Skocz do zawartości

Szczupaki 2009

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli całe łowisko lub jego znaczny obszar ma taką głębokość to nic w tym dziwnego

Na moim akwenie przy znacznym przemieszczaniu się warst wody (wiatr, zmiany temperatury) lub odrobinie słońca w listopadzie, a nawet w grudniu, w płytszych miejscach rusza się drobnica. Zebate wychodzą wtedy z głębin na blaty, kanty i zbocza górek i... żrą aż miło.

ciekawe, ze o tej porze roku tak duzy szczuply byl na dosc plytkiej wodzie.

Normalnie - nie jest zbyt zimno, a jak jeszcze przyjdzie dzien bezwietrzny (a bylo kilka), to drobnica sie rozlazi i szczupak tez sie przemieszcza, zwlaszcza pod koniec dnia. Tam, gdzie obecnie jestem, padlo 120cm z dosc plytkiej wody, mimo ze glebok byl niedaleko.

ładniutki ! gratulacje aż miło oko zawiesić ,Efex prosimy napisz ile długości?

pozdrawiam

Oj sorki - w sumie chciałem zrobić taki konkurs bez rozwiązania jak kilka tygodni temu Sławek, ale się rozmyśliłem i walę prosto z mostu B)

93 cm i prawie 8 kg wagi :huh:

To i ja wstawię swoją :D - o 4 cm mniejsza od klamotki Zanderixa :D .

Wzięła na płytko prowadzoną (podszarpywanie) wahadłówkę z cienkiej blachy wielkości Algi nr 2 - blacha made in Romania, gdzie masowo łowi się na tego typu przynęty na zarośniętych wodach Delty Dunaju.

http://img149.imageshack.us/img149/3042/mg6701marcinesz03.jpg

P.S. Nawet fajne fotki ktoś Ci Arek pstrykał ;) .

ładniutki ! gratulacje aż miło oko zawiesić ,Efex prosimy napisz ile długości?

pozdrawiam

Oj sorki - w sumie chciałem zrobić taki konkurs bez rozwiązania jak kilka tygodni temu Sławek, ale się rozmyśliłem i walę prosto z mostu B)

93 cm i prawie 8 kg wagi :huh:

Obydwóm dałbym powyżej 110 cm. Trochę dlatego, ze jestem wyposzczony i patrzę bardziej oczyma wyobraźni, a trochę dlatego, że 8 kg wagi dodaje powagi. No i fotki są, Panie Dzieju, profeska. :D

P.S. Jutro ruszam na Corrib

;)