tpe Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 No Krzychu widzę, że się wstrzeliliście A jak Sweeper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Dodam od siebie, że szczupak Peresady miał 92 cm (ten na zdjęciu). Drugi co do wielkości miał 85, potem jakieś 80 no i z 10 takich 70-taków. Mój największy miał jakieś 80 cm, a reszta to takie właśnie około 70. Wszystkie ryby wypasione, silne i waleczne. Sam miód. Dzięki Krzychu za wspaniałą wyprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 No Krzychu Wink widzę, że się wstrzeliliście Smile A jak Sweeper? coś tam połowiliśmy. namierzyliśmy fajną miejscówkę idealną do jerkowania. tym razem ryby brały na małe wabie (głównie slider 10)sweeper może następnym razem.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 ładne Ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Gratki no to powalczyliscie ,fajne zdjecia ,a ja ani razu na rybkach caly czas praca przy nowej lodzi.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 co kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 dzisiaj 98 cm z Wisły krakowskiej, a 3 dni temu w tym samym miejscu 102cm.Zdjęcie poglądowe robione telefonem komórkowym i filmik również.http://img197.imageshack.us/i/08082009037.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ładny. Co ugryzł ? I w jakie warunki jesli można wiedzieć ? Rano wieczór itp. Ja miałem ostatnio piekną sztuke na wedce w małej rzece to coś pięknego ale hamulec w młynku dokręcony na maksa i przez kilka sekund wyprostował hak. Łowiłem na twistera. Znalazłem piękne miejsce zakola coś w rodzaju litery S woda głeboka i pełno w niej zaczepów zwalone drzewa, konary. Jak myślicie czy szczupak w takim miejscu przebywa cały czas czy kreci sie to tu to tam ? Mam nadzieje ze sie z nim jeszcze zmierze to go tutaj pokarze wtedy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Nie wiem czy jest to regułą ale kiedyś namierzyłem w niewielkiej rzeczce szczupaka ok metra. Wypatrzyłem go jak stał w rzadkich trzcinach tuż przy brzegu, w tym miejscu widziałem go 3 dni pod rząd, za każdym razem go płoszyłem z tego miejsca (nie było szans żeby mu tam podać jakąkolwiek przynęte) raz nawet musiałem go suchą trzciną pyrgnąć żeby sobie popłynął. Za każdym razem spłoszony wypływał na pobliskie płytkie rozlewisko i po chwili atakował płocie grzejące się w słońcu. Nawet pogłębianie koryta i częściowa przebudowa tego odcinka rzeki nie zdołały go przepędzić z tego miejsca i mój brat widział go tam zeszłej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 z moich obserwacji szczupaki w mniejszych rzeczkach rzeczywiście zostają w jednym miejscu na dłuższy czas. Ja mam nawet takiego swojego szczupaczka którego od 1 maja złowiłem juz 3 razy cały czas siedzi w tym samym miejscu, i bierze idealnie w tej samej linii prowadzenia woblera. Uwielbia hornety, tylko zawsze bierze na inny kolor. Łatwo go rozpoznać bo ma ubytek na płetwie i blizny po ataku starszego kolegi.. teraz ma jakieś 66cm. Ale to nie jedyny przypadek z tej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 dzisiaj 98 cm z Wisły krakowskiej, a 3 dni temu w tym samym miejscu 102cm.Zdjęcie poglądowe robione telefonem komórkowym i filmik również.http://img197.imageshack.us/i/08082009037.jpg/ Michcio piekne ryby i naleza sie brawa ze wypuszczone,nie jestem tam jakims terro-ekologiem ale staraj sie aby ryby nie były w takiej 'panierce'pozdrawiam i gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 witam!dziś mucha i jerki. na jerka nieco większy pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ładne kaczodziobe szczególnie ten drugi.Mam pytanie to pod szczupłym na pierwszym zdjęciu to jakaś mata cy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 to worek do ważenia. ale ja używam do chwilowego przetrzymania ryby, kiedy ustawiam aparat na statywie.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Czyli zdaje egzamin jako mata do chwilowego odłożenia ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 moim zdaniem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No Krzychu widzę, że podtrzymujesz wątek Gratulacje!! Wstyd, że jeszcze nie zawitałem do Galway... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ross?Duży łądny!Weź odezwij się na skypea, mam biznes do Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Na moje oko Corrib Ja atakuję jutro koło Oughterard. Pogoda zapowiada się paskudna, ale co tam! A dla Krzyśka GRATULACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Wyjazd zaliczony. Dwie mocne ponadosiemdziesiątki, kilka mniejszych. Testowałem MAAS MARAUDERA 19 LRR. Piękna sprawa. Miałem na niego branie życia: 20 metrów od łodzi, spod kotłującego wodę MM wystrzelił szczupak. Wyskoczył cały. Ciary mnie po prostu przeszły. A kiedy poczułem go na kiju, zacząłem drzeć się jak opętany. Czysta żywa wędkarska radość Szczupak miał 85 cm. Wziął na 2-metrowej wodzie. Maraudera prowadziłem tak agresywnie jak tylko się dało -siałem chaos na wodzie. <_< Przed tą 85-tką miałem jeszcze na MM 65 i 75 cm. Polubiłem tę kłodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Peresada, nie poznałbym Ciebie w nowej fryzurze Wyglądasz jak Irlandzki wojownik Piękne ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 pomyślałem że to ostatnia szansa na pióra pewnie niedługo zaczną wyłazić pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich ! Na swojej rzece zawsze łowiłem szczupaki średnimi przynętami i miałem nawet całkiem niezłe wyniki jak na taką małą rzekę. Ale po ostatnim artykule pitta ,, Popadając ze skrajności w skrajność – czyli czy ‘wielkość’ rzeczywiście kusi damy? ,, Wybrałem się na miejscówkę z dużą uzbrojoną gumą. I to był strzał w dziesiątkę bo zaciełem pieknego szczupaka tak około 80 + cm . Branie było pięknie, szczupak wyskoczył nad wodę i prawie w powietrzu na moich oczach połknął przynęte. Ale o tej porze roku rzeka jest bardzo zarosnięta i rybą odrazu ruszyła w zwalowe do wody gałęzie i bardzo zbite krzaki. Po chwili zyłka przetarła sie o gałezie i pękła. I teraz zastanawiam sie czy ta ryba da sobie rade z tyki dwoma kotwicami którymi uzbroiłem gume. Jak myślicie jaką ma szanse że przezyje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 zależy gdzie trafiły. złowiłem masę ryb bardzo pokiereszowanych ( np rozwalone skrzela na zewnątrz pokryw ), jednakże rany zabliźnione i ryby w dobrej kondycji. nawet ostatni szczupły na muchę miał w pysku systemik do martwej rybki z dwoma kotwicami rany były zabliźnione, ryba w dobrej kondycji. należy być dobrej myśli i na przyszłość może lepiej użyć odpowiedniego zestawu?mocny kij z dobrą plecionką. w końcu zębaty 80+ to nie kolos i odpowiedni zestaw zatrzyma go w miejscu pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Masz racje peresada ze nie kolos ale taki szczupły w dobrej formie w pierszej chwili obiera kierunek i trzeba mieć naprawde mocny sprzęt i haki ( niedawno podobnej wielkości po prubie zatrzymania na hama rozgioł mocny hak ) żeby go zatrzymać . Jest w tym moja wina bo żyłka nie była za mocna. Mam nadzieje ze pozbędzie sie tego żelastwa i jeszcze się z nim zmierze. Dzięki za odpowiedz ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi