Skocz do zawartości

Szczupaki 2009

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki :D Miałem jeszcze kilka innych, ale ten był największy. Skusił się na stare Banjo na opadzie - strasznie delikatne branie. I taka mała ciekawostka. Dziś nie chciały żadnych białych, srebrnych przynęt... Zagryzały tylko i wyłącznie na pomarańcz - żółć - czerwień :huh:

A ja dziś po południu po obowiązkach podjechałem nad jez. Długie (dokładnie za Zarządem Okręgu). Widziałem 5 szczupaków z czego 3 wyjąłem. Brały delikatnie - na tury - to chyba efekt presji wędkarskiej bo sporo spinningistów tam chodzi.

I teraz uwaga wszystkie miały ten sam wymiar - 35 cm :lol:

To zadne niestety, tylko dobrze ze na 10tke

Proporcje lepsze wychodza :mellow:

A jak mowili starozytni : piekno tkwi w proporcjach... Embarassed

Guzu

Przedostatnio miałem właśnie sytuację proporcjonalną. Łowiłem 14-tką. W sumie złowiłem 2 sztuki i to takie do 50-ciu cm. Gdy założyłem 10-tkę to się zaczęło. Brania zaczęły być częstsze a i ryby miały w większości powyżej 50-ciu (niestety największa miała 60).

Ale w poniedziałek będę na wodzie na której coś się chyba dzieje (chyba, że rybak wszystko co ciekawe wyjmie...)

Ochrzcilem wreszcie nowy zestaw Loomis 6 stop do 2 3/4 uncji plus Ryoga i poprawilem zyciowke. 98cm na 19cm jerka zawieszonego sledzia w kolorze okonia :mellow:. Ze zbiornika retencyjnego systemu Wieprz Krzna.

Andrzej, serdeczne gratulację !!

Przyjemna rybka.

Oczywiście pozostałym również gratuluje pięknych ryb, u mnie niestety posucha, alebo pusto albo jakiś pistolet... :(

Pozdrawiam

Kuba