Skocz do zawartości

Szczupaki 2009

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś byłem na małym rozpoznaniu nad zbiornikiem którego dawno nie odwiedzałem. Dowiedziałem się od kilku niezależnych źródeł iż nie tak dawno złowiono tam szczupaka 17 kg o długości 126 cm metodą żywcową. Łowisko to zb Jaworznik ( C35) woj śląskie. Śmiało podaję namiary na łowisko ponieważ w najbliższym czasie wyczyn jest nie do powtórzenia, chyba że ów szczupak miał brata bliźniaka. Skwierczy na patelni pewno do tej pory :angry: . I tak to bywa pies utonął łańcuch pływa :( kij w oko mięsiarzom

Swoją drogą ciekawe czemu organizacja która z zasady powinna chronić prawnie takie ryby ( nie tylko metrowe szczupaki) nie chce podjąć się tematu wymiaru górnego i dolnego celem ochrony gatunków ryb które tej ochrony wymagają. Moim zdaniem PZW ma zbyt zajętą głowę załatwianiem swoich biznesowych spraw niż ochoroną wód i ryb. Myślę że pan E. Grabowski za długo grzeje stołek w ZG. Jeśli nie wpuścimy świerzego powietrza do szeregów PZW to niedługo nawet w Szwecji ryb braknie bo nasi je wyłowią. :wacko:

==> Pitt

A ja widziałem jak się przymierzasz :D

Wracając do ryb. Wczoraj od 17 do 22 złowiłem kilkanaście ryb. Dwie sztuki miały 80 cm bez milimetra :)Trafiłem idealnie z przynęta. Zawiesiłem deskę ze stajni Strike Pro jak odbijaliśmy od pomostu a zdjąłem jak przybijaliśmy. Wszystkie szczupaki wyciagnalem na niego, nawet jeden okoń 30 cm się trafił. Brat w tym samym czasie złowił 0!!!

post-780-1348914354,9239_thumb.jpg