Jozi Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Tak gwoli ścisłości przekonałem się jak to jest z tanimi zamiennikami .Ostatnio kolega do mojego 13 letniego swifta zamontował mi wahacz po taniości bo to przecież stare auto.No i po 12000km trzeba było kupić nowy i zapłacić jeszcze za montaż.Czasem tanie mięsko.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Używam te łożyska od trzech sezonów i jak na razie cisza w rolkach kołowrotków, oczywiście jak ktoś chce niech kupuje EZO za 25zł lub inne za 20$.Tak jak pisałem wcześniej, sprawdza się w 100% to łożysko z gumowym uszczelnieniem... cena śmieszna (4,25zł) Polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Eee no to temat obczajony, czyli uznać można że jak 3 sezon hula to jest spoko z jego jakością.Te łożyska chyba są do silniczków elektrycznych od małych urządzeń a tam to obroty są większe jak w kołowrotkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Gdybym miał wymieniać łożysko za 4-5 zł to bym sobie w ogóle duszy nie zawracał i podmienił na to które jest pod spodem szpuli i po zabawie. A po kolejnym sezonie z drugiej szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Moim zdaniem:Do rolki kabłąka tylko solidne łożyska, AR-B Shimano ewentualnie EZO, (jest to najciężej pracujące łożysko w całym kołowrotku).Pozostałe łożyska mogą być zwykłe maszynowe - przetrwają wiele sezonów. Sam w kołowrotkach m.in Ryobi wymieniłem łożyska rolki kabłąka na AR-B Shimano i przeżyją one każdy z moich kołowrotków. Czasami da się je kupić na E-Bay, sam kupiłem 10szt. i mam w zapasie na całe życie (tylko co z tym zapasem robić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 sam kupiłem 10szt. i mam w zapasie na całe życie (tylko co z tym zapasem robić) w altruistycznym akcie oddać forumowym kolegom w potrzebie po 5zł za sztukę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Może otworzyć serwis kołowrotków, idzie zima trochę martwy sezon, sam się zastanawiam czy by nie dorobił do pensji .Kryzys zapowiadają i podwyżki, bo chłopaki póki co na 4 lata dostali kredyt zaufania więc pojadą z koksem równo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 potwierdzam - te śrubki to jakieś nieporozumieniePanowie drogie to to? (tj. te śrubki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misi3k Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Mam możliwosci zakupienia tego krecioła tylko jest zerwany gwint w nakretce hamulca czy jest mozliwośc tego naprawy czy raczej dac sobie spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam.Podłącze się do pytania.Zna może ktoś rozmiar łożysk do Red Arc 10300 i 10400,bo ja nie mam suwmiarki a moje są już niezle dobite:blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Mam możliwosci zakupienia tego krecioła tylko jest zerwany gwint w nakretce hamulca czy jest mozliwośc tego naprawy czy raczej dac sobie spokojRaczej dokupić pokręcajkę, a nie powinna być droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misi3k Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zorro a możesz pomoc gdzie ta część można dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Osobiście nie kupowałem ale myślę, że w sklepie można zamówić, a najlepiej chyba bezpośrednio u dystrybutora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam, Panowie czy ktoś może sprawdzić w schemacie kołowrotka gdzie występuje mała podkładka w w/w kołowrotku, może zdjęcie schematu by mi pomogło Nadmieniam , że nie chodzi o te podkładki , które są na kole zębatym...Ta , której nie mogę przypasować jest trochę mniejsza od tych wyżej wymienionych.Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Co prawda jest to Zauber ale to to samo rozwiązanie co Red Arc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 dzięki Kolego!... rozważałem też taką opcję ...Pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 a tak z innej bajki to oporówka w tym kołowrotku rozbawiła moją Żonę do łez gdy zaginął mi przez moment jeden wałeczek spadając gdzieś na podłogę Proszę o usunięcie tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 A co Wojtuś chodziłeś na kolanach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 a no - nie obeszło się bez zaglądania pod szafki również aha i dodała jeszcze przekornie , że dziesięciu śrubek nie potrafię skręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jakaż, to znana przypadłość żon... Jakbym widział swoją gdy kiedyś szukałem sprężyneczki z oporówki... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 etam podłoga to lajtowy obszar poszukiwań <_< obok mojego biurka serwisowego stoi klatka Cincila z trocinami,tam to dopiero miałem szukanie sprężynki od oporowego wstaw moze fotkę tej podkładki.sporo razy macałem red arca,moze pomogę aha tam jest jeszcze miejsce na podkłedkę od strony drugiego łozyska ,pomiędzy zębatką nakładaną na ośkę koła a łożyskiem,taka dystansowa po drugiej stronie korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJRON44 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 panowie padł mi kabłąk w redzie sprężynka jest cała kabląk otwiera się i zamyka ze zgrzytem czy ktoś coś takiego miał w swoim młynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Rozkręć i wyczyść, możne jakiś piasek ci się dostał i zgrzyta !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJRON44 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 rozkręcałem smarowałem i nic się nie zmieniło a rozwiązanie tego całego mechanizmu koszmarne do złożenia w tym czasie co zakładałem ten drucik można rozkręcić i skręcić cały młynek dali z tym mechanizmem ciała albo ja nie znam na to patentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zrób zdjęcie możne coś pomoże i czy tylko przy zamykaniu tak sie dzieje ?? czy stuka jak kręcisz coś więcej może powiesz Musi sie tam cos blokowac tam mysle wiec na spokojnie wyjmij wszystko i sprawdz bez sprezyny i tego co tam jest czy nie trzeszczy jak nie to wina jakiegos mechanizmu moze od nowosci bylo zle zlozone <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi