Skocz do zawartości
  • 0

Wpadli kłusownicy

biosteron

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kurde, no normalnie ręce i nogi opadają - to już nie jest kłusownictwo, tylko odłowy przemysłowe. Przy czymś takim, to nawet 5000 od łepka mało, bo jak tak trzepią to mogą to po prostu traktować jak koszt.

Pozdrawiam

Paweł

• 0

Wszystko w rekach sądu(dowody są i to 100%),szkoda tylko że dla większość sądów taki proceder traktuje za czyn o znikomej szkodliwości społecznej.

Bo gospodarz wody też tak podchodzi...

Brawo Pablom... Wreszcie jakiś rozsądny głos...

Aczkolwiek wydaje mi się, ze to się zmienia i gospodarz wody potraktuje sprawę z należytą powagą..

• 0

Ciekawe co dalej, 200zł grzywny? <_< Widać kara za pierwszym razem musiała być bardzo dotkliwa jak dalej kłusuje :wacko:

Czy jak Tobie ktoś ukradnie jabłka z sadu, to czekasz spokojnie, aż sąd orzeknie o znikomej szkodliwości społecznej, czy będziesz przed sądem starał się udowodnić swoje straty i żądał ich pokrycia??

• 0

Wszystko w rekach sądu(dowody są i to 100%),szkoda tylko że dla większość sądów taki proceder traktuje za czyn o znikomej szkodliwości społecznej.

Bo gospodarz wody też tak podchodzi...

Brawo Pablom... Wreszcie jakiś rozsądny głos...

Aczkolwiek wydaje mi się, ze to się zmienia i gospodarz wody potraktuje sprawę z należytą powagą..

Zmienia się i się nie zmienia.

Sytuacja z ostatnich dni. W wątku o pstrągach napisałem że dwie rzeczki, gdzie pływają\pływały ryby w kropki, koparki sobie pojezdziły i wyprostowały kawałek rzek (na obu po około 3km). Więc wysłałem maile do zainteresowanych okręgów. Okręg Mazowiecki odpowiedział mi w ciągu 0,5h!!!!!!!!! Po kolejnych 2 h skontaktował się ze mną ichtiolog, pojechaliśmy następnego dnia przeprowadzić wizję lokalną itd. Niesamowiata szybkość działania - za co władzą okręgu należą się słowa uznania.

Z drugą rzeką,nie było już tak pięknie. Okręg Siedlecki, po prostu olał moje maile, telefony zresztą też. Dopiero dzwonienie koleiny dzień z rzędu uzmysłowiło że nie odpuszczę. Gdy przez telefon podałem nazwę rzeki X, padło pytanie - a gdzie to jest??? Zostawie to bez komentarza. Gospodarz (Okręg Siedlce) nie stwierdził występowania ryb łososiowatych w tej rzece :huh: Sprawa jest w toku.

Niebawem więcej informacji

• 0

Ciekawe co dalej, 200zł grzywny? <_< Widać kara za pierwszym razem musiała być bardzo dotkliwa jak dalej kłusuje :wacko:

Czy jak Tobie ktoś ukradnie jabłka z sadu, to czekasz spokojnie, aż sąd orzeknie o znikomej szkodliwości społecznej, czy będziesz przed sądem starał się udowodnić swoje straty i żądał ich pokrycia??

Dlatego ciekawi mnie jak sprawa się skończy?

• 0

Nie od razu Rzym zbudowano.. Początek był na południu kraju. potem kolejne okręgi szły po rozum do głowy i zaczęły walczyć o swoje.. Mazowsze, Pomorze.. Myślę, że i w Siedlcach też skończy się czas Panów Kolegów, a zacznie czas działaczy-menadżerów.. To w dużej mierze od nas zależy..

• 0

Nie od razu Rzym zbudowano.. Początek był na południu kraju. potem kolejne okręgi szły po rozum do głowy i zaczęły walczyć o swoje.. Mazowsze, Pomorze.. Myślę, że i w Siedlcach też skończy się czas Panów Kolegów, a zacznie czas działaczy-menadżerów.. To w dużej mierze od nas zależy..

Ja bym nie ulegał złudzeniom. Fakt, jest kilka osób które wiedzą co robią, ale w większości przypadków dział mechanizm obronny. To już nie są czasy, kiedy się znało redaktorów gazet (każdy z nich się podpisuje imieniem i nazwiskiem pod artykułem) i jak zadzwonił np.p Szymański to wiadomo było że trzeba tyłek ruszyć bo w gazecie obsmarują. Coraz więcej osób liczy się z internetem. Tu większość podpisuje się nickiem. Co z tego że koleś w rozmowie przedstawi się jako np. Janusz Panasewicz ( i tak 95% osób nie będzie wiedziało o kogo chodzi ) to w necie podpisze się np. szczerbaty szerszeń :lol: i opisze zastaną sytuacje. A nie daj Boże, koleś zna jeszcze kogoś z Rady Ochrony Przyrody,jakiegoś Towarzystwa Przyjaciół Tego czy Owego, jakiegoś dziennikarza, najlepiej z Faktu czy SE to może być niezły dym. Jak na razie większość chroni swoje 4 litery. Jeśli to jest chodzenie po rozum, to i owszem.

Dużą zasługę mają w tym sami wędkarze, bonie siedzą cicho jak dotąd, ale coraz więcej osób ma odwagę głośno mówić że coś tu jednak śmierdzi.

• 0

Wycena strat dokonana przez PZW Słupsk.

• 0

Wycena strat dokonana przez PZW Słupsk.

No i co z tego wynika? Mnie interesuje jaki będzie finał tej sprawy, czyli wyrok i czy ten wyrok będzie wyegzekwowany.

• 0

Jak rozumiem, jest to proces z powództwa zo pzw a nie karny. No to zapadnie wyrok a skazani nie zaplaca. Jak zwiazek uzyska tytul wykonawczy, pójdzie do komornika. I wtedy sie okaze czy jest z czego sciagac...mamy tu nadredaktora fachowca, niech sie wypowie.

Moze chociaz agregat im zabrali, to kosztuje pare zlotych. Swoja droga, niezle w ciagu jednego dnia narzneli, 109 potoków :huh:

• 0

Sytuacja z ostatnich dni. W wątku o pstrągach napisałem że dwie rzeczki, gdzie pływają\pływały ryby w kropki, koparki sobie pojezdziły i wyprostowały kawałek rzek (na obu po około 3km). Więc wysłałem maile do zainteresowanych okręgów. Okręg Mazowiecki odpowiedział mi w ciągu 0,5h!!!!!!!!! Po kolejnych 2 h skontaktował się ze mną ichtiolog, pojechaliśmy następnego dnia przeprowadzić wizję lokalną itd. Niesamowiata szybkość działania - za co władzą okręgu należą się słowa uznania.

Z drugą rzeką,nie było już tak pięknie. Okręg Siedlecki, po prostu olał moje maile, telefony zresztą też. Dopiero dzwonienie koleiny dzień z rzędu uzmysłowiło że nie odpuszczę. Gdy przez telefon podałem nazwę rzeki X, padło pytanie - a gdzie to jest??? Zostawie to bez komentarza. Gospodarz (Okręg Siedlce) nie stwierdził występowania ryb łososiowatych w tej rzece :huh: Sprawa jest w toku.

Niebawem więcej informacji

Aż się wierzyć nie chce w działania Mazowsza,ja do nich napisałem 3 lata temu i jeszcze czekam na odpowiedź.

A czy Siedlce maja jakieś wody pstrągowe w swoim wykazie?

Z tego co wiem to nie.

• 0

To jest kilka godzin pracy sk........ kłusola.

A porządny człowiek wypuszcza kilka rybek, żeby potem taka złodziejska menda wytłukła rybę prądem sprzedała ją i się obłowiła. Ja ZAWSZE będę twierdził, że głównymi plagami polskich wód są kłusole i rybacy. Smutne :(