dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zastanawiam się nad zakupem multika i spiningu do obsługi dużych woblerów sdr w trollingu. Kij do około 100g a do kompletu jakiś fajny multik. Cena za komplet około 800zł.Proszę o jakieś propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Od siebie napisze wez multik z malym przelozeniem. Uzywalem revo toro hs do trola i to byla porazka. Teraz uzywam aveta sx i jestem zadawolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) może taki? (nie mój )http://jerkbait.pl/topic/43853-s-shakespeare-ugly-stik-catfish-cast-do-trolla/Co do multików lubię te wyposażone licznik (choć licznik może być dodatkowo na kiju) Od jakiegoś czasu używam Magda Pro i daje radę i na szwedzkich łowiskach. Albo klasyczny ABU 5601 C4 (gdzieś się ostatnio przewijał w dobrej cenie, jak znajdę to mogę dać namiar) jesthttp://allegro.pl/abu-garcia-ambassadeur-classic-5601c4-i4481990762.htmllub taki...potęga mocy http://allegro.pl/multiplikator-abu-ambassadeur-6501-c3-na-lewa-reke-i4499031113.html Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A czy z nieco mniejszych multików żaden nie da rady, wolałbym coś mniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Pamiętaj, że wszystko musi być zgrane. Kij do 100g i wobler SDR wymaga odpowiedniej plecionki a więc i pojemności szpulki, na którą powinieneś nawinąć ok 200m linki. Ja nie bał bym się multików tej wielkości nawet przy trollu z ręki. Sam musisz zdecydować jak będzie skomponowany Twój zestaw i zdecydować czy multik może być mały. Ja twierdzę , że od przybytku głowa nie boli Oczywiście, że wiele mniejszych multików da radę. Niedawno do średniego trolla stosowałem ABU SX3601 z plecionką 0.17 ale i kij i przynęty trzymały proporcję Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wolałbym coś niskoprofilowego jakoś te betoniarki do mnie nie trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No widzisz chłopie. To inna rozmowa. Tak cykasz informacje o co Ci chodzi Z niskim profilem do trolla to już nie tak prosto za niską kasę. Zobacz może to jest aktualne:http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/ambassadeur-revo-winch-lh-a75-p1494-k10405.html(499 zł dla zalogowanych) A co sądzisz o tym kijku o którym pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ten multik fajny, a kij ciężko mi o nim cokolwiek powiedzieć, myślałem o jakimś beastmasterze do 100gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) No to nie wiem czy zmieścisz się w planowanej kasie. Ja tego kija również nie miałem w łapie. Sugeruje się opisem. Jednak uchodzą za klasyki do "poważnego" łowienia. Zadaj pytanie sprzedającemu, niech Ci coś opisze ten blank. Firma godna zaufania. A trafić niski profil , który spokojne można zastosować do trolla nie będzie łatwo. Szukaj starych konstrukcji ABU Revo Toro 51 (mam, a jak znajdziesz to jesteś farciarz) lub Quantumy Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za cierpliwosć, będę szukał Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez dagberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Może i fajny ale absolutnie nie do twoich zastosowań!napiszę Ci priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja mam taki i polecam: http://jerkbait.pl/topic/17919-ugly-stik-gold-tiger-plus-822-trolling/ Tylko raczej do uchwytu ze względu na wagę. Cena około 2 stówekJest też słabsza wersja i krótsza wersja 25 Lb którą też mam. Do tego jednak okrąglak. I to wskazany taki z terkotką np. Abu C3/C4 5601 , Daiwa Millionaire Classic i inne . I to wcale nie chodzi o pojemność szpulki. O niskie przełożenie i właśnie o tą terkotkę tzw : Line Out Alarm.Dla mnie nie ma potrzeby do trolla za szczupłym stosowanie grubszych linek niż 20-30 Lb. I wystarczy 100-150 metrów takiej linki a ta ilość wjdzie na każdy normaly multik czy to niski czy round.Licznik linki może i przydatny ale ja nie lubię dodatkowych gratów na multiku.Kolorowa linka załatwia sprawę. C3 z terkotką np tutaj: (nie mój) http://allegro.pl/multiplikator-abu-ambassadeur-6501-c3-na-lewa-reke-i4499031113.html Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shakespeare-ugly-stik-tiger-g18-a181-p1958-k12064.html Czy taki też się nada i jak to jest z tą krzywą ugięcia, lepszy taki do 25lb czy do 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Właśnie wyżej o takim pisałem. Do wielkich SDR-ów z łopatami takich jak CD-Mag 18 i 22 , Dorado Invader 14 cm i innych ten do 40 LB. I długość też lepsza do trolla.Co ważne, pracuje również z dużo mniejszymi wobkami.A tutaj masz idealną Okumę z terkotką za grosze. Sam bym kupił, ale mam już 3 multiki z terkotką i wystarczy. http://duzaryba.pl/okuma-san-juan-400-lx-p-12873.html Ten Spro też ma chyba terkotkę i fajną dużą korbę. Za tą cenę bym zaryzykował. http://www.spro.nl/EN_GB/category/molens/reels/salty-jerk-baitcast-lh-6000.html Ale wziąłbym raczej Okumę. Wykonana z jednego kawałka metalu. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Może uda Ci się namówić i przekonać kolegę do okrąglaka do trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Może się uda , znalazłem w fishingmarciehttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spro-salty-jerk-6000-g5-a75-p1351-k12194.html Czyli ten multki będzie ok, z wyglądu mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Trochę mnie martwi wysokie przełożenie. Za wysokie do trolla. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Czyli ta okuma będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ta okuma ma minus w postaci korbki o małej długości. Ale ja wziąłbym Okumę. Zaczekaj, może ktoś jeszcze coś doradzi. Jest na forum kilku trollingowców z dużo większym doświadczeniem od mojego. Masz taki budżet, że nawet jak Spro okaże się do d... to wywalisz i kupisz coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A ten spining do 40lb to nie bedzie jak kij od szczotki ten do 25 lb sobie nie poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie będzie. Zrobisz jak zechcesz.Przy twoim budżecie możesz kupić dwa. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Ja do trolla używam Rozemeijer Qualifier 190cm 50-100g i multika niskoprofilowego Daiwa Procaster + PP 40LB. Na rybie jeszcze nie przetestowałem ale zestaw radzi sobie z prowadzeniem SDR'a Manns 30+ w trollu całkiem dobrze. A ten wobek stawia potężny opór w wodzie. Myślę, że kijka mógłbyś rozważyć natomiast co do multika to pod suma pewnie lepszy byłby jakiś o większej pojemności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Czy taki multik da radęhttp://allegro.pl/multiplikator-dam-pirate-30lhc-z-licznikiem-wobler-i4435326882.html Może ktoś poleci jakiś inny z niskim przełożeniem i terkotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Nikt prawdopodobnie tego nie używa, Wynalazek grubo ponad pół kilo. Po kiego kombinujesz? Masz jak na tacy wszystko podane.I budżet też przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Ja do trolla używam Rozemeijer Qualifier 190cm 50-100g i multika niskoprofilowego Daiwa Procaster + PP 40LB. Na rybie jeszcze nie przetestowałem ale zestaw radzi sobie z prowadzeniem SDR'a Manns 30+ w trollu całkiem dobrze. A ten wobek stawia potężny opór w wodzie. Myślę, że kijka mógłbyś rozważyć natomiast co do multika to pod suma pewnie lepszy byłby jakiś o większej pojemności...Do tego kija przykręcam okrąglaka Abu. I o ile jest świetny przy dużych jerkach, do trolla też dawał radę i trochę ryb wyciągnął, to zmieniam do tej metody na coś dłuższego i głębiej pracującego, bo sporo ryb mi się od niego odbiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi