szewer Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam,Macie jeszcze inne propozyje z kim pojechać na dorsze w okolicach Władysławowa (będę w Dębkach), oprócz ADMIRAŁA. Myślałem nad popłynięciem małą łodzią a nie kutrem. Będzie nasz 3 osoby i takie rozwiązanie byłoby chyba optymalne. Jakbyście mieli jakieś namiary na sprawdzoną jednostkę, byłbym wdzięczny PozdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Podaje namiary na Jacka Zawadę,tel 501 519 808 Władysławowo łódź Awror jak Daniela ale z 250 kucykami pod pokładem.problem może być z miejscami Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 To może ktoś zna jeszcze jakaś małą jednostkę w Darłówku godną polecenia? Będę w pobliżu, to grzech byłoby nie skorzystać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 @tornado, dzięki za namiarydzwoniłem wstępnie wszystko klepnięte.masz może jakieś fotki Avrora pana Jacka?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam cieszy mnie Szewer że Ci się udało z terminem, fotek nie mam ale to jest to samo co łajba Daniela tylko z silnikiem zabudowanym na stałe i dizlem co daje zaoszczędzić trochę na cenie paliwa.I co ważne inny wymiar wędkowania.Pozdrawiam tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek nemo Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 To może i ja dorzucę swoje 5gr.. W Kołobrzegu prócz małych jednostek są tylko 2 kutry: Globtroter ...długa przerwa ...i Spinio.To jest tylko moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witajcie,Będąc na dwutygodniowym urlopie w Ustroniu morskim nie mogłem opuścić okazji do zaliczeniu rejsu łódką X-Rods. Po zaokrętowaniu krótka pogawędka ze skipperem-Wojtkiem i ustalenie gdzie dziś łowimy. O 6 wypływamy, zahaczając po lód, mający chłodzić nasze potencjalne trofea Po wyjściu z portu śmigamy na łowisko. Dopłynięcie zajmuje nam dosłownie coś koło pół godziny i stanowi dla mnie miłą odmianę od nieskończenie długich przelotów większymi jednostkami. Tu uwaga dla mniej obeznanych kolegów, szczególnie z chorymi kręgosłupami: Przy większej fali uderzenia łodzi w ślizgu są mocne i najlepiej je zamortyzować stojąc na ugiętych kolanach za sterówką. Pierwsze napłynięcia i pierwsze ryby-nie duże, ale walczą ładnie na ok 25 metrach, biorąc w opadzie pilkera.W sumie cały czas coś się dzieje i momentami wszystkie wędki się wyginają. Bez okazów, ale przed nami wraczek. Na nim w zasadzie wszyscy rwą zestawy i po kilku bezrybnych napłynięciach rezygnujemy, wracając na kamyki. Tam pada jeszcze kilka dorszy i wracamy do portu syci wędkarskich wrażeń. Kilka spostrzeżeń i refleksji po wędkowaniu: -Wyjątkowo szybka łódka pozwalająca podczas 8-godzinnego rejsu na ok. 6 godzin efektywnego wędkowania. Kiedy mieliśmy złapane po ok 10 dorszy na innych jednostkach dopiero rozpoczynali wędkowanie.-Niezwykle sympatyczny, uczynny i profesjonalny Skipper-Wojtek.-Możliwośc bezpłatnego wypróbowania wędęk zrobionych przez Daniela(na innych jednostkach trzeba zapłacić za wędkowanie kilogramowymi luśniami z kołowrotkami ala betoniarka z 50 metrami zużytej żyłki)-Jest jedzenie, kawa, woda mineralna.-Osoby szukające wygód w postaci telewizji, łazienek i oddzielnych toalet(z siku nie ma problemu, ale coś cięższego zostawcie w domu) itp. będą zawiedzione. Podsumowując dla mnie zupełnie inny wymiar efektywnego wędkowania i wrócę tu na pewno nie raz. Z racji odległości zagoszczę u Wojtka dopiero jesienią, ale już sposobię się na wraki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Bede w Kolobrzegu od niedzieli - czy móglbym prosic o knotakt na te usluge Xrods? Z góry dziekuje, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 http://www.xrods.pl/rubriq.php?id_article=96 i http://www.xrods.pl/rubriq.php?id_article=100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare7 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 a w Ustce mógłby mi ktoś polecić dobrego szypra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Bede w Kolobrzegu od niedzieli - czy móglbym prosic o knotakt na te usluge Xrods? Z góry dziekuje, K. No jak juz bedziesz w Kolobrzegu to o trociach tez pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 No więc popłynąłem z chłopakami z XRods - bo nawet armator mnie zaszczycił - bylo przemiło i wielce profesjonalnie. Tylko duże ryby nie wspólpracowaly, sam drobiazg. Chociaz nastepnego dnia i dwa dni pózniej inni mieli z tym podobno lepiej. Ale tak to z rybami bywa.Wszystkie zalety wymienione w postach powyzej potwierdzam. Od siebie dodam, ze wysokosc burty moze stwarzac osobnikom wysokim pewne problemy przy stanie morza>3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 aby nie zakładac nowego watku... Poszukuje 2 osób z Wa-wy lub okolic do współnych wyjazdów na dorsza (tylko małe łódki bałtyk Polska) na wyjazdy w listopadzie, grudniu styczniu i lutym, prosze o kontakt na priv tylko poważne osoby konkretnie zainteresowane takim łowieniem, będące w stanie jechac w zadeklarowanym wcześniej terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 co możecie koledzy powiedzieć dobrego lub złego na temat rejsów z Kołobrzegu na Bornholm kutrem Sportfish, czy nadal jest tak jak 2 lata temu. Mam raczej złe wspomnienia, czy szyper nadal ten sam, oraz obsługa. Czy ktoś pływał z nimi ostatnio!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 rozważałem rok temu tego armatora po prześledzeniu opinii w internecie zrezygnowałem, musisz podłubac w necie na różnych portalach , na pewno jeszcze coś znajdziesz, z tego co wiem szyper cały czas ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 W Kołobrzegu już dawno nie ma Sportfisha. Pływa teraz z Gdańska chyba. Armatorem jest Lech Regliński, nie wiem kto jest szyprem.Waldek Chudy Giżanowski jest teraz armatorem Nordyka ale też nie wiem kto jest szyprem. Jakoś nie ciągnie mnie na tego typu łajby.... Muszę się wreszcie zmobilizować i popłynąć z XRODS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Muszę się wreszcie zmobilizować i popłynąć z XRODS Jesli lubisz kameralke, a nie spedy & chlanie/rzyganie dookola, to polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Nordyk ponoć to dawny sportfish - przynajmniej kontynuacja w firmieCo możecie powiedzieć o ich usługach, w rejsach na Bornholm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Muszę się wreszcie zmobilizować i popłynąć z XRODS Jesli lubisz kameralke, a nie spedy & chlanie/rzyganie dookola, to polecam! nie no chlopaki dajcie spokoj. zastanowcie sie czy na pewno tego chcecie. niedawno Wojtek - szyper XRods Marine tak powiózł chlopaków ze biedactwa po dwóch godzinach prosili Go (Wojtka) zeby splynal jakos na bok bo juz nie maja sily holowac ryb (same 5tki i 8emki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 nie no chlopaki dajcie spokoj. zastanowcie sie czy na pewno tego chcecie. niedawno Wojtek - szyper XRods Marine tak powiózł chlopaków ze biedactwa po dwóch godzinach prosili Go (Wojtka) zeby splynal jakos na bok bo juz nie maja sily holowac ryb (same 5tki i 8emki ) Sprawdzimy te rewelacje w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 To co? Montujemy ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 To co? Montujemy ekipę? Próbować mozna. Będę sie starał dotrzeć na ostatni wekend listopada do Szczecina. Jest to jedyny termin jaki moze wchodzić w rachubę. Ale jest tylko 50% szans, ze mi sie uda pojechać. Kończę budowę i zaczynają sie odbiory a sklep musi ruszyć 1.12 więc szanse sa chyba sporo mniejsze niż 50%.Co innego w późniejszych terminach ale czy nie bedzie za zimno. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Pływałem w tą sobotę XRODS było super może pogoda trochę kiepska.Zlało nas solidnie ale ryby dopisały, a jednostka super. Byliśmy jak ten zniający punk, który tylko przemyka i już go nie widać.Co do szypra Wojtka to super kapitan i kompan polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 No to jak by ktoś coś organizował i miał by miejsce.... Zawsze 3 miejsca w samochodzie z Warszawy do dyspozycji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witek nie wiem czy wiesz ale na XRODS wchodzą tylko 4 osoby + szyper. Weście to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi