Skocz do zawartości

Szczupaki 2009

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Adminowi za pozostawienie foty(następny będzie już wymiarowy <_< ) i wszystkim za gratulacje :D To również Wasza zasługa, bo to z tego forum dowiedziałem się masę informacji, które przekonały mnie ostatecznie do zakupu kija z pazurem :D

Ciężko było się przekonać do jerków, jak kolega obok stoi i na blachę i korbę łowi szczupaki,(były pokusy żeby wrócić do blaszek) ale cierpliwość została nagrodzona i wynik w tym dniu wyniósł 5-5(z czego na korbę jeszcze sandacz i okoń), a na casting 5 szczupaków (no i żadnej brody :mellow:)

Zębaty padł na zestawik: Multiplikator Daiwa Procaster Rojo 100HL.

Kijek Rozemeijer Jointed Gentle Jerk 1,9m 30-60g

Plecionka Stren Sonic Braid 20lb.

Pozdrawiam

Kamil

Wstyd przy tych szwedzkich potworach się wychylać, ale jednak pochwalę się, bo to pierwsza świadomie wyjerkowana rybka :mellow: Dzisiejszy jak najbardziej krajowy zębacz

Mając pełną głowę rad dotyczących jerkowania po spotkaniu z @Baloo, próbowałem wcielić je w życie...a konkretnie w wodę No i efekty są... :mellow: Uderzył na płytkiej, zarośniętej wodzie w Salmo Slidera 7F RR.

.

Trafiłem jeszcze 4sztuki(ale niewielkie, max 55cm), a dwie spiąłem. Wszystko na slidera i sławkowego leszczyka :D

Przyznaję. Brakło mu 2cm do jerkbaitowych 75cm.... :( Jeśli bardzo widać brak tych 2cm to oczywiście proszę o skasowanie.

Pozdrawiam

Kamil

WSTYD NIE WSTYD GRATULUJĘ CI

dANEK

moj wczorajszy :D 79cm na prologika 16cm sporo wiekszy zabujał sie na wedzie i tyle go...jerkowanie jest ciekawym zajeciem :unsure: pozdrawiam

[admin: ponieważ nie otrzymałem odpowiedzi usuwam zdjęcie - na tym portalu pokazujemy ryby tylko wypuszczone do wody]

Wiecie co Panowie...naprawdę mnie zaczyna to już powoli wkurwiać. Weźcie kuźwa i pójdźcie na ryby, złapcie cokolwiek normalnych rozmiarów i przestańcie kuźwa robić śledztwa przy każdej rybie bo zarzynacie powoli to forum.... To się kuźwa okazuje że ryba która ma pod 50cm (pstrąg) chyba nie spełnia rozmiarowego minimum bo kilku melepetów podnosi alarm i najlepiej wycofać się rakiem i zdjęcie usunąć. Fotki ryby za każdym razem oglądane i robione wielkie inwestygacje.... najczęściej przez forumowych łowców bardziej świętych od papieża... Ja proponuję trochę ryb połowić to wtedy nie będziecie mieli wątpliwości czy ryba żywa jest czy nie... jak się onanistycznie ogląda ryby tylko na fotografiach to później i durne teksty na forum kwitną... I wszechobecna zawiść i wredne teksty o jakiś skwarkach etc... ludzie - pojebajało was zupełnie? Macie Remka - admina do prowadzenia takich rzeczy, wielokrotnie proszone było na forum żeby nie zasuwać takich tekstów bo to psuje kompletnie atmosferę, macie opcję zgłoś moderatorowi czy adminowi, po co robić syf na forum?

Jak dla mnie to jest może naiwny wyznacznik - jeśli na fotce ryba gałuje w dół lub górę, usiłuje się ustawić i odnaleźć i złapać poziom i widać ze nie ma zesztywnienia to ryba jest żywa... i jak dla mnie to ta ryba jest żywa na maxa.

Apeluje o zakonczenie pisaniny nie zwiazanej z tematem watku. Apel kieruje do wszystkich uzytkownikow

Moze widok nie skazonego jeziora i jego zasobow ostudzi nieco krew albo lepiej zagotuje i skloni do wyjscia na ryby.

Widok na podmokly las rosnacy na kamienistym gruncie, w oddali zabudowania.

.

Gumo

post-15-1348914366,5029_thumb.jpg

post-15-1348914366,5795_thumb.jpg

post-15-1348914366,6685_thumb.jpg