Taps Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pracując kiedyś w firmie ,która robi wędki szukaliśmy odpowiedniej szpachlówki .Najlepszy efekt i trwałość uzyskiwało sie z pyłu korkowego i bardzo gęstego(ważne) caponu.Trzeba to było przygotowywać małymi porcjami,nakładać z tzw "górką" a nastepnie szlifować. Efekt rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgadza się, górką, bo z większości odparowują rozpuszczalniki i szpachlówka trochę się kurczy. Trzeba też pamiętać, aby mocno wcisnąć masę w pory - inaczej szybko wypadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pewnie jeszcze lepszy efekt byłby korek różnej gradacji z dobrym wypełniaczem(np. z caponem), praktycznie nie do odróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Pewnie jeszcze lepszy efekt byłby korek różnej gradacji z dobrym wypełniaczem(np. z caponem), praktycznie nie do odróżnienia.cała rękojeść się rozpadnie ale za to pozostaną na blanku zaszpachlowane punkciki. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez dpb-firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Idź do ogrodniczo-pszczelarskiego, kup arkusz węzy i będziesz miał czysty wosk pszczeli .Znalazłem z 5kg. Na śmierć o niej zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Pracując kiedyś w firmie ,która robi wędki szukaliśmy odpowiedniej szpachlówki .Najlepszy efekt i trwałość uzyskiwało sie z pyłu korkowego i bardzo gęstego(ważne) caponu.Trzeba to było przygotowywać małymi porcjami,nakładać z tzw "górką" a nastepnie szlifować. Efekt rewelka.Ja używam przy regeneracji korka szpachłówkę stolarską ciemna sosna foxa tanio a efekt rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Mam pytanko, otóż w moim kijku po jakichś trzech myciach pojawiły się pory (dziury w korku) dosyć częste i spore. Czy ktoś pofatygował by się profesjonalnie to załatać i nałożyć warstwę Cork Sealu? Jeśli tak to proszę wiadomość na priv jakie koszty. A jeśli ktoś już tak robił niech napisze jak to się sprawdza i czy jest to porządne i dobre rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Rozumiem, ze myles korek woda z mydlem i pewnie jeszcze szczotka? Jak chcesz odswiezyc rekojesc to bardziej polecam drobny papier scierny niz szorowanie woda z detergentem, ktora idealnie wypkukuje szpachle i pyl korkowy ze szczelin Szpachle do korka mozna bez problemu kupic w sklepach internetowych i samemu wykonac renowacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Dokładnie tak jak napisałeś: szczotka, mydło, woda. Nie wiedziałem że aż tak to źle wpłynie na korek. Jedyny plus to taki że korek jest teraz ładny, czyściutki, no ale co mi z tego skoro ma dziury. Wiem że można kupić te preparaty, ale może ktoś zrobi mi to za mniejsze pieniążki i profesjonalnie. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Nie sadze, aby kwota byla znacznie nizsza. Tuba szpachli kosztuje ok 40zl. Wystarczy na wiele rekojesci. Robocizna kogos bedzie troche kosztowala, wiec lepiej chyba samemu kupic szpachle i w prosty sposob odswiezyc korek i miec zapas na nastepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 A może ktoś ma do odsprzedania dawkę szpachli i Cork sealu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) a nie lepiej zrobić?mała puszka szpachli poliestrowej i pomieszać z pyłem korkowym...potem zmieszać z utwardzaczem,kolorek podchodzący...szpachlnąć i szlifnąć ew wcześniej odtłuścić benzyną ex Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Żebhy crobić takie coś trzeba mieć też z czego Czekam z nadzieją że jednak ktoś odsprzeda dawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ja do drobnych poprawek używam szpachle do drewna z marketu.Koszt około 7 zł a starczy na cały arsenał kijów.Kolory do wyboru a sama robota trudnością nie przewyższa znacząco mycia kubka po mleku...Po prostu szpachlujemy, czekamy jak wyschnie drobny papier ścierny i gotowe.Pytanie czy ta oryginalna za 40 zł jest dużo lepsza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Czyli zwykła szpachla do drewna też spełni to zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Czyli zwykła szpachla do drewna też spełni to zadanie? Tak samo dobrze jak ta niezwykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zwykła szpachlowanie do drewna sprawdza się doskonale przy regeneracji rękojeści. Wiem bo sam jej używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Korek-kora drzewa->szpachla do drzewa...poliestrowa-samochodowa z pyłem korkowym szlifuje się po 5-10min.Dostęp i czas jedynym ograniczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Moim zdaniem zostaw naturę tylko umyj ,zastosuj jakis srodek polimerowy ,może być cork seal lub coś rodzimej produkcji i będzie rewelacja.Uwaga polimeru tylko jedna warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Panowie odświeżam wątek bo chcę kupić na Alledrogo jakąś szpachlę do korka do wędki Iri Lucky. Korek po umyciu zrobił się jaśniutki, jak nowy. Jakie macie sprawdzone i niedrogie? A i najlepiej to potraktować Cork Sealem czy są jakieś zamienniki? Edytowane 22 Września 2014 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jeżeli zgęstnieje, to czym to rozcieńczyć? Wydaje mi się, że wodą, ale mogę być w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Dziękować za informacje. Ale jakby ktoś kiedyś potrzebował, to woda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micani1977 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jeżeli zgęstnieje, to czym to rozcieńczyć? Wydaje mi się, że wodą, ale mogę być w błędzie.Ja tak właśnie dziś zrobiłem,bo zqa tłusto zostawiał na korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal1995 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam, mam mały problemik. Mianowicie kupiłem sobie używaną wędeczkę i po jakimś czasie zauważyłem, że na fore gripie zaczyna odchodzić ,,korek,,. Myśle sobie co to ku.. jest, w wędce za notabene nie tak małe pieniądze (nówka stoi po 350zł) została zastosowana jakaś badziewna okleina. To już wędkach za 150zł, które dawniej używałem jest jakiś niskiej klasy korek, ale nie okleina. Chciałem to jakoś zaimpregnować, tylko czym? Może być zwykły lakier? W sumie jest to tylko okleina (dosyć cienka) więc nie powinno gnić czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Cork Seal powinien pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi