rozwiazane. Zbroisz blank bardzo wysokiej klasy, postaraj sie, by reszta tez jakos do tego pasowala a nie tak sobie tylko bo ktos czy ktos inny tak lubi. 

Pozdrawiam,

Bujo

Pierwsza wędka zawsze może a nie musi być brzydka, wazne zeby była łowna xD

Witam,

Czyli zrobic na odp....ol, nie wazne jak, wazne aby i jeszcze aby lajki sie pojawily i mamy w takim momencie pelny obraz wspanialego rod-buildingu i wzajemne brandzlowanie sie we wszystkich mozliwych watkach nad wszelkimi brzydactwami jakie sie pojawiaja. 

Kolega prosil o krytyke, ktora jest duzo lepsza niz pisanie zachwytow, wiec to robie. Jak pisal @Krzysiek, nic straconego, obejrzec, podtoczyc i bedzie ok. Nie jedz tylko bron boze z tym kijem do Szkocji bo tam ryby nie na taki kaliber :) 

Bujo

Witam,

Czyli zrobic na odp....ol, nie wazne jak, wazne aby i jeszcze aby lajki sie pojawily i mamy w takim momencie pelny obraz wspanialego rod-buildingu i wzajemne brandzlowanie sie we wszystkich mozliwych watkach nad wszelkimi brzydactwami jakie sie pojawiaja. 

Kolega prosil o krytyke, ktora jest duzo lepsza niz pisanie zachwytow, wiec to robie. Jak pisal @Krzysiek, nic straconego, obejrzec, podtoczyc i bedzie ok. Nie jedz tylko bron boze z tym kijem do Szkocji bo tam ryby nie na taki kaliber :)

Bujo

Nie wymagaj od pierwszej wędki cudów, niestety doświadczenie tutaj gra główna role jak sam wiesz. Widziałem nie jedna wędkę z pracowni zrobiona na odp...ol, wiec im moza a komus ktos zaczyna nie wolno ?? Nie wiem o jakich lajkach piszesz, wiekszsoć zaczynających prosi o krytyke a nie lajki. Kolega spróbował swoich sił i widać że coś z tego będzie.

• Like 1

Dziekuje, Panowie, za konstruktywna krytyke.  

Nie robie wedki na od..ol, robie ja po raz pierwszy w zyciu :/

Rekojesc przetocze, chociaz...troche mi szkoda, bo w obecnym ksztalcie (nawet jesli jest ohydny ;)) dobrze lezy mi w lapie i wedka wywaza sie (co tez jest jednym z powodow nadmiaru korka..) niemal idealnie z kolowrotkiem 2500.

Wracam do pracy.

Pozdrawiam i dziekuje.

Edytowane przez madmatt
  • Like 2

Dziekuje, Panowie, za konstruktywna krytyke.  

Nie robie wedki na od..ol, robie ja po raz pierwszy w zyciu :/

Rekojesc przetocze, chociaz...troche mi szkoda, bo w obecnym ksztalcie (nawet jesli jest ohydny ;)) dobrze lezy mi w lapie i wedka wywaza sie (co tez jest jednym z powodow nadmiaru korka..) niemal idealnie z kolowrotkiem 2500.

Wracam do pracy.

Pozdrawiam i dziekuje.

Hej,

Rob jak tam chcesz, koniec koncow to Twoja wedka i jesli ci tak czy inaczej odpowiada to ok. 

Pozdrawiam,

Bujo

Nie wymagaj od pierwszej wędki cudów, niestety doświadczenie tutaj gra główna role jak sam wiesz. Widziałem nie jedna wędkę z pracowni zrobiona na odp...ol, wiec im moza a komus ktos zaczyna nie wolno ?? Nie wiem o jakich lajkach piszesz, wiekszsoć zaczynających prosi o krytyke a nie lajki. Kolega spróbował swoich sił i widać że coś z tego będzie.

Witam,

Nie wiem co moze miec  wspolnego doswiadczenie z wyprofilowaniem korka na fore i rear grip? Przykladow jest sporo, trzeba jedynie wybrac te dobre. Doswiadczenie gra role w innych aspektach budowy wedki jak dobor i rozmieszczenie przelotek, lakierowanie itd. 

Z lajkami nie chodzi mi koniecznie o ten watek ale o wiele innych. Jak musze to podam przyklady. 

Pozdrawiam,

Bujo

Rekojesc przetocze....

Jak live to live , będzie przetoczone to fotkę pls :)   Wkleję na dniach kilka zdjęć z porządnymi rękojeściami ( może w następnych projektach wykorzystasz cosik ) i jedną ohydną dla highlandera  ;)

Edytowane przez matt
  • Like 1

dzieki serdeczne :) na chwile obecna kombinuje jak zamontowac w mojej nibypseudotokarce dolnik z wklejona szkaradna rekojescia, zeby przypadkiem go nie zmasakrowac w imie nadchodzacych poprawek; poki co - lipa :(

z pozytywnych - dzis, dzieki koledze @ krzysiek, udalo sie bardzo ladnie wygiac rzeczony blank z przyklejonymi, poki co, prowizorycznie przelotkami Pac Baya :)

z kolejnych pozytywnych - dzieki koledze @ Krismuaythai, jedzie do mnie okazyjnie nabyty material na sandaczowke (w jednym kawalku :blink: ) z serii M1 B)

bedzie sie dzialo..