Skocz do zawartości

Szczupaki 2009

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie jest wielkim problemem sfotografować żywą rybę, wrzucić fotę a rybę zjeść. Wszystko opiera się na zaufaniu, do którego potrzeba silnej wiary szczególnie w przypadku wędkarzy i innych kłamców :mellow:. Z drugiej strony nie ma co jęczeć, że ktoś zjadł rybę jeśli zrobił to zgodnie z regulaminem, jęczeć można właśnie na regulamin, który dopuszcza zabieranie ryb. Promocja c&r której patronuje ten portal to zacna sprawa, ale należy pamiętać, że promowanie nie polega na „wrzucaniu” ludziom zjadającym ryby, nie tędy droga. Nie łudźmy się, że nagle wszyscy zaczną wszystko wypuszczać, taka sytuacja nie nastąpi nawet za sto lat.

Natomiast wszelkie animozje, najczęściej związane z wypuszczaniem/zabijaniem, ze zdjęciami ryb itd. z wolna wprowadzają to świetne niegdyś forum na mielizny internetu, niestety... Taka obserwacja czytelnika.

Pamiętajmy, że „bywają fałsze, które tak dobrze udają prawdę, iż byłoby omyłką nie dać się im oszukać”. Koniec offa.

Gratulacje dla wszystkich łowców pięknych szczupaków!

Proponuje wrzucić na luz. Kolega pisze, że wypuścił to należy mu wierzyć. To, że zdarza Mu się wziąć inne ryby nie ma tutaj żadnego znaczenia, bo na forum nie zamieścił zdjęcia innych ryb, tylko tego konkretnego szczupaka. Jeśliby skłamał, to ma powód do wstydu. Ale są tak jak napisał Hlehle symptomy tego, że ryba jest żywa. Można oczywiście nie wierzyć autorowi zdjęć, tylko do czego dobrego to doprowadzi to nie wiem. Może czas na inkwizycję? Nikogo nowego takimi komentarzami do publikowania zdjęć i do udziału w forum raczej nie zachęcicie.

Pozdrawiam

Takie nagonki na innych stają się na tym forum wręcz chorobliwe.

Jesli kolega napisał że tak bylo to trzeba uwierzyć i tyle ,a nie szukac po internecie jego zdjęć z rybami które złapał i zabrał, a potem osądzać go że jak tamte zabrał to pewnie wszystkie bierze.

Gratulacje za piękny okaz @mr-perch.

Wędkuję od 40 lat, w tym wyczynowo wędkowałem 8 lat, ale z takim chamstwem i buractwem w wykonaniu co niektórych użytkowników tego forum jeszcze, wśród braci wędkarskiej się nie spotkałem. Zazdrość - to chyba główny powód niedowierzania i agresji. Pucharów nie kupiłem na odpuście... Ale kto znowu w to uwierzy ?

Dla mnie jest to nieistotne, nie będę się wdawał w dyskusje z Wami. Tworzycie zamknięty krąg. I dobrze, chwalcie swoje wyczyny, tak jest najprościej.

Nie nazywajcie mnie nowym, zaglądam tu od ponad 2 lat. Za moment pewnie odezwą się Ci, z którymi spotkałem się na niejednych zawodach rangi krajowej. Zapraszam na priv. Tam miło powspominamy i popiszemy o rybach, miejscach, przynętach, wyprawach...

Tak jak wielokrotnie pisałem nie robimy dochodzenia na własną rękę, a korzystamy z opcji zgłoś moderatorowi. W związku z tym ostrzeżenia w dniu dzisiejszym otrzymują:

- lukexio

- piotr zamiara

Kolejne dochodzenia na własną rękę zostaną zakończone blokadą konta.

Admin

Wstyd przy tych szwedzkich potworach się wychylać, ale jednak pochwalę się, bo to pierwsza świadomie wyjerkowana rybka :mellow: Dzisiejszy jak najbardziej krajowy zębacz

Mając pełną głowę rad dotyczących jerkowania po spotkaniu z @Baloo, próbowałem wcielić je w życie...a konkretnie w wodę No i efekty są... :mellow: Uderzył na płytkiej, zarośniętej wodzie w Salmo Slidera 7F RR.

.

Trafiłem jeszcze 4sztuki(ale niewielkie, max 55cm), a dwie spiąłem. Wszystko na slidera i sławkowego leszczyka :D

Przyznaję. Brakło mu 2cm do jerkbaitowych 75cm.... :( Jeśli bardzo widać brak tych 2cm to oczywiście proszę o skasowanie.

Pozdrawiam

Kamil

post-2061-1348914358,1651_thumb.jpg