Salmo_Salar Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Popieram @zbiczka Regulamin regulaminem ale czy standardy mają wyznaczać takie cudne fotki jak Remka, Pitta czy Hamera?? Ludzie, zdrowsze podejście do tematu polecam bo nie każdy jest taki guru od fot Ale narazie pamiętaj @diverek, musisz kupić super-wypierdaśną lustrzankę bo inaczej dostaniesz bana Acha... rybka z normalnej wody a nie z komercji!! Takich nie tolerujemy Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Powracajac do tematu wtorek 17.02.09 rzeka Shannon od 12 do 3szczupaczki 65-75-78-87-94 fajny dzionek zaliczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Regulamin regulaminem ale czy standardy mają wyznaczać takie cudne fotki jak Remka, Pitta czy Hamera?? Salmo - nie chciałem zabierać głosu bo uważam, że te przepychanki niczemu nie służą ale skoro zadałeś pytanie to odpowiem: TAK PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Powracajac do tematu wtorek 17.02.09 rzeka Shannon od 12 do 3szczupaczki 65-75-78-87-94 fajny dzionek zaliczylem Ładnie, ładnie... A ja drugi weekend z rzędu bez kontaktu z wędką! Tak nawiasam mówiąc, powiedzcie mi koledzy-w-Irlandii-osiadli: czy Waszym zdaniem ONE już TO robią??? Nad wodą dawno nie byłem, ale to co się dzieje w przyrodzie mówi mi, że to już może byc TO. Od dwóch tygodni mamy regularną wiosnę. Jagnięta już dawno biegają po pastwiskach, krówkowie się cielą, ptaszkowie gniazdują, pąki strzelają, kwiatuszkowie z ziemi wychodzą. Temperatury powietrza: min 5, max 11. Jeżeli taka aura się utrzyma, to w połowie marca będzie po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 w niedzielę kolega złowił 102cm ( przypadkowo na wobler 3.5cm ) - pełną ikry, wiec chyba są w trakcie...pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Roch tej wiosenki podesłałbyś nam trochę do Polandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 w niedzielę kolega złowił 102cm ( przypadkowo na wobler 3.5cm ) - pełną ikry, wiec chyba są w trakcie...pozdrówka No to ja poczekam aż się wyikrzą... I pytanie trochę na boku: kiedy jest sezon na pstrąga tutaj? Bo fajną rzekę namierzyłem na zadupiu totalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Roch tej wiosenki podesłałbyś nam trochę do Polandu Wcześniej czy później -przyjdzie. Ale nawet jak wcześniej przyjdzie, to i tak Tobie do maja pisane jest (w RAPRze) czekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Roch potwierdzam wszystkie tlusciutkie z ikra pstrag w wiekszosci od 1 marca na niektorych rzeczkach od 15 marca pstrag i losos na pstraga licencja na male rzeki 39e na rok w niedziele sam ide polowac na kropeczki bede mogl wyprobowac kijek z Xrods nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Już jak odchodzimy od tematu szczupaków to jak mam rozumieć dobrej jakości sprzęt wędkarski?? Przysłowiowym Jaxonom nie?? Pozdr. Salmo Nie przesadzaj, Jaxon ma super........kotwice - OWNERy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 w niedzielę kolega złowił 102cm ( przypadkowo na wobler 3.5cm ) - pełną ikry, wiec chyba są w trakcie...pozdrówka No to ja poczekam aż się wyikrzą... I pytanie trochę na boku: kiedy jest sezon na pstrąga tutaj? Bo fajną rzekę namierzyłem na zadupiu totalnym przede wszystkim zorientuj si? czy wystepuje tam losos - jak tak to licencja losoiowa niezbedna ( bez wyjatku - tlumaczenia ja lowi? pstragi nic nie daja) nastepnie musisz sie dowiedziec czy rzeka tudziez odcinek nie jest pod kuratela klubu albo nie jest zupelnie prywatnym lowiskiem ( w wiekszosci dobre miejsca = klub)wtedy potrzebujesz licencje klubowa. lub jezeli lowisz na wodach prywatnch takowe zezwolenie ( z reguy kurewsko drogie )kris piszac o tych 39 euro mial na mysli wody pod kuratela SHANNON REGIONAL FISHERIES BOARD - nie upowaznia do lowienia wszedzie.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tak Krzysiek masz racje a u prywatnego chodzenie tz od miedzy do miedzy to okolo 20e na dzien plus licencja na lososia no i losos od 15 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM80 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja jeszcze slowo o trzymaniu ryby, bo zainspirował (i ośmielił) mnie Zbiczek. Uwalniam ryby, ale z wyjątkiem jednego wędkarza, dzięki któremu zresztą przestałem brać wszystko, co wymiarowe, nigdy nie spotkałem nad wodą nikogo, kto by nie zabierał. Robię za idiotę, muszę odganiać tych, co chcą ode mnie kupić lub dostać rybę; jestem nielubiany przez to na okolicznych łowiskach i przykro mi. Nie przejmuję się, ale przyjemnie mi też nie jest. Kupię sobie aparat, sfotografuję - właśnie: drżącymi rękoma, bo na rybach jestem rzadko, a w okolicach Zgierza trudno coś złowić - i okaże się, że tu przekrzywiłem, tu zadrapałem a tu nie pocałowałem w pupcię, więc jeszcze dostanę burę na forum. Przykre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tak Krzysiek masz racje a u prywatnego chodzenie tz od miedzy do miedzy to okolo 20e na dzien plus licencja na lososia no i losos od 15 marca żeby już nie off topować. w większości wód sezon na łososia trwa od 1 lutego. w paru miejscach zaczyna się od 17 marca, ale po szczegóły to lub na stronę www.cfb.ie lub informację którą dostaję się przy zakupie licencji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja jeszcze slowo o trzymaniu ryby, bo zainspirował (i ośmielił) mnie Zbiczek. Uwalniam ryby, ale z wyjątkiem jednego wędkarza, dzięki któremu zresztą przestałem brać wszystko, co wymiarowe, nigdy nie spotkałem nad wodą nikogo, kto by nie zabierał. Robię za idiotę, muszę odganiać tych, co chcą ode mnie kupić lub dostać rybę; jestem nielubiany przez to na okolicznych łowiskach i przykro mi. Nie przejmuję się, ale przyjemnie mi też nie jest. Kupię sobie aparat, sfotografuję - właśnie: drżącymi rękoma, bo na rybach jestem rzadko, a w okolicach Zgierza trudno coś złowić - i okaże się, że tu przekrzywiłem, tu zadrapałem a tu nie pocałowałem w pupcię, więc jeszcze dostanę burę na forum. Przykre. Pozdrawiam Witam, Znajdziesz tu wiele postow traktujacych o tym jak podbierac czy prezentowac rybe tak by zrobic jej jak najmniej krzywdy. Warto brac przyklad Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Tak nawiasam mówiąc, powiedzcie mi koledzy-w-Irlandii-osiadli: czy Waszym zdaniem ONE już TO robią??? Po raz pierwszy od bardzo, bardzo dawna, w tym tygodniu dwa dni pod rząd nie złowiłem szczupłego . Nawet w 100% pewnej miejscówce. Przypuszczam, że zmieniły stanowiska, co mogłoby oznaczać, że już To będą robić. Trzeba im na razie odpuścić. Za to na sliderka przywiesił mi się jakiś taki dziwaczny cały różowo-buraczkowy pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja jeszcze slowo o trzymaniu ryby, bo zainspirował (i ośmielił) mnie Zbiczek. Uwalniam ryby, ale z wyjątkiem jednego wędkarza, dzięki któremu zresztą przestałem brać wszystko, co wymiarowe, nigdy nie spotkałem nad wodą nikogo, kto by nie zabierał. Robię za idiotę, muszę odganiać tych, co chcą ode mnie kupić lub dostać rybę; jestem nielubiany przez to na okolicznych łowiskach i przykro mi. Nie przejmuję się, ale przyjemnie mi też nie jest. Kupię sobie aparat, sfotografuję - właśnie: drżącymi rękoma, bo na rybach jestem rzadko, a w okolicach Zgierza trudno coś złowić - i okaże się, że tu przekrzywiłem, tu zadrapałem a tu nie pocałowałem w pupcię, więc jeszcze dostanę burę na forum. Przykre. Pozdrawiam Witam, Znajdziesz tu wiele postow traktujacych o tym jak podbierac czy prezentowac rybe tak by zrobic jej jak najmniej krzywdy. Warto brac przyklad Pozdrawiam, Bujo Ale wiesz, że to tylko tak ładnie się mówi a nie każdy ma dryg do tego. Samemu nad wodą jest bardzo ciężko. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam, Ja nie mam wyboru. Bez wielkiego podbieraka i maty nie wpuszcza mnie na wiekszosc lowisk Nie twierdze ze jest to proste. Nie kazde zdjecie wyjdzie, kolega moze nie miec drygalki do fotografi, mozemy byc oczywiscie sami. Nalezy za to uszanowac wole wlascicieli portalu co do jego merytorycznej zawartosci i nawet jesli ryba jest wielka jej nie wklejac. Rozumiem chec pochwalenia sie ale nie za wszelka cene. Niedawno kolega wrzucil zdjecia pstragow jakie zlowilismy, nie podobaly sie wiec zostaly wykasowane zas ja nie wklejam nic ponizej 60 cm zeby nie bylo watpliwosci czy maja wymiar :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Wracamy panowie do szczupaków 2009. Chcecie rozmawiać o C&R i zasadach podbierania - proszę bardzo i zachęcam ale w nowym wątku. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diverek Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 SZKODA CZASU I ZACHODU !!!Wydaje mi się że dużo tu wędkarzy internetowych,teoretyków co tylko łowią ale w kompie,czy jak ktoś łowi sprzętem za kilka tysięcy to znaczy że jest zawodowcem? No nie ! Przedewszystkim praktyka i znajomośc wody ALE NIE TAKIEJ NA EKRANIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Swego czasu internetowym wędkarzem nazwał mnie Andrzej Zdun. Co wcale mnie nie zraziło aby łapać inaczej w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Troche to odbiega od tytulu watku co tu mozna poczytac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Rzeka Shannon, Banagher, Irlandia. Oczywiście u Krystiana na łodzi. Było wietrznie. Po niebie sunęły duże chmury. Słońce na przemian to kryło się za nimi, to znów zalewało rzekę blaskiem. W takiej rozświetlonej wodzie prze-rybio lusterkował slider 12 RR. Się mi to bardzo podobało. Jej też. To było najpiękniejsze branie w moim życiu. Uderzyła jakieś 10, może 15 metrów od łodzi. Najpierw łukowaty gejzer wody, a w ułamek sekundy później -CHAPS! W tym ułamku sekundy zdążyłem pomyślec, że szczupak chybił i słowo soczyste-ojczyste przemknęło mi przez głowę. Branie było z rodzaju walnięcie, a po zacięciu ryba gwałtownie zakotłowała pod wodą. Pomyślałem, że to kolejny narwany 50-tak. Sekndę później czułem już, że to jednak coś bardziejszego. Dwie sekundy później widziałem już, że to konkretna ryba. A potem krzyknąłem do Krystiana, żeby zostawił aparat i łapał za podbierak... Dzięki Krystianie za pewne podebranie Z kronikarskiego obowiązku nadmieniam, że tego dnia miałem jeszcze, a jakże, narwanego 50-taka. Krystian miał takowych coś koło pięciu, a na osłodę -walecznego siedemdziesiątaka (pierwsza ryba dnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Gratulacje dla Ciebie i Krystiana Próbowałem w środę na Allua, ale na trzech mieliśmy tylko jedną rybę na kiju (kilka sekund...). Szczupaki nie biorą bo woda w jeziorze jeszcze zimna - tylko 5 stopni. Podobno zaczynają żerować na całego przy 10-11. Przyjdzie więc jeszcze poczekać z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Jak to? To recesja i na klimat wam się rzuciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi