maniak Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę kupić dobre łożysko do rolki w w/w kołowrotku. Wymiary:średnica zewnętrzna 7mm a wewnętrzna to 4mm z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ja kupiłem na allegro za 23zł gość ma chyba nick tomasnsu? co jakiś czas je wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ostatnio nie widziałem żeby wystawiał łożyska, a chętnie bym kupił do mojego Blue. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Widziałem ze 3-4 tyg temu ,łożyska są naprawdę niezłe ja wpakowałem do sustaina 2500fd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Też kupiłem, tyle że wymiana nic nie dala rolka dalej szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ja już tyle pisałem o tych rolkach.Pany to nie wina łozysk ino luzy tam gdzie to łozysko zakładacie.w wiekszosci kręcków jak stradici i tez blue arc.jest poprostu za duzo luzu i lozysko bije wydajac taki odgłos. zadaniem łozyska jest to by działąło jak nalezy czyli by kulki w nim kreciły sie jesli jest za duzy luz to tłucze na boki i ślizga się na trzpieniu na który jest montowane. wiadomo sa i zajechale łozyska ale w swierzych kreckach zazwyczaj jest to luz na łożu lub trzieniu. sprawdzałem to w kilkunastu kolowrotkach.niejednokrotnie wyjete łozysko z głosniego krecka włozone do innego pracowało idealnie cicho. niestety w wkeckach za mniejsza kase zdaza sie.niepowtażalnośc i bywaja takie małe niedociagniecia.co nieznaczy ze nieda sie tego zrobic.lub ze Blue sa złe.wrecz przeciwnie,za tą kasę są chyba bezkonkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Też kupiłem, tyle że wymiana nic nie dala rolka dalej szumi Artech, nawal smaru na łożysko a także pomiędzy łożysko, a tulejkę na której jest ono osadzone. Powinno pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Też kupiłem, tyle że wymiana nic nie dala rolka dalej szumi Artech, nawal smaru na łożysko a także pomiędzy łożysko, a tulejkę na której jest ono osadzone. Powinno pomóc. Pozdrawiam Już to robiłem, pomaga na 3-4 godziny łowienia z plecionką. Z tego całego czyszczenia to ostatnio śrubkę mocującą rolkę ukręciłem Może trochę OT, ale miał ktoś w tego typu kręciołach problem z ciężkim chodzeniem kołowrotka, wrażenie jakby ktoś do środka piachu dosypał. Co dziwne tylko przy normalnym kręceniu, po zwolnieniu hamulca i kręceniu do tyłu ta przypadłość nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Mam Red Arc'a od 2 miesięcy i oprócz tego w miarę cichego chrobotania jestem bardzo zadowolony, super maszynka.Dziś trochę posmarowałem łożysko, jutro rano się dowiem co w trawie piszczy. @hasior jak ten luz zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 http://www.ardamet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Mam Red Arc'a od 2 miesięcy i oprócz tego w miarę cichego chrobotania jestem bardzo zadowolony, super maszynka.Dziś trochę posmarowałem łożysko, jutro rano się dowiem co w trawie piszczy. @hasior jak ten luz zlikwidować? ...spróbój dopasować (dobrać) łozysko do tulei mocującej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Też kupiłem, tyle że wymiana nic nie dala rolka dalej szumi Artech, nawal smaru na łożysko a także pomiędzy łożysko, a tulejkę na której jest ono osadzone. Powinno pomóc. Pozdrawiam Smar nic nie pomoże, nawet wysokoobrotowy (sam próbowałem z 10000 obr/min). Pozostaje skasować luz w sposób mechaniczny, co nie jest łatwe przy tak małych gabarytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wczorajsze smarowanie łożyska pomogło, dziś 4 godziny łowienia na plecionkę, jak na razie wszystko super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Maniak ja to samo przerabiałem/przerabiam z 4000FH. Dopóki smar bedzie doszczelniał ten luz bedzie ok, gdy wywali go juz poza rolkę i trzpień temat powróci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 @patu u Ciebie w Stradicku ile wytrzymuję, gdy posmarujesz łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Różnie, raz krócej raz dłużej...przestałem się tym przejmować..zresztą dla odmiany od jakiegoś czasu ujeżdzam TP 4000Fa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Może ktoś podpowiedzieć jakie łozysko chodzi o wymiary pasuje do blue arca 9400 chciałbym spróbować wymienić może troche go ucisze ewentualnie link z aukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Wymiary łożyska pasującego do RED Arca 4x7x2.5 Blue nie mam ale pewnie siedzi to samo łożysko w rolce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janz Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Dystrybutorem SPRO w naszym kraju jest firma Expert Expert-kontakt .Kupowałem u nich rolkę i łożysko- nie było zbyt drogie i pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Dziękuje za szybkie odpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 te fabryczne łożyska chyba nie są najwyższej klasy, ich odpowiednik kosztuje jakieś 5 pln w pierwszym lepszym sklepie z modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja wymieniam na takie i są ok sprawują się świetnie Łożysko 4x7x2.5 MR74-2RS cena to 3,80zł za sztukę http://allegro.pl/lozysko-4x7x2-5-mr74-2rs-i1273328311.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Zamówiłem to za 3,80 zobaczymy czy pomoże jak nie bedzie trzeba kombinować dalej , kręciołek jest tego wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Kolejny ciekawy temat z zakresu wedkarskiego majsterkowania - wart odswiezenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Łożysko wymienione kręciołek chodzi jak ta lala http://allegro.pl/show_user.php?uid=566250Wyszło jakieś 12pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi