matusiak Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Korek najpierw dokładnie umyj potem kup szpachlówkę tylko dobierz dobrze kolor , zaszpachluj i zostaw do wyschnięcia ,potem polerka papierem np.180 i pasowało by go zaimpregnować preparatem do korków , klejów cjanopanowych nie polecam bo oprócz tego ze zostawiają plamy na korku to jeszcze uszkadzają blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezaryfish Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 nie mam korka żeby uzupenic nim ubytki, powiedzcie mi czy ma byc to szpachel do korka czy do drewna,czy mozna impregnowac szpachel kork sealem, czy nie bedzie odbarwień w miejscach gdzie bedzie szpachel?nie bardzo wiem gdzie kupic kork seal, moze jakies namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Preparat do korków kupisz w każdej pracowni wędkarskiej np. fischingcenter ja używam szpachli do drzewa pod warunkiem ze niema dużych ubytków bo wtedy musisz wklejać kawałki korka i możesz wykorzysta korek od wina czy szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 nie bardzo wiem gdzie kupic kork seal, moze jakies namiary. http://www.fishingcenter.com.pl/fishingcenter.php?pg=lakiery Edit: Widzę, że @matusiak mnie ubiegł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 W FishingArt jest tańszy Cork Seal.Sam bede zamawiał na nowy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Prostszy sposób - świeczka i zapalniczka (lub farelka ) . Wcierasz wosk w korek, potem go podgrzewasz aż do rozpuszczenia - warstwa wosku zabezpiecza go przed wsiąkaniem wody i nieczystościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Zabralem sie za renowacje rekojesci...Szpachla Firmy Domos /Buk sredni...i jednak to nie to co chcialem:/...Co Polecacie?? i jakie papiery scierne do tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Albo działamy profesjonalnie albo wcale http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Rod-Repair/Rod-Build ers-Cork-Filler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Szpachla akrylowa biała. Podbarwiam do koloru korka farbami plakatowymi. Skuteczne i nieprofesjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Jak chcesz tanio zwykła szpachla w sklepach budowlanych kolor pinia tj. sosna taki zbliżny kolor do korka pinia a jak profesjonalnie to już dostałeś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam,czym zabezpieczyć korek przed wycieraniem się?Jak widać na zdjęciu korek zaczyna sę wycierać, bo akurat kawałek mojej reki gdzieś w tych okolicach sobie pociera. Czy wystarczy zamaskować taśma i 3-4mm szerokości polakierować? Nie wpłynie mi wtedy lakier pod taśmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Zupełnie nie kumam o co chodzi, mam wędziska ponad dwudziestoletnie i cały czas na nie łowię i nie zastanawiam się czy mi się korek wyciera czy nie, więc o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Trza było folii nie sciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 W normalnym korku też się to dzieje. Zwłaszcza jeśli komuś mocnniej pocą się dłonie. Fajnie jest kiedy, zaraz za uchwytem jest jakaś korkoguma, albo burl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 To jest wędka brata z FishingArtu. Może 20 razy na rybach. Korek AAA (czy jakoś tak). Ewidentnie wyciera się od dłoni.Jakoś specjalnie spracowanych rąk nie ma, wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja się na korkach nie znam, ale z tego co zauważyłem, to one są różnej twardości. Mam tu na mysli to, że może być jednocześnie małoporowaty klasy AAA i jednocześnie miękki. Może też być mało porowaty i twardy zarazem. A swoją drogą, to ten na zdjęciu to na AAA nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 to nie wiem na czym tu się zastanawiać reklamuj to na blank masz dożywotnią gwarancje a na komponęty chyba 3 albo 5 lat masz na gwarancji napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 mi to bardziej wygląda na zdzieranie czymś twardszym np. na mankiecie kurtki lub koszuli jakimś guzikiem, napą, zapięcie typu velcro albo bransoletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 mi to bardziej wygląda na zdzieranie czymś twardszym np. na mankiecie kurtki lub koszuli jakimś guzikiem, napą, zapięcie typu velcro albo bransoletą Dobry tekst, mam nadzieję, że nie na poważnie a raczej humorystycznie kabaretowo nawet. Jak już pisałem, nie wiem o co chodzi. <_< <_< Jak się czegoś używa, to to Coś też musi się zużywać, więc o co chodzi. Jak masz problem, to postaw patyka za szafą i zapomnij o nim. Nic sic się nie wytrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Mi też kilka zostało, ale w żadnej po 50 godzinach łowienia korek tak nie poleciał, a i lecie tempie geometrycznym - co będzie po 100?To nie od mankietu czy coś w tym stylu. To od dłoni. I rzeczywiście, korek jest z tych miękkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 całkiem poważnie, bo jak wędka niewiele użytkowana korek nieprzybrudzony a ośrupany jak by go mysz skubała. Inna sprawa normalne użytkowanie to chyba raczej korek by miał rant gładko wytarty. A to że się coś zużywa w trakcie używania no to chyba logiczne. Zgodzę się z Tobą że jak ktoś chce mieć sprzęt w idealnym stanie to niech go wstawi do szklanej witrynki i sobie ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Dziwne mi aby Krzysiek Zieliński miał kiepski korek, bo piszesz że wędka z FishingArtu . Kilka patyków mam od niego i takich przypadłości nie stwierdziłem.Mimo tego każdą rękojeść zabezpieczam cork sealem-to specjalny lakier do korka.To ewidentnie widać, że jest na czymś wycierane, bo tam ręki się nie trzyma, no chyba że by łowił Kola Wałujew, który ma ręce jak bochen chleba wiejskiego, nie zwykłego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Dziwne mi aby Krzysiek Zieliński miał kiepski korek, bo piszesz że wędka z FishingArtu . Kilka patyków mam od niego i takich przypadłości nie stwierdziłem.Mimo tego każdą rękojeść zabezpieczam cork sealem-to specjalny lakier do korka.To ewidentnie widać, że jest na czymś wycierane, bo tam ręki się nie trzyma, no chyba że by łowił Kola Wałujew, który ma ręce jak bochen chleba wiejskiego, nie zwykłego . Osz kurde.Jozi, jak piszę, że ręka tam leży to leży.Poproszę brata żey zrobił zdjęcie wędki w łapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Kumam, czyli brat nie trzyma za uchwyt kołowrotka tylko niżej jego mocowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi