madmatt Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Tak. Za wszystko wine ponosicie Wy Jako, ze to moj pierwszy projekt i wszystkiego uczylem sie z j.pl oraz innych inetrnetowych zrodel, prosze o wyrozumialosc oraz konstruktywna krytyke.. Na pierwszy ogien poszedl 9 stopowy XLS 2.75 10lbs; potrzebuje dlugiej, szybkiej wedki pstragowej.. Tutaj dolnik. Pare fotek z placu boju Wedka bedzie zbrojna w Minimy od 25 do 5.5 FST Bede staral sie systematycznie uzupelniac watek... CDN 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ładnie to wygląda. Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy.Sam powoli przymierzam się do pierwszego projektu. Póki co praktykowałem robienie omotek przezbrajając posiadane kije 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 very nice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 ....potrzebuje dlugiej, szybkiej wedki pstragowej..na okonki Kiedy planujesz wodowanie ? Zamierzam we wrześniu zawiatać w Twoje okolice , z raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Startowa będzie w ramce V czy M? jeśli M to może rozważ zacząć stożek od 20tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Startowa będzie w ramce V czy M? jeśli M to może rozważ zacząć stożek od 20tki.Zbrojenie w calosci w V, tunel w 5. @matt - przyjezdzaj kiedy tylko mozesz. Bedziesz na Pitsford? Wedka mysle bedzie gotowa do konca sierpnia, potem zabieram sie za BLREXT UL na zaby Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Cześć, witaj wśród rodbuilderów Jeżeli mogę coś zasugerować, to mam 3 uwagi:1. zejdź ze średnicą gripów, szczególnie w fore i rear przy uchwycie,2. tocz po rozwierceniu gripów na wymiar blanku, nigdy odwrotnie, inaczej światło otworu i grip mogą nie wyjść współśrodkowo,3. unikaj burnta w pobliżu uchwytu, bo będzie się wykruszał. Powodzenia,k 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam, Ten uchwyt wraz z fore i rear gripami wyglada ochydnie. Sterczy to wszystko jakos zupelnie bez sensu, warto podszlifowac troche i zmniejszyc srednice jak pisal @Krzysiek, zobacz sobie w watku @Pstragman jak bardzo ladnie moze to byc rozwiazane. Zbroisz blank bardzo wysokiej klasy, postaraj sie, by reszta tez jakos do tego pasowala a nie tak sobie tylko bo ktos czy ktos inny tak lubi. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Nic straconego, nawet na złożonej rękojeści można podtoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Pierwsza wędka zawsze może a nie musi być brzydka, wazne zeby była łowna xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Pierwsza wędka zawsze może a nie musi być brzydka, wazne zeby była łowna xD Witam, Czyli zrobic na odp....ol, nie wazne jak, wazne aby i jeszcze aby lajki sie pojawily i mamy w takim momencie pelny obraz wspanialego rod-buildingu i wzajemne brandzlowanie sie we wszystkich mozliwych watkach nad wszelkimi brzydactwami jakie sie pojawiaja. Kolega prosil o krytyke, ktora jest duzo lepsza niz pisanie zachwytow, wiec to robie. Jak pisal @Krzysiek, nic straconego, obejrzec, podtoczyc i bedzie ok. Nie jedz tylko bron boze z tym kijem do Szkocji bo tam ryby nie na taki kaliber Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Weźmiesz do ręki, połowisz trochę i sam zweryfikujesz, czy Ci taki stopień i ostra krawędź przed uchwytem przeszkadza, czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Bez przesady, w pierszej wedce nie da sie uniknac bledow... Najwazniejsze to zaczac a pozniej eliminowac bledy w nastepnych projektach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam, Czyli zrobic na odp....ol, nie wazne jak, wazne aby i jeszcze aby lajki sie pojawily i mamy w takim momencie pelny obraz wspanialego rod-buildingu i wzajemne brandzlowanie sie we wszystkich mozliwych watkach nad wszelkimi brzydactwami jakie sie pojawiaja. Kolega prosil o krytyke, ktora jest duzo lepsza niz pisanie zachwytow, wiec to robie. Jak pisal @Krzysiek, nic straconego, obejrzec, podtoczyc i bedzie ok. Nie jedz tylko bron boze z tym kijem do Szkocji bo tam ryby nie na taki kaliber Bujo Nie wymagaj od pierwszej wędki cudów, niestety doświadczenie tutaj gra główna role jak sam wiesz. Widziałem nie jedna wędkę z pracowni zrobiona na odp...ol, wiec im moza a komus ktos zaczyna nie wolno ?? Nie wiem o jakich lajkach piszesz, wiekszsoć zaczynających prosi o krytyke a nie lajki. Kolega spróbował swoich sił i widać że coś z tego będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Przy większości historii tego typu okazuje się, że prośby są pro forma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziekuje, Panowie, za konstruktywna krytyke. Nie robie wedki na od..ol, robie ja po raz pierwszy w zyciu :/ Rekojesc przetocze, chociaz...troche mi szkoda, bo w obecnym ksztalcie (nawet jesli jest ohydny ) dobrze lezy mi w lapie i wedka wywaza sie (co tez jest jednym z powodow nadmiaru korka..) niemal idealnie z kolowrotkiem 2500. Wracam do pracy. Pozdrawiam i dziekuje. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez madmatt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Dziekuje, Panowie, za konstruktywna krytyke. Nie robie wedki na od..ol, robie ja po raz pierwszy w zyciu :/ Rekojesc przetocze, chociaz...troche mi szkoda, bo w obecnym ksztalcie (nawet jesli jest ohydny ) dobrze lezy mi w lapie i wedka wywaza sie (co tez jest jednym z powodow nadmiaru korka..) niemal idealnie z kolowrotkiem 2500. Wracam do pracy. Pozdrawiam i dziekuje. Hej, Rob jak tam chcesz, koniec koncow to Twoja wedka i jesli ci tak czy inaczej odpowiada to ok. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Nie wymagaj od pierwszej wędki cudów, niestety doświadczenie tutaj gra główna role jak sam wiesz. Widziałem nie jedna wędkę z pracowni zrobiona na odp...ol, wiec im moza a komus ktos zaczyna nie wolno ?? Nie wiem o jakich lajkach piszesz, wiekszsoć zaczynających prosi o krytyke a nie lajki. Kolega spróbował swoich sił i widać że coś z tego będzie. Witam, Nie wiem co moze miec wspolnego doswiadczenie z wyprofilowaniem korka na fore i rear grip? Przykladow jest sporo, trzeba jedynie wybrac te dobre. Doswiadczenie gra role w innych aspektach budowy wedki jak dobor i rozmieszczenie przelotek, lakierowanie itd. Z lajkami nie chodzi mi koniecznie o ten watek ale o wiele innych. Jak musze to podam przyklady. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Gratuluje odwagi w przejściu na samodzielność ;)Warto podtoczyć fore i rear,kij zyska na smukłym i bardziej harmonijnym wyglądzie a na wyważenie nie będzie to miało większego wpływu.Powodzenia,kręć i pokazuj więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Rekojesc przetocze....Jak live to live , będzie przetoczone to fotkę pls Wkleję na dniach kilka zdjęć z porządnymi rękojeściami ( może w następnych projektach wykorzystasz cosik ) i jedną ohydną dla highlandera Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez matt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Takie poglądowe splitowane , i ohyda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 dzieki serdeczne na chwile obecna kombinuje jak zamontowac w mojej nibypseudotokarce dolnik z wklejona szkaradna rekojescia, zeby przypadkiem go nie zmasakrowac w imie nadchodzacych poprawek; poki co - lipa z pozytywnych - dzis, dzieki koledze @ krzysiek, udalo sie bardzo ladnie wygiac rzeczony blank z przyklejonymi, poki co, prowizorycznie przelotkami Pac Baya z kolejnych pozytywnych - dzieki koledze @ Krismuaythai, jedzie do mnie okazyjnie nabyty material na sandaczowke (w jednym kawalku ) z serii M1 bedzie sie dzialo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 bedzie sie dzialo..To dobrze a na wędkowanie czas znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 no, ba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi