Artur Z. Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 W ramach promowanie uczciwych jednostek: 8 listopada byliśmy na jednostce Lukas we Władysławowie , płyneliśmy z Kazimierzem Dettlaffem, łódź ma 10 metrów i jest napędzana dieslem umieszczonym pod pokładem, na łodzi GPS i echo,Łódź bardzo stabilna , przy stanie 4 w s.b. droga na łowisko pełen komfort.Pan Kazimierz robi wszystko zeby znaleźć rybę, co mu się doskonale udaje, na łódź wchodzi do 9 osób, miałem trochę obaw ale okazało się że jest spokojnie miejsce do łowienia, co do sprzętu to we Władysławowie nie ma co schodzic poniżej wagi pilkera 180g.Cena od osoby 150pln.Jedyna sprawa jaką trzeba wziąść pod uwagę to to że łódź płynie z prędkością przeciętnego kutra.Polecam jednostkę - uczciwa firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacy Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Edytowane 15 Marca 2013 przez bonifacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ale co? nurkowałeś za dorszami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbox Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jakie sa ostatnie wieści z kutrów, wciąż morze darzy bolkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 ja panowie jakby ktos chcial mam duze wejscia w Darłowie..duze znizki na kutrach jakby co to piszczcie na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 duze wejscia:)zle to napisalem poprostu mam duze znizki dla znajomych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jakie sa ostatnie wieści z kutrów, wciąż morze darzy bolkami?Byłem 26 we wtorek we Władku średnia na kutrze 40-50 szt. ale takiej drobnicy jeszcze nie widziałem A pływam od 10 lat 3-4 razy w roku To już nawet nie bolki tylko boleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Niestety tak to już wygląda u nas na Bałtyku. W przyszły weekend brat jedzie na mistrzostwa Okręgu Wrocławskiego do Łeby. Jak wróci to dam znać czy biorą bolki czy boleczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbox Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Gdzie tkwi przyczyna? Słyszałem że to przez masowe odłowy szprota i śledzia, dorsze karłowacieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Może być że to o to chodzi. zobacz ile jest państw dookoła Bałtyku i każde ma swoją flotę do połowów dorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Panowie, czy Xrods marine to jeszcze działa ? Bo chyba pracownia to się zwinęła. Będę we wrześniu w Kołobrzegu i chciałbym wypłynąć jakoś kameralnie na dorsze. jeszcze nigdy nie miałem przyjemności. Zresztą nad polskim morzem wypoczynkowo to byłem z 15 lat temu. jeśli nie Xrods marine to co możecie polecić z Kołobrzegu ? Kameralnie, bez chlejących buraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Bez chlejących buraków w sierpniu zapomnij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Pływałem w tym roku we Władku na kutrze - co niektórzy łowili rzeczywiście bardzo bardzo dużo ryb na jednym zestawie widziałem po 5 przywieszek dorszowych !!! i 2 kotwice na pikerze (limit * 20). Dorszyki bardzo małe po 20 - 30 cm.Osobiście wolę zdecydowanie łowienie w wąskiej grupie 10 kolegów na Arvorze w Darłowie. Ryby zdecydowanie większe i przede wszystkich brak PIJANEJ HOŁOTY zerwanej ze smyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Mi się chyba jeszcze nie trafiło żeby przynajmniej jednego jakiegoś "rodzynka" nie było, ale da się przeżyć. Ważne żeby jak najdalej się trzymać i broń boże na tej samej wysokości na drugiej burcie, bo splątania gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Potrzebuję pilnie jakiś namiar z Kołobrzegu, zrodziła się spontaniczna akcja za 2 tygodnie... Będę wdzięczny za każdy namiar, zważywszy że czasu mało i większość mocnych jednostek będzie obsadzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jak wyżej , czyli szukałbym czegoś innego niż normalny kuter . W zeszłym roku byłem pierwszy raz na mniejszej jednostce / ALI 3 / , i powiem że jeśli nie będę zmuszony to raczej już na duży kuter nie wsiądę . Mniejszy mniej wygodny ale kameralniej i mobilniej . Z Kołobrzegu parę razy pływałem na Bornholm Nordykiem i raczej byłem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Byłem na Gabi D w Darłowie. Całą ekipą, w 6 chłopa+szyper. Zero obcych, a więc przypadkowych ludzi, buractwa i pijanstwa brak. Świetna sprawa. Kameralnie, na łowisku w moment, a szyper, Grzesiek, jest przemiłym facetem znającym świetnie morze, bo na co dzień pełni służbę na wodach Bałtyku. Choć to był mój pierwszy i jedyny jak na razie wypad na dorsze(choć dwudniowy), to innego łowienia w Bałtyku już nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 I to jest to Kamil! Podzielam Twoją opinię, bo jakiś czas temu zraziłem się już kompletnie do towarzystwa (zacytuję poprzednie określenie) "chlejących buraków".Ja od przyszłego roku też tylko na takie kameralne wyprawy (w gronie znajomych wędkarzy) się nastawię... M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 uwierzcie mi Panowie że są jeszcze jednostki w Kołobrzegu na których buractwo nie pływa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi