Majo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Spróbuj do dragona napisać. Powinno być to samo w TD 930. 100% pewności nie mam, najlepiej jakby ktoś fotkę wkleił swojego sprawnegoNiestety, dragon odsyła do sklepu w którym się zakupiło młynek, żeby poprzez nich załatwiać. Czyli ,,nie zawracaj mi Pan głowy, idz do sklepu walcz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 "dobre bo polskie" zmienia troszkę znaczenie, coraz częściej niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 osiak jest jakaś odpowiedź od Spro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 narazie cisza...może też mają to w głębokim poważaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Mam dokladnie taki sam problem jak kolega @ osiak. Kwity od FPH mam natomiast napisali mi, ze nie zajmuja sie sprzedaza czesci i juz; mam im przyslac kolowrotek, co srednio ma sens-kreciol jest w pelni sprawny, pogubilem tylko czesci. Dodatkowym utrudnieniem jest to, ze nie mieszkam w Polsce-jest ktos w stanie pomoc mi rozwiazac ten problem, prosze? PozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Koledzy @osiak i @madmatt, właśnie na All jakiś gość sprzedaje rozbebeszonego Red Arc na części - może ma i tę część o którą wam chodzi?Sprzedający to espanass (106).Nie znam go i nie mogę za niego ręczyć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Czym roznia się te dwa kołowrotki? Czy tylko wielkoscia szpul i reszta ta sama czy tez rozna wielkoscia korpusu i rotora?Szpula od 10300 wejdzie na 10400? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Korpusy obu wielkości są identyczne. Zauber 3000 (Red Arc powinien też "tak samo mieć") ma jedynie ciaśniejszy rotor, w związku z tym szpula 4000 do korpusu 3000 nie wejdzie - będzie ocierać o kosz przy jego obrotach. Odwrotnie można szpulkę z powodzeniem stosować, czyli szpulka 3000 pasuje idealnie do korpusu 4000. Posiadałem obie wielkości kołowrotków równocześnie - więc informacja pewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kołowrotki różnia sie tylko szpulami ,szpule pasują wymiennie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nie do końca jest identyczne, zamieniłem kiedyś rotory od 10300 do 10400. Niby wszystko ładnie pasowało na oko, ale nad wodą okazało się że po zamianie rotorów źle nawija żyłkę i co się okazało że model 10400 ma dłuższą oś. Nie pasuje szpulka od 10300 do 10400 ani od 10400 do 10300... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nie do końca jest identyczne, zamieniłem kiedyś rotory od 10300 do 10400. Niby wszystko ładnie pasowało na oko, ale nad wodą okazało się że po zamianie rotorów źle nawija żyłkę i co się okazało że model 10400 ma dłuższą oś. Nie pasuje szpulka od 10300 do 10400 ani od 10400 do 10300...Kolega ma rację.szpule róznią się co do siebie wysokością, więc nie ma mowy o idealnym nakręcaniu.W wolnej chwili postaram się wkleić zdjęcia dwoch szpul na których widoczna bedzie róznica wysokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Wszystko jest tak jak koledzy wyżej opisują korpusy są tej samej wielkości ale to wszystko co jest takie same. Mam oba wymienione modele i szpulki wymiennie nie pasują. Są różnej średnicy i wysokości. Kołowrotki te różnią się także wielkością rotora. Jedyna rzecz która jest w nich taka sama to wielkość korpusu i prawdopodobnie machanizm wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dzięki Koledzy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wie ktoś może gdzie można nabyc ten precik który wchodzi do spręzynki? Mój uległ uszkodzeniu i kabłak przestał zbijac prawidłowo,a może ma ktoś jeszcze reda 10200 na czesci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam czy ma ktos zdjecie jak wyglada sprezynka kabłąka dzis na rybkach odkrecila mi sie srubka i wyskoczyla sprezynka , moze jest mozliwosc dopasowania jej lub dorobienia. Z gory dzieki i pozdrawiam.wygniesz w kształcie prawie litery Z z sprężynowego drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Zgubiłem tą złota zaślepke i nigdzie nie moge jej dokupić, czy od team dragona pasowała by do Ryobi? Edytowane 12 Lutego 2014 przez seba666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam, odgrzeję temat - gdzie kupić łożysko EZO do rolki w RED ARC , potrzebuję 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam. Jak w temacie, mam problem z dziwnym szumem w młynku i niewiem czym to jest spowodowane. Pozatym pracuje perfekcyjnie. Hamulec śmiga elegancko, luzów niema nigdzie ale powoli zaczyna drażnić mnie te szumienie. Dodam że nie jest przepracowany. Czy może to być to spowodowane jakimiś drobinkami piasku, lub zamoczeniem, a może zamało smaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Zamoczeniem zdecydowanie Daj do smarowania powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 No bo pare razy się zamoczył w deszczowe pogody:) A samemu da radę go przesmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Pewno, że da radę samemu przesmarować schemat i do dzieła . Chyba że nigdy tego nie robiłeś, to lepiej się nie zabierać za niego i dać komuś doświadczonemu do przesmarowania. A najlepiej nauczyć się na młynkach starszych lub tych tańszych które masz w posiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Świerzy smar na pewno nie zaszkodzi. Ja bym zaczął od czynności najprostszych. Jeśli szum występuje gdy kołowrotek pracuje pod obciążeniem , oczyść i nasmaruj rolkę kabłąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Red Arc+szumienie-na 99% oznacza łożysko w rolce.Zdziwiłbym się gdyby było inaczej.Temat przewałkowany na forum po stokroć.Lub tysiąckroć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Też stawiał bym na łożysko w rolce, wysłałem swojego reda po roku pracy do serwisu, niby dostałem nowego a rolka dalej szumi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Najprawdopodobniej łożysko w rolce. Szumieć może także sucha oporówka. Zakręć na wyłączonej blokadzie, jeśli szum nie wystąpi to łożysko oporowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi