Skocz do zawartości

Spro Red Arc - jak naprawić?

maniak

Rekomendowane odpowiedzi

Tak gwoli ścisłości przekonałem się jak to jest z tanimi zamiennikami :D.Ostatnio kolega do mojego 13 letniego swifta zamontował mi wahacz po taniości bo to przecież stare auto.No i po 12000km trzeba było kupić nowy i zapłacić jeszcze za montaż.

Czasem tanie mięsko.............. :wacko:

Moim zdaniem:

Do rolki kabłąka tylko solidne łożyska, AR-B Shimano ewentualnie EZO, (jest to najciężej pracujące łożysko w całym kołowrotku).

Pozostałe łożyska mogą być zwykłe maszynowe - przetrwają wiele sezonów. Sam w kołowrotkach m.in Ryobi wymieniłem łożyska rolki kabłąka na AR-B Shimano i przeżyją one każdy z moich kołowrotków. Czasami da się je kupić na E-Bay, sam kupiłem 10szt. i mam w zapasie na całe życie :mellow: (tylko co z tym zapasem robić) :mellow:

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Witam,

Panowie czy ktoś może sprawdzić w schemacie kołowrotka gdzie występuje mała podkładka w w/w kołowrotku, może zdjęcie schematu by mi pomogło :unsure:

Nadmieniam , że nie chodzi o te podkładki , które są na kole zębatym...

Ta , której nie mogę przypasować jest trochę mniejsza od tych wyżej wymienionych.

Proszę o pomoc :D

etam podłoga to lajtowy obszar poszukiwań <_< obok mojego biurka serwisowego stoi klatka Cincila z trocinami,tam to dopiero miałem szukanie sprężynki od oporowego :blush::lol:

wstaw moze fotkę tej podkładki.sporo razy macałem red arca,moze pomogę

aha tam jest jeszcze miejsce na podkłedkę od strony drugiego łozyska ,pomiędzy zębatką nakładaną na ośkę koła a łożyskiem,taka dystansowa po drugiej stronie korbki.

• 2 miesiące temu...

Zrób zdjęcie możne coś pomoże i czy tylko przy zamykaniu tak sie dzieje ?? czy stuka jak kręcisz coś więcej może powiesz :huh:

Musi sie tam cos blokowac tam mysle wiec na spokojnie wyjmij wszystko i sprawdz bez sprezyny i tego co tam jest czy nie trzeszczy jak nie to wina jakiegos mechanizmu moze od nowosci bylo zle zlozone <_<