chlodnica Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 http://spinningshop.pl/index.php?id_product=84&controller=productJa też nie impregnuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 To ja też odpuszczę jest w końcu dożywotnia gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ja impregnuje wszystkie kije , kluczem jest tutaj cieniutka warstwa Cork Seala naniesiona małym pędzelkiem.Korek zdecydowanie zyskuje na żywotności , pory nie wychodzą a ewentualna szpachla tak łatwo nie wypada , wad nie stwierdziłem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 ja tez wszystkie kije delikatnie 2 warstwy daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Cork Seal może trochę przyciemnia korek, ale na pewno go dobrze chroni. Używam kilka lat i złego słowa o tym preparacie nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wosk pszczeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 odgrzeje kotletajaki kolor szpachli kupić do st.croix avida???czy to jest jakas róznica???Podpinam się pod pytanie ? Mam ubytki w rękojeści i szukam czegoś co sprawnie zaklei małe dziurki w korku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Podpinam się pod pytanie ? Mam ubytki w rękojeści i szukam czegoś co sprawnie zaklei małe dziurki w korku ? Wymyc, zaszpachlowac, przetrzec papierem sciernym, pociagnac cork sealem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Nie rozumiem jaki jest sens szpachlowania korka? Korek naturalny ma dziury i nic w tym złego. Jeśli komuś nie odpowiada wygląd naturalnego korka to przecież jest wiele innych materiałów do wykonania rękojeści. Widziałem wiele szpachlowanych rękojeści i wygląda to naprawdę nieestetycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ... ale czasami te dziurki mają wymiar krateru i wtedy średnio to wygląda w stanie naturalnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Rozumiem, że każdemu podoba się coś innego, mi podobają się korkowe kratery gdyż to właśnie one wyróżniają naturalny charakter kory w odróżnieniu od syntetycznych zamienników. Moim zdaniem szpachlowanie korka to próba wizualnego tuningu w kierunku wyższej klasy plastrów (w tym wypadku odbieram to trochę jak przyklejanie spojlera z WRC do cywilnej imprezy) co niestety widać dość wyraźnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Są gusta i guściki, kij jedzie nad morze i z (podświadomej ostrożności chciałem zakleić) a dziurka była trochę za duża do zaakceptowania ale po kilku rozmowach z fachowcami temat ogarnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinplock Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Panowie i Panie przyznam od razu bez bicia że bardzo długo nie szukałem odpowiedzi na pytanie i postanowiłem je głośno zadać. Co robić jak Cork Seal zrobi się biały o delikatnej konsystencji smalcu ? Jak doprowadzić go ponownie do użyteczności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Panowie i Panie przyznam od razu bez bicia że bardzo długo nie szukałem odpowiedzi na pytanie i postanowiłem je głośno zadać.Co robić jak Cork Seal zrobi się biały o delikatnej konsystencji smalcu ? Jak doprowadzić go ponownie do użyteczności ?Woda lekko letnia. Dodać po kilka kropli. To jest polimer na bazie wody więc nie zaszkodzi. Możesz spróbować na małej ilości.U mnie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 ... ale czasami te dziurki mają wymiar krateru i wtedy średnio to wygląda w stanie naturalnym wtedy można wyciąć kawałek z kraterem i wkleić inny kawałek bez dziur... musi wchodzić na wcisk w wycięty otwór... dociąć nożykiem do tapet i wygładzić papierkiem... wychodzi super jeśli dobrze dobierzesz kolor wstawki...no i cała robota nie ma sensu jeśli cały korek składa się głównie z dziur:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Panowie i Panie przyznam od razu bez bicia że bardzo długo nie szukałem odpowiedzi na pytanie i postanowiłem je głośno zadać.Co robić jak Cork Seal zrobi się biały o delikatnej konsystencji smalcu ? Jak doprowadzić go ponownie do użyteczności ?Bez stresu rozcieńcza się go wodą. Wielokrotnie sprawdzone.Może ktoś poda czym go zastąpić? Wygląda na jakiś unigrunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Koledzy, czy ktoś się orientuję gdzie można kupić cork seal u-40? Gdzieś go nie mogę znaleźć nigdzie w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Cork seal to żaden rarytas. Można spokojnie użyć technicznego wosku, stearyny, parafiny, oleju do drewna, silikonowego albo teflonowego. Najlepiej wosku pszczelego.. jak twierdzi reklama - nie dla idiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ja używam właśnie coś takiego na bazie wosku pszczelego. I buty można dobrze zaimpregnować.Naprawdę dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Naczytałem się o woskach pszczelich jakie są dobre do impregnacji korka i moim zdaniem do cork seala to się nie umywa.Zaznaczam , że wosk kupiłem na allegro bez instrukcji obsługi ???? Feedery woskowałem na szczęście ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Rozmaite specjalistyczne preparaty - wędkarskie także - zawdzięczają swoją, najczęściej nieuzasadnioną renomę marketingowym rekomendacjom.. oraz wtórnemu kserowaniu.. Nasze babki konserwowały podeszwy niegdyś modnych bucików zwykłym olejem lnianym. Korkowe podłogi i okładziny woskiem rozpuszczonym w benzynie albo terpentynie - my tylko dedykowanym high endem Taka sama mniemanologia jak nieprawdopodobnie unikalne oleje i smary do łożysk naszych kołowrotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Dzięki, mam trochę oleju bezbarwnego to go wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Ktoś sie orientuje gdzie można dostać cock-seal U-40 ?? Na internetach nie mogę znaleźć. Wycofali ze sprzedaży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Nic na korek nie zapodaję, podałem ten seal swego czasu i na szczęście pomału zanika.Dla efektu wizualnego mycie korka z bardzo delikatnym naciskiem. Czasem to długo trwa-namydlenie i płukanie wielokrotne, , ale efekt jest dobry. Nigdy szczotek czy nawet ostrzejszych ściereczek, bardzo delikatnie i pomału. Naturalny, nawet stary korek to jest to. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Możliwe Pawle, że jest w takim postępowaniu sporo racji. Ja z kolei przesadziłem i nawet burl i inne jemu podobne "korkowe mielonki" wysmarowałem cork sealem. Teraz nie wiem, śmiać się czy płakać Czysty korek to jest to Swego czasu myłem, podobnie. Czasami nawet przecierałem a raczej "polerowałem" rękojeść korkową papierkiem w gradacji rzędu 5000. To dawało zupełnie inny efekt, niż ten preparat. Osobiście tego błędu już nie powtórzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi