pitt Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 jezeli faktycznie musisz szpachlowac, to odpusc sobie spokojnie ten wood filler i kup zwykla szpachle do drewna bo to jest to samo, a kosztuje odpowiednio mniej ... jak szpachla dobrze wyschnie to nie ominie cie szlifowanie rekojesci i porzadne oplukanie ich i ponowne suszenie ... a na koniec poloz cork seal, ten specyfik jest OK ale wszystkich problemow nie rozwiazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 OK, dzieki wszystkim za porady, jak skończe to dam znac jakie wyniki Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Dokładnie jak napisał pitt ,zwykła szpachla akrylowa za 250g 6 zł .Zabezpiecz tylko taśmą papierową uchwyt kołowrotka i blank nad fore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ja przy przebudowie swojego ulubionego kijka wydrapałem szpikulcem wszelkie pozostałości szpachli i uzupełniłem ubytki mieszaniną zmielonego korka z klejem epoksydowym (kleju nie za dużo, żeby szkliwa nie zrobić, tylko szpachlę ). Po przeszlifowaniu i dwóch sezonach szurania po krzakach i kamieniach nie ma najdrobniejszego ubytku w tej szpachli. Trzyma jak diabli, jest gładka i coś mi się widzi, że dokona żywota razem z całym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 jezeli faktycznie musisz szpachlowac, to odpusc sobie spokojnie ten wood filler i kup zwykla szpachle do drewna [...]'wood filler' to nic innego jak wlasnie zwykla szpachla do drewana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 To moze ja jeszcze odświeżę temat.Oto dwie fotki na których widac jak zmienia sie korek po szpachlowaniu Wood Filler. Po odczekaniu ok 2godz. szlifowanie i oto gotowy produkt.Cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów:z jakim klejem zmieszać pył korkowy, by uzyskać szpachlę do wypełnienia ubytków w rękojeści korkowej?Próbowałem z Distalem i Poxipolem, ale nie jest to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 spróbuj Wikol a co do szpachli do korka to można też kupić gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) takim chałupniczym sposobem to lepszy chyba byłby capon albo akrylowa szpachla/kit do drewna pod kolor mala puszeczka/opakowanie - koszt 6zł Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Homegeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 http://jerkbait.pl/topic/12281-regeneracj-korka-na-wedce/?hl=szpachla#entry1099199http://jerkbait.pl/topic/10810-wypelnienie-ubytkow-korka/?hl=szpachla#entry1079399http://jerkbait.pl/topic/6732-jaka-szpachla-do-korka-z-dostepnych-na-rynku/?hl=szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie, czy da się jakoś przywrócić pierwotny stan miejsc po wgnieceniach powstałych na skutek np przyciśnięcia korka czymś twardym ? Nie chciał bym szpachlować gdyż mogę nie trafić z kolorem szpachlówki i będzie się różnić. Edytowane 23 Września 2013 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 W przypadku pianki można próbować wygrzać. w przypadku korka - chyba tylko szpachla+szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 a zalanie rękojeści gorącą wodą i odczekanie aż korek opije się wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Próbuj. Wsiąkliwość ma raczej niską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witam Muszę zaszpachlować ubytki w korku. Może macie coś sprawdzonego, co można kupić w Castoramie, lub innym tego rodzaju sklepie za nieduże pieniądze? Jaki odcień drewna najlepiej po zaschnięciu komponuje się z korkiem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 http://allegro.pl/szpachla-szpachlowka-do-drewna-naturalna-sosna-i3784820702.htmlNa tanio coś w tym stylu.Kolor raczej sosna, może dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Na mniej tanio szpachlówka Tikkurila , dwa razy szpachlowanie , a na koniec impregnacja woskiem pszczelim , albo w ostateczności corksealem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Na tanio to szpachlówka do drewna bukowa, na bazie wodnej. Następnie po przeszlifowaniu zabespieczyć np. woskiem. Tylko moim zdaniem lepiej zainwestować kilka zł więcej i zrobić to porządnie. o widzę że kolega mnie wyprzedził Edytowane 15 Grudnia 2013 przez dpb-firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Na mniej tanio szpachlówka Tikkurila , dwa razy szpachlowanie , a na koniec impregnacja woskiem pszczelim , albo w ostateczności corksealem ..A czego można użyć zamiast corkseala i wosku, bo na dwie rękojeści pierwszego ie ma sensu kupować, a do pasieki dostępu już niestety nie mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) odnalazłem gdzieś w moich zapiskach takie coś:Wood Filler - szpachlaPreparaty do konserwacji i zabezpieczania korka:Cork Seal U-40RODPRO ProCork Cork Sealer Edytowane 15 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Na mniej tanio szpachlówka Tikkurila , dwa razy szpachlowanie , a na koniec impregnacja woskiem pszczelim , albo w ostateczności corksealem .. Jaki kolor tej szpachlówki najlepiej pasuje? Wosk pszczeli ??? To musi być jakaś pasta, czy cuś? Wosk jest lepszy od corkseala? Pewnie głębiej wnika? Powierzchnia jest po tym matowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 A czego można użyć zamiast corkseala i wosku, bo na dwie rękojeści pierwszego ie ma sensu kupować, a do pasieki dostępu już niestety nie mam?Idź do ogrodniczo-pszczelarskiego, kup arkusz węzy i będziesz miał czysty wosk pszczeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 W starych czasach, kiedy przygotowywałem taki specyfik mieszałem naturalny wosk z terpentyną - tylko lekarską, bo techniczna śmierdzi. Kapitalnie to pachnie - miodem i olejkami eterycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 W starych czasach, kiedy przygotowywałem taki specyfik mieszałem naturalny wosk z terpentyną - tylko lekarską, bo techniczna śmierdzi. Kapitalnie to pachnie - miodem i olejkami eterycznymi Jakiś głodomor nad wodą mógłby objeść rękojeść korkową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Żebyś wiedział. Kiedyś wyszykowałem sobie taką customową osadę w orzechu i wykończyłem ją ww. woskiem. W czasie strzelania robiłem się głodny Teraz używam specyfików Old London (to bardziej zaawansowana chemia niż wosk z terpentyną), niby lepsze, ale zapach już nie ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi