vitacola Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam!!Szczerze to spodziewalem sie ze ktos juz otworzyl ten watek,ale skoro na mnie padl ten zaszczyt w tym roku Oto poranna noworoczna pani,i zarazem PB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Podziwiam upór i wytrwałość...Mi sie już nie chce po ostatnich porażających wynikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 bardzo ładnie - gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Gratulacje. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Gdzie tego szczupaka złowiłeś, bo mieszkający w Irlandii, o niebieskim niebie i gładkiej tafli jeziora wiedzą tylko z książek i telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 W malym jeziorku kolo wioski w której mieszkam,w poranek noworoczny.Wiem ze to dziwne ale nie wialo i bylo cholernie zimno,polowa tafli jeziora byla zamarznieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Fajny -gratki ale jak byles w wstanie po sylwku i to rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Gratulacje! Uprzedzam pytania - w Irlandii można obecnie łowić szczupaki więc wszystko zgodnie z regulaminem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Gratulacje! Uprzedzam pytania - w Irlandii można obecnie łowić szczupaki więc wszystko zgodnie z regulaminem. PozdrawiamRemek W Polsce na wielu wodach nie PZW też Mam wyrobiska niedaleko rodzinnych stron, w których można pajkować do końca lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Fajny -gratki ale jak byles w wstanie po sylwku i to rano Na ryby zawsze dam rady <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 ... w Irlandii można obecnie łowić szczupaki więc wszystko zgodnie z regulaminem. W IE sezon szczupakowy zaczyna się z początkiem października, po zakończeniu sezonu pstrągowego. Kończy się +- w marcu, ale szczupaki są jeszcze łowione do końca kwietnia. Łowienie szczupaków latem jest uznawane za niesportowe i przez ogół nie jest dobrze widziane - panuje przekonanie że duży szczupak złowiony i wypuszczony (inna opcja do głowy nie przychodzi ) ma bardzo małe szanse przeżycia po holu i rekonwalescencji w ciepłej wodzie. Jest grupa wyspecjalizowanych szczupakowców łowiąca przez cały rok, jednak lato nie jest uważane za sezon.Regulamin określa tylko zakaz zabierania szczupaków większych niż 50cm i 1 szt dzienie (choć w tym roku ma być ponoć wprowadzony zakaz zabierania ryb słodkowodnych po za pstrągiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 mnie kontrolowano w ostatnich tygodniach kilka razy i za kazdym razem mowili ze nie wolno zabierac szczupakow nawet tych do 50cm,poniewaz przez ostatnie 5 lat wytepiono te ryby w niektórych okolicznych jeziorach prawi doszczetnie.Dwa tygodnie temu zlapali dwoch Francuzów na lodzi zlapali wielkiego szczupaka i zabili go tylko dla glowy,reszta wrocila do wody,tragiczne ale prawdziwe.Ale moze koniec tego off topa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Łowienie szczupaków latem jest uznawane za niesportowe i przez ogół nie jest dobrze widziane Latem słabo biorą - to się zgodzę. Jest to lepsza pora na łowienie innych (większych) ryb - też zgoda. Jednak co do niesportowości i niedobrego widzenia (?) to bardzo lokalny ten wspomniany ogół musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 mnie kontrolowano w ostatnich tygodniach kilka razy i za kazdym razem mowili ze nie wolno zabierac szczupakow nawet tych do 50cm,poniewaz przez ostatnie 5 lat wytepiono te ryby w niektórych okolicznych jeziorach prawi doszczetnie.Dwa tygodnie temu zlapali dwoch Francuzów na lodzi zlapali wielkiego szczupaka i zabili go tylko dla glowy,reszta wrocila do wody,tragiczne ale prawdziwe.Ale moze koniec tego off topa Jeszcze napisz co ze złapanymi francuzami zrobiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 z tego co pamietam-konfiskata calego sprzetu wedkarskiego,lodzi i chyba aut i 2600 lub 2800 euro grzywny i postepowanie w toku,ciekawi mnie co zrobia z lodzia jezeli byla wypozyczona.To mi mowil irlandczyk,ktory mnie kontrolowal. szczerze to zamalo za taki wybryk,ale wiesc rozeszla sie szybko po okolicy,oby to byla przestroga dla reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 z tego co pamietam-konfiskata calego sprzetu wedkarskiego,lodzi i chyba aut i 2600 lub 2800 euro grzywny i postepowanie w toku,ciekawi mnie co zrobia z lodzia jezeli byla wypozyczona.To mi mowil irlandczyk,ktory mnie kontrolowal. szczerze to zamalo za taki wybryk,ale wiesc rozeszla sie szybko po okolicy,oby to byla przestroga dla reszty I takie powinny być kary!Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 vitacola -gratulacje ,fajny pajki .Lowiliscie na rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Latem słabo biorą - to się zgodzę. Niekoniecznie się z tym zgodzę. Po prostu szczupłe przebywają w innych miejscach i żerują o innych porach, ale żerują o niebo lepiej niż zimą. Latem zawsze typuję (w sumie teraz to już znam) miejsca, gdzie gromadzą się stada krasnopiórek i hybryd. Mam notatnik, w którym codziennie przez 4 miesiące zapisywałem godzinę przybycia (doskonale to widać) i zakończenia patrolu, ciśnienie, wiatr, stan wody itp i robię sobie spore nadzieje na to miejsce w tym roku. Zimą szczupłe chodzą głęboko i szansa na okaz to w sumie loteria. Pamiętam dzień z końca czerwca (i nie jest to moja fantazja), którego w 2 rzutach miałem szczupłe 111 i 113cm, a w 5 rzucie 93cm. Podobnych dni było więcej, choć ten był najlepszy. Mam jednego znajomego grubasa, którego złowiłem latem cztery razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 vitacola -gratulacje ,fajny pajki .Lowiliscie na rzece ? Nie to jeziorko jak juz pisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diverek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 . Na odswiezenie watku,ryba z czwartkowego wypadu na okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 No już taka niczego sobie... Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Gratulacje! Widzę, że już się tam porządnie zadomowiłeś PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ja również przyłączam się do gratulacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dziekuje!! zadomowilem sie,jak w tygodniu jeden dzien nie jestem na rybach to zaczynam chorowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi