Skocz do zawartości
  • 0

Skradziono sprzęt motorowodny

chojny83

Pytanie

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Łódka była moja, produkcja Pyrzyce, nr na bokach LB-GOG-1414-A
Łódka przycumowana była (ostatnio) na jeziorze "Lubniewsko"
Pływała po jeziorach sulęcińskich (woj.lubuskie), między innymi Jezioro Lubiąż, j.Lubniewsko, j.Jarnatowskie, j.Krajnik i innych. Proszę o pomoc w odnalezieniu łódki. Nr kontaktowy 884-332-700

post-53938-0-55522000-1407818103_thumb.jpg

post-53938-0-41110300-1407818116_thumb.jpg

post-53938-0-09572800-1407818137_thumb.jpg

Link do Facebook, proszę udostępniać:

https://www.facebook.com/adamszymon.chojnacki/media_set?set=a.688676364558768.1073741829.100002492322569&type=1

Pozdrawiam!

Adam.

Edytowane przez chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

...jezeli udzielą informacji...to chyba w gesti Policji a dla nich to kolejna skradziona rzecz. Na swoim przykładzie wiem,ze ich podejście do tematu jest marne. Dodam tylko,ze sam dostarczalem im materiały, zanim ogarnęło temat monitoringu ja już dawno miałem ten materiał obrobiony przez grafika. Zenada!

Radzę poszukać po lokalnych "dziurach" lub zlecić temat osobom zajmującym się odzyskiwaniem (znają świat paserów)...jezeli jeszcze zestaw rozparcelowany nie wyjechał na wschód ...

Życzę odnalezienia zestawu,wien jak to boli! Powodzenia

• 0

A ile może kosztować ubezpieczenie takiego zestawu od kradzieży?

Krzysiek ubezpieczenie w PZU OC - AUTOCASCO - Ubezpieczenie na czas transportu  (Łódka , Silnik, Przyczepka )  - NNW  przy wartości zestawu 35 tyś złotych wychodzi 375 zł na rok  ;)

Myślę więc ze warto  :)  :)  :)

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

• 0

Z tym ubezpieczeniem to jest trochę inaczej. Owszem, kwota się zgadza, ale...

1. Przystań musi być monitorowana, strzeżona i ...oświetlona! :)

2. Na przystani musi być osoba (bosman) 24h/dobę

3. Przystań musi być ogrodzona, z bramą, szlabanem...jeszcze q.wa semaforu brakuje ;)

Wiem to z autopsji, bo sam przez ostatnie dwa lata próbuje ubezpieczyć swoją łódź, i zabijam się o te punkty w polisie.

Przyjdzie mi zmienić przystań na takową, ale to też wiąże sie jak dla mnie/u mnie z kosztami x 2 :(

Pozdrawiam i nikomu nie życzę takich przygód...

• 0

Z tym ubezpieczeniem to jest trochę inaczej. Owszem, kwota się zgadza, ale...

1. Przystań musi być monitorowana, strzeżona i ...oświetlona! :)

2. Na przystani musi być osoba (bosman) 24h/dobę

3. Przystań musi być ogrodzona, z bramą, szlabanem...jeszcze q.wa semaforu brakuje ;)

Wiem to z autopsji, bo sam przez ostatnie dwa lata próbuje ubezpieczyć swoją łódź, i zabijam się o te punkty w polisie.

Przyjdzie mi zmienić przystań na takową, ale to też wiąże sie jak dla mnie/u mnie z kosztami x 2 :(

Pozdrawiam i nikomu nie życzę takich przygód...

..wszystko na temat..

I radze uważać przy ubezpieczaniu jednostek - szczególnie drogich. Znajomy ubezpieczył mega łodź z silnikiem Mercurego 150KM, nówka... silnik "zaginął" zimą, zgłosił do ubezpieczyciela ..wtedy się okazało, że przystań nie spełniała wymogów, o czym nie został poinformowany w chwili zawierania polisy. Sprawa wylądowała w sadzie, zakończyła się "wtopą" na 70 koła...

• 0

Witam

Do kolegi @grzegosław - zapytaj się w firmie Gothaer . W maju też szukałem ubezpieczyciela i po analizie wybrałem tą firmę.

Co do składki ,w opcji którą wybrałem(wartość łajby z silnikiem -ok 35tys.,oc i nw ,przy zniesionej franszyźnie redukcyjnej),wynosi

ponad 700zł .Za pół roku.

Pozdrawiam

• 0

Co do składki ,w opcji którą wybrałem(wartość łajby z silnikiem -ok 35tys.,oc i nw ,przy zniesionej franszyźnie redukcyjnej),wynosi

ponad 700zł .Za pół roku.

Pozdrawiam

Masakra!!!

Chłopie, 700 zł to ja płace za rok użytkowania przystani w Szczecinie ;)

Pzdr

• 0

"Dzisiaj w nocy z Mariny w Gorzowie skradziono 3 jachty motorowe które zostały odnalezione na 32 km rzeki Warty w miejscowosci Podjenin . Sku... zdemolowali dokumentnie 3 jednostki w tym jedna nawet zatopili. Jak by ktoś miał jakieś informacje o sprzedazy silników marki Honda 50 km ,drugi to Evinrude 50 KM , SEAKING 15 KM" proszę pisać tu.

• 0

Po HU.................... są te mariny i biorą kasę skoro nikt tego nie pilnuje , a nawet gdy jakiś cieć tam urzęduje ,to tylko po to by się wyspać. 

I po jasną chol...................... płacicie kasę , zdając sobie z tego sprawę ????????????????

• Like 2

• 0

Dokładnie, nadajnik gps+ monitoring, który miesięcznie kosztuje 50 zł i spokojna głowa, jak tylko alarm sie załączy to firma dzwoni i pyta ocb+ jest możliwość zdalnego odcięcia zapłonu czy tam wtrysku i wysyłana jest kawaleria. Całkiem wesoło wyglądają kradziusy jak im motor gaśnie na środku Wisły czy dużego jeziora, zwłaszcza pozna jesienią/zima, widok nie do zapomnienia, polecam.

• Like 3

• 0

Koledzy wypisujecie o różnych możliościch.

To proszę konkretnie:

• czy jest ktoś, kto ubezpieczył i w jakiej firmie i jakie warunki musi spełnić, aby do stać odszkodowanie. A raczej czy kiedykolwiek dostał. Choć wolałbym, aby napisał taki który miał ubezpieczenie i mu nie wypłacili i podzielił się tym z nami.
  • czy jest ktoś, kto ma urządzenie lokalizujące jak ono się tak naprawdę sprawuje.

Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczać ogólnie sprzętu a jeśli przypadkiem się uda to znajdują wymówki, aby nie wypłacić odszkodowania. Jak do tej pory to same rozpatrywania.

Podam inny przykład. Dzisiaj chciałem Assistance wykupić na samochód i zrobił się problem, Tak , ale zawsze jest ale tylko w obrębie jakichś km, albo do najbliższego warsztatu. Wszystko fajnie jak się jeździ w obrębie swojej miejscowości. Tylko jak jesteś daleko od domu to na własny koszt transportuj samochód. I nie chodzi o cenę. Nie ma takiego, ktre będzie działać w Rzeszowie jak jestem ze Szczecina. A za granicą dalej tym bardziej.

Jeśli ktoś takie ma proszę o kierunek poszukiwań.

• 0

Moje dwa auta latają z GPS-em. Sprawdza się to bardzo dobrze. Jedno monitoruje wiele parametrów, drugie tylko lokalizację. Trzeba było trochę rozbebeszać tapicerkę i sprytnie ukryć podtrzymanie bo co auto to inaczej. Jedno mam również z napadem wewnątrz uruchamiane odpowiednim guzikiem z interwencją patrolu agencji ochrony.