pietrus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Kolego Madmatt, a jaka masz tą pseudotokarke i na jakiej maszynce suszysz omotki? Bo jesli taka jak moja to moze coś doradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 tocze przy uzyciu wiertarki marki Bosch przymocowanej do kubla z farba oraz pretu gwintowanego; przynajmniej dopoki nie przekonam mojej lepszej polowy, ze kolejny sprzet AGD na liscie to Proxxon sercem suszarki jest silnik z mikrofalowki 5 rpm.. wlasciwie, to moj klopot na chwile obecna sprowadza sie do sklecenia napredce samocentrujacego sie trzymadla, ktore nie poharata mi blanku podczas podtaczania rekojesci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ja radze sobie tak : jeśli blank jest dwu częsciowy to oklejam taśmą dość grubo blank i montuje w uchwycie wiertarki dokręcając tylko ręką. Moja druga połowa ubiera bawełniane rękawiczki i podtrzymuje w dwóch miejscach blank. A ja smigam papierkiem kija. jeśli jedno częściowy to wymontowywuje uchwyt z mojej suszarki i przymocowuje go do uchwytu wiertarskiego. A do niego rekojeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Moja druga połowa ubiera bawełniane rękawiczki i podtrzymuje w dwóch miejscach blank. A ja smigam papierkiem kija. Co byśmy zrobili bez tych Kobiet... Moja zakłada rękawice do wyjmowania fantów z piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Co byśmy zrobili bez tych Kobiet... Moja zakłada rękawice do wyjmowania fantów z piekarnika Moja się tylko drze na mnie i pyta kto ten pyłek będzie ścierał, bo w całym domu go pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ja z reguły toczę na dworze. Mimo tego Moja Najmilejsza i tak dość szybko zaczyna pytać: "długo jeszcze?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja tocze w garazu na podlodze.. Dzieki Pietrusowi (prawie) szczesliwie udalo sie rozwiazac palaca kwestie szkaradnosci Fotki przetoczonej Paskudy (no i mamy nazwe dla pierwszeo kijka ) Podczas podtaczania niestety zadrzala mi lapa i trzeba bedzie polozyc omotke pod back jeszcze raz.. Jest i pierwsze podejscie do statycznego obciazenia. Ponioslem totalna kleske w starciu z metoda 27 i NGC. Dzieki @ krzysiek jeszcze raz za wybawienie mnie z opresji. Wyszlo ostatecznie 10 + szczyt rozlozonych progresywnie od gory. Aha - wiem, ze w tle jest domek dla lalek i rozne inne ale inaczej sie nie dalo Jak poprzednio (nie pro forma ) poprosze o komentarze, uwagi, bicie po lapach badz torebke z cukierkami Pozdrawiam Mateusz Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez madmatt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Rękojeść - duuużo lepiej.Spacing wygląda fajnie, ale trudno powiedzieć coś więcej - bo nie widać przebiegu linki.Na tej focie:http://s1119.photobucket.com/user/madmatt33/media/_MG_0320_zpsc734f555.jpg.htmlwidać ładną progresję odległości pomiędzy przelotkami, powinno być ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Matt, rekojesc juz bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Teraz jest o niebo lepiej,aż miło spojrzeć.Jeszcze pokusiłbym się o zniwelowanie ostrej krawędzi reargripu przy nakrętce,tak będzie się wykruszał.Ugięcie ładne.Będziesz miał dużo frajdy z tego kijka nad wodą.Przy okazji dziękuje przedmówcą za pomysł z żoną za pomocnika,że też ja nie wpadłem na to wcześniej,moja nieodmówi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Ciesze się że mogłem pomóc, kijek wygląda bez porównania dużo lepiej. Ugiecie mega fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Kilka fotek na goraco z omotkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Zrobione. Pierwszy w zyciu projekt gotowy. Dolnik jeszcze w suszarce, fotki robione na goraco, trzesaca sie reka Dziekuje bardzo za wsparcie forumowych kolegow, bez ktorych cennych uwag nie ogarnalbym chyba tematu.. Jako, ze to moj numer jeden, nie udalo mi sie ustrzec niestety drobnych niedorobek, ktore pewnie czujne oko innego wedkoroba wychwyci; poprosze o najnizszy wymiar kary, obiecuje sie poprawic przy kolejnm projekcie - w kolejce czeka juz szpada na pasiaki, rowniez ze stajni CD, BLREXT284UL, komponenty dzis dojechaly, uchylam rabka tejemnicy na fotce ponizej Edytowane 12 Września 2014 przez madmatt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 I fajnie wyszlo, rekojesc bardzo mi sie podoba Lakierowanie czy tam inne rzeczy z czasem beda wychodzic coraz lepiej, kwestia praktyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Lakier na raz, czy na dwa? Popracuj nad krawędzią, ilością i gładzeniem lakieru. Generalnie - fajnie wyszło. Edytowane 12 Września 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Dobrze wyszło ..... teraz tak jakby z górki etc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Lakier na raz, czy na dwa? Popracuj nad krawędzią, ilością i gładzeniem lakieru. Generalnie - fajnie wyszło. Pro Kote medium na 2 razy. Na dodatek suszarka mi zdechla i w trybie przyspieszonym nabywalem PacBayowska w Hillevel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jak na 2 to lepiej, nie musisz się ani spieszyć, ani denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Musze tez zaopatrzyc sie w pedzelki (ktos moze doradzi,prosze..), bo pacykowalem takim do akwarelek, ktory zwedzilem mojej corce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jak na 2 to lepiej, nie musisz się ani spieszyć, ani denerwować Latwo powiedziec.. Lapy mi sie tak trzesly, ze trzymalem pedzel dwoma rekami A nogami odganialem moja mala, ktora co chwile podchodzila i wyciagajac raczki mowila- tata robi wedke, ale fajna, kreci sie, daj troszke tych nitek, moge dotknac i takie tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Mam te pedzelki:https://www.rodpro.de/tools/153-probrush Kiedys nawet w BRC byly dostepne, teraz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Ja pędzelki kupuje przy okazji komponentów tu: http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Zubeh%C3%B6r-Einweglackierpinsel-87-55/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) To wyjscie stopki z omotki zawsze jest trudnie do zalakierowania, jedni nie dojezdzaja nitką do kolanka i wtedy łatwiej to zalakierować... inni ciagna nitke az po łuk i wtedy trudniej... mozna na ułamek sekundy zatrzymac kręcioła i cyknąć tam z wykałaczki lakieru... z wyczuciem Edytowane 12 Września 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Matt, musisz wypróbować twarde i miękkie i sprawdzić, które Ci bardziej odpowiadają. Generalnie miękkie lepiej współpracują z rzadkim lakierem, a twarde z gęstym. ProKote jest raczej rzadkim lakierem i ma długi "working time", pewnie miękkie będą lepsze. Ja lubię miękkie pędzle do każdego typu lakieru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi