erixon Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Witam , czy ma ktoś pomysł jak naprawić docisk szpuli Arca (10300)? A konkretnie to zerwał mi się gwint przy nakrętce, mógłbym taką nakrętke dorobić ale nigdzie nie mogę dostać takiego drobnego gwintownika (skok gwintu 0.7). Może ma ktoś inny pomysł na naprawę lub gdzie dokupić taką nakrętke (pisałem do Experta ale bez odzewu niestety) ? Pozdrawiam Edytowane 27 Stycznia 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmuś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, Bliźniacze konstrukcje to Ryobi Zauber i Team Dragon z serii 920-935iz. Kiedyś miałem podobny problem z Ryobi Zauber. Zamówiłem w Dragonie docisk, koszt ok 40-50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 @rajmuś dzięki Teraz pytanie który docisk z Team dragon będzie pasował do Arca 10300? TD ma 3 modele z tej serii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmuś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Na 100% 930 i 935iz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ok dzięki wielkie za pomoc , wiadomość do Dragona już wysłąna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmuś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Tylko kolor będzie inny, bo w TD docisk jest teraz czarny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Ja co prawda, w innym przednio hamulcowym kołowrotku też ukręciłem. Dobrałem zwykłą nakrętkę, ładnie ją obrobiłem, wsadziłem i hula do dziś. Koszt 0zł Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Tylko kolor będzie inny, bo w TD docisk jest teraz czarny. PozdrawiamKolorek mi w niczym nie nie przeszkadza Ja co prawda, w innym przednio hamulcowym kołowrotku też ukręciłem. Dobrałem zwykłą nakrętkę, ładnie ją obrobiłem, wsadziłem i hula do dziś. Koszt 0zł No właśnie też tak chciałem zrobić .. w arcu też idzie to wykonać ale nie mam takiej nakrętki i nigdzie nie moge dostać z tak drobnym gwintem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 1978 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Może przy potencjometrze RTV znajdziesz taką nakrętke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Już do mnie jadą 2 szt. z Team Dragon FD930iZ 5.5zł każda:) Dzięki jeszcze raz za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Co moze byc powodem szumu lozyska oporowego w Red Arcu.Smarujecie je oliwka czy pozostawiacie suche.Przesmarowalem mlynek w calosci ale oporowki nie ruszalem. Wszystko chodzi jak nalezy tylko wlasnie te szumy mnie wkurzaja.Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Czy to na pewno tylko łożysko oporowe szumi ?W tym kołowrotku to wszystkie łożyska szumią.Widać badziewie wkładają a nie łożyska .Ja wymieniłem w rolce na EZO i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Nie używam co prawda kołowrotków o szpuli stałej, ale wszystkie sprzęgła jednokierunkowe ("łożyska oporowe") smaruję. Takie postępowanie jest zgodne z zaleceniami producentów i moim, popartym zresztą wieloletnim doświadczeniem. Z zastrzeżeniem, że smarować należy oszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 No niekoniecznie bo np. w Shimano nie zalecaja smarowac oporowek. Co do Reda...Wyczuscilem lozysko, bylo zachlapane starym smarem, dalem tylko na tuleje po ktorej chodzi, kropelke oliwki i szumy zniknely. Ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Miałem na myśli producentów sprzęgieł. To co wyprawiają producenci kołowrotków może przyprawić o zawrót głowy. Zresztą, jak piszesz, przesmarowanie pomogło. Inna rzecz, że olej tam trudno utrzymać. Stosując smar plastyczny trzeba mieć na uwadze by miał niezbyt gęstą konsystencję i jeśli łowimi jesienią i zimą, powinien być niskotemperaturowy. Edytowane 3 Marca 2013 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam,Zakupiłem kołowrotek spro red arc 10400, problem powstał gdy założyłem zapasową szpulę, nie słychać terkotki hamulca, słychać gdy się kręci szpulą w przeciwnym kierunku, natomiast w stroną jaką ma kołowrotek oddawać żyłkę cicho... Terkotka się pojawia jak dokładam podkładkę dystansową ale wtedy szpula nie nawija równo Na "głównej" szpuli, chodzi wszystko jak należy. Dodam, że szpule wyglądają identycznie od spodu jak i z góry. Co robić ? Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez gorgol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Temat rozwiązany, pomogło wyginanie blaszki, która jest pod szpulą, tak jak mi doradził na pw kolega gorgol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam czy ma ktos zdjecie jak wyglada sprezynka kabłąka dzis na rybkach odkrecila mi sie srubka i wyskoczyla sprezynka , moze jest mozliwosc dopasowania jej lub dorobienia. Z gory dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Tu masz zdjęcie, to jest to samo co Zauber. http://mulinete.wordpress.com/2011/03/19/ryobi-zauber/ http://mulinete.files.wordpress.com/2011/03/ryobi_zauber_3000_04.jpg?w=510&h=382 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Erixon a palisz papierosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Idź do sklepu/sklepów wędkarskich i popytaj o naprawe. Być może sprzedawca/właściciel będzie znał kogoś kto się tym zajmie za kilka złotych. Sprawdzony przeze mnie sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) erixon, a jak nie palisz, to leć jutro do kiosku lub dzisiaj na stację benzynową po... Edytowane 3 Maja 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Dawido Kup zapalniczkę, tylko taką która jest na kamień, z niej wymontuj sprężynkę. Jak to nie pomoże to poszukam mojej zapasowej i "mahniom" Edytowane 3 Maja 2013 przez Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dzieki tego bolczyka mi chyba brakuje , musial wyskoczyc , a nie wiesz jakiej jest on dlugosci i w jaki sposob zamontowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi