Skocz do zawartości

Zabezpieczenie korkowej rękojeści - szpachlowanie & cork seal

bassy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kijek sklepowy to nie bardzo widzę co niby mieliby uwzględnić.Jak pracowniany ,to można się jeszcze dogadać .A najrozsądniej to przetrzeć papierkiem ściernym ,zabezpieczyć cork sealem i łowić .A jak już będzie cię naprawdę zbierało na konwulsje spoglądając na rękojeśc ,to zdjąć cały majdan z dolnika i dołożyć ze dwa plastry korkogumy czy burnta.Tylko że i jore pójdzie do wymiany ,bo co jak co ,ale tego to mi się nie udało uratować przy takich akcjach :D

Zabezpiecza Ci z góry bo wzmacnia mu strukturę z góry.Dobre by było jakby trzymał kij przy łowieniu za kołowrotek między palcami :mellow:

:mellow:

Jozi, drogi przyjacielu. On tak trzyma. Ręce ma przeciętniej wielkości, uchwyt z tego co pamiętam nie był przycinany.

Akurat koniec uchwytu/początek korka wychodzi w miejscu... kurde jak to napisać... ciągnąc linię od opuszka małego palca do nadgarstka to gdzieś na 4/5 długości licząc od opuszka. Hehehehe.

Najlepiej to zrobię zdjęcie.

A tak przy okazji, to może macie sprzedać tego mazidła tak na jedną wędkę (jako gratis dam prawie całą nitkę PacBay zielona.

Zadzwonię do Pana Zielińskiego i pogadam z nim o tym.

Ja sfazowałbym delikatnie w tym miejscu papierem ściernym i wzmocnił całość cork sealem. Nie będzie kantu który jest najbardziej narażony na uszkodzenia mechaniczne.

Ja też nie rozumiem jak od normalnego trzymania mogło się w tym miejscu coś stać...

Chyba że uchwyt jest odwrócony a ten korek to foregrip? <_<

To zdjęcie tylko zaciemnia obraz problemu. Jak widać otarty korek jest również w miejscach, które nie powinny mieć kontaktu z dłonią :wacko:

Szkoda, że zdjęcie jest bez kołowrotka. Jakoś mi to wszystko nie pasi.

:D

1. Korek jest zatoczony dookoła.

2. Na tym zdjęciu to praktycznie nie widać tego wytartego miejsca bo jest pod dłonią (no wystaje może 2-3mm)

3. Rozumiem, że trudno sobie wyobrazić gdzie jest kołowrotek.

4. A gdzie jest otarty korek jest również w miejscach, które nie powinny mieć kontaktu z dłonią?

Poproszę moderatora o usuniecie, bo coś czuje, że mnie zaczną oskarżać o jakąś próbę wyłudzenia lub coś w tym stylu :D

oj tam oj tam :D co tu dorabiac filozofie, po prostu kiepskiej jakości korek i tyle. Cork seal pomoze, ale na krótko, tez się będzie wycierało. Możesz owinąć dolnik owijką na rękojeść rakiety tenisowej ewentualnie

Swoją drogą, to albo łapa u Kolegi rzeczywiście słusznych rozmiarów... albo też uchwyt mały w rozmiarze 16 i dlatego dłoń zachodzi na reargrip - ot, cała zagadka jak dla mnie

Ja bym spróbował tej dobrej woli. Mimo wszystko w pracowniach wiedzą, ze taki kij wyszedł spod ich reki. Jak nie to ja bym przezbroił dolnik. Oczywiście to jakiś koszt ale wydaje mi się, ze to uchwyt kołowrotka Fuji za ok. 30 pln + korek. (jakbyś poprosił o aglomerowany to pewnie w 100 byś się zmieścił) przelotka pewnie jedna do przełożenia. I czas ale do pełni sezonu daleko.

Da sie to zrobić bez niszczenia korka i uchwytu wstawiając plaster korkogumy koszt takiego zabiegu to max 30zł

@krzychu jak jesteś zainteresowany pikni na priv to pomogę

I dość często korek wysokiej klasy jest zbyt przeparowany przez co miękki--najbezpieczniej wykończenia z korkogumy

• 3 tygodnie później...

Ja też bym cosik takiego planował, a po tym sezonie przypuszczam, że już cały korek będę musiał wymienić :lol: :mellow:

Ale o tyle fajnie, że muchówa jest 4-częściowa i nie trzeba ściągać przelotek, bo na tej części nie ma przelotki.

http://allegro.pl/osmo-7302-szpachla-do-drewna-parkietu-swie rk-sosna-i2156410285.html

Takim cudem można usunąć przykry widok.Stosuję akrylową w kolorze sosna pinia, w miarę przyzwoicie się komponuje z korkiem B) .

Profesjonalne to nie jest ale w miarę skuteczne B).