Skocz do zawartości

Zaczęło się ...

madmatt

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Cast gotowy, wlasnie zszedl z suszarki. Blank CDEXN-702M. Lapa montowana z tub karbonowych, aluminium, pianki i grafitu; zdjecie elementow wczesniej w watku. Rekojesc pusta w srodku, celem zwiekszenia czulosci i zmniejszenia wagi. Nakrecany, przyciety KDPS. Nici Fishhawk (chyba nie chce juz innych), lakier ProKote Medium.

Zdjecia tradycyjnie kiepskie ;)

_MG_0652_zpsc83a08ad.jpg

_MG_0653_zps89ad4092.jpg

_MG_0651_zpsedc9d9b9.jpg

_MG_0650_zps4487e0da.jpg

_MG_0649_zps9281c8ea.jpg

_MG_0648_zps5d697ccf.jpg

_MG_0647_zps0c4e2e50.jpg

_MG_0644_zpsf2b67559.jpg

_MG_0643_zps0d7933d7.jpg

_MG_0642_zps38fb285a.jpg

• Like 4

• 7 miesięcy temu...

Zazdroszcze Kolegom, ktorzy wstawiaja zdjecia tylko i wylacznie gotowych wedek; ja nie potrafie sie powstrzymac - kilka fotek z klejenia MHX 842-2, wedeczki, ktora buduje dla mojej lepszej polowy ;)

IMG_0295_zpstl8zk0al.jpg

IMG_0296_zpshyq8xkol.jpg

IMG_0297_zpsrcirexxq.jpg

IMG_0299_zpsexyr6lsl.jpg

IMG_0294_zps82xqfd5k.jpg

IMG_0288_zpszteadt16.jpg

IMG_0293_zpsg2znfkb1.jpg

IMG_0291_zps4a0ryjae.jpg

Minima TiGold

IMG_0290_zpsom7fegqb.jpg

i dedykowany kolowrotek

IMG_0283_zpspqkwrpmr.jpg

oraz niespodzianka :D

IMG_0300_zpsrxwcp416.jpg

• Like 5

Zielonooka, drobna brunetka :D

Rattan z Rodmasu (gleboki uklon w strone pracowni, bo na podstawie fotki uchwytu i mojego widzimisie, wykonali swietny kawalek komponentu, zarowno kolorystyczne jak i rozmiarowo). Jak bede skladal wedke dla corki, to wiem gdzie uderzyc po rattan w kolorze rozowym :ph34r:

Uchwyt z mudhole, przelotki z rodringsandthings.. skrzydla sojki z jakiegos sklepu dla muchozoli (bez urazy :) ), fishtec, czy jakos tak.

Piorka poloze na colour preserverze, przeczesze sztywnym pedzelkiem, na to lakier; byc moze omotka, zeby przytrzymac w miejscu.. zobaczymy, gdzie mnie estetyka poniesie ;)

Dupka Matagi z Rodhouse.fr ale do nastepnego projektu (M1 SP962XUL-rowniez Rodmas), mysle, ze bedzie tego Matagi wiecej; pasuje idealnie i wyglada naprawde dobrze

Nie, nie bylo lokowania produktu :D

Edytowane przez madmatt
  • Like 2

Mateusz może lepiej dać na przejściu przelotek w tunel jedną w ramce v .

Myslalem o tym; mam nawet V-ki w zapasie.

Poki co, mam nadzieje, ze matchowa 4L sprawdzi sie w tej roli. Wszystko wyjdzie w praniu, po przyklejeniu przelotek tasma i testach odleglosciowych.

• 3 tygodnie później...

Na prośbę budowniczego przetestowałem jego rękodzieło.Łowisko to krótki i płytki kanał max 2m.Można tam ładnych pasiaków połowić.

Do tej bardzo lekkiej wędki z nietypowym siedziskiem na kręcioł przypiąłem penn conflict 2500.Troszkę się obawiałem,że ten uchwyt będzie niewygodny w mojej wielkiej dłoni,ale nie potrzebnie.Zacząlem od główki 2gr plus gumka.Do puki nie zawiewało to opad było czuć w rękojeści.W moim odczuciu 5gr to jest max w tym patyku.Próbowałem różne gumy i jigi ale nadal bez ryby.Postanowiłem przezbroić na boczny trok z muchą na końcu.Wielkim zaskoczeniem okazał się szczyt wędki.Jak dotąd na trok łowiłem wklejką ale czułością ten kij powalił wklejkę na kolana.Pałeczka 5gr z plećką i czułem jak ciężarek ociera się o to co na dnie leży.O braniach dużo nie napiszę tylko tyle,że gdybym miał cieńszą plecionkę to bym szczytował z każdym braniem  :lol:

Pchła rozdziewiczona  B)

temporary_zps1zd4gsgs.jpg

temporary_zpsl8yxbpda.jpg

• Like 3

Na prośbę budowniczego przetestowałem jego rękodzieło.Łowisko to krótki i płytki kanał max 2m.Można tam ładnych pasiaków połowić.

Do tej bardzo lekkiej wędki z nietypowym siedziskiem na kręcioł przypiąłem penn conflict 2500.Troszkę się obawiałem,że ten uchwyt będzie niewygodny w mojej wielkiej dłoni,ale nie potrzebnie.Zacząlem od główki 2gr plus gumka.Do puki nie zawiewało to opad było czuć w rękojeści.W moim odczuciu 5gr to jest max w tym patyku.Próbowałem różne gumy i jigi ale nadal bez ryby.Postanowiłem przezbroić na boczny trok z muchą na końcu.Wielkim zaskoczeniem okazał się szczyt wędki.Jak dotąd na trok łowiłem wklejką ale czułością ten kij powalił wklejkę na kolana.Pałeczka 5gr z plećką i czułem jak ciężarek ociera się o to co na dnie leży.O braniach dużo nie napiszę tylko tyle,że gdybym miał cieńszą plecionkę to bym szczytował z każdym braniem  :lol:

Pchła rozdziewiczona  B)

Z wklejką jak to z wklejką,więcej pokaże niż przekaże do ręki...przynajmniej tak to wygląda w seryjnych kijkach.

• 3 tygodnie później...

Pozazdroscilem kolegom "japoncow", wiec wykalaczka na okonki; czarna dla rownowagi.... :P

Dzisiaj dotarla paczka z Rodhouse. Ponizej przymiarki w przededniu brudnego etapu - toczenia, klejenia etc..

Graty

IMG_0337_zpshvv6uozs.jpg

IMG_0343_zpsqxql6ilt.jpg

IMG_0345_zpsuy3jlohb.jpg

Uchwyt

IMG_0339_zpsc37z5n7o.jpg

IMG_0340_zpszdygi31x.jpg

Dupka

IMG_0342_zpsbgq6zedq.jpg

Caloksztalt

IMG_0349_zpsb6zgswyj.jpg

IMG_0348_zpsjxfkmm7u.jpg