Skocz do zawartości
  • 0

Skradziono sprzęt motorowodny

chojny83

Pytanie

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Łódka była moja, produkcja Pyrzyce, nr na bokach LB-GOG-1414-A
Łódka przycumowana była (ostatnio) na jeziorze "Lubniewsko"
Pływała po jeziorach sulęcińskich (woj.lubuskie), między innymi Jezioro Lubiąż, j.Lubniewsko, j.Jarnatowskie, j.Krajnik i innych. Proszę o pomoc w odnalezieniu łódki. Nr kontaktowy 884-332-700

post-53938-0-55522000-1407818103_thumb.jpg

post-53938-0-41110300-1407818116_thumb.jpg

post-53938-0-09572800-1407818137_thumb.jpg

Link do Facebook, proszę udostępniać:

https://www.facebook.com/adamszymon.chojnacki/media_set?set=a.688676364558768.1073741829.100002492322569&type=1

Pozdrawiam!

Adam.

Edytowane przez chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy wypisujecie o różnych możliościch.

To proszę konkretnie:

• czy jest ktoś, kto ubezpieczył i w jakiej firmie i jakie warunki musi spełnić, aby do stać odszkodowanie. A raczej czy kiedykolwiek dostał. Choć wolałbym, aby napisał taki który miał ubezpieczenie i mu nie wypłacili i podzielił się tym z nami.
  • czy jest ktoś, kto ma urządzenie lokalizujące jak ono się tak naprawdę sprawuje.
Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczać ogólnie sprzętu a jeśli przypadkiem się uda to znajdują wymówki, aby nie wypłacić odszkodowania. Jak do tej pory to same rozpatrywania.

Podam inny przykład. Dzisiaj chciałem Assistance wykupić na samochód i zrobił się problem, Tak , ale zawsze jest ale tylko w obrębie jakichś km, albo do najbliższego warsztatu. Wszystko fajnie jak się jeździ w obrębie swojej miejscowości. Tylko jak jesteś daleko od domu to na własny koszt transportuj samochód. I nie chodzi o cenę. Nie ma takiego, ktre będzie działać w Rzeszowie jak jestem ze Szczecina. A za granicą dalej tym bardziej.

Jeśli ktoś takie ma proszę o kierunek poszukiwań.

Allianz, Hestia, Warta, Generali, PZU i wiele innych... ;) A jak chcesz miec Assistance za 200zl, to sie nie dziw, ze masz dziwne ograniczenia km i inne akcje ;)

Wystarczy dobry agent i na pewno znajdziesz Assistance bez limitu km, dziajace w kraju jak i za granica.

Odnosnie ubezpieczenia lodzi czy zestawu przyczepa-lodz-silnik to rowniez jest kilka firm, które to robią, m.in. PZU. Jesli lodz w okresie postoju znajduje sie w strzeżonej monitorowanie marinie, to jak najbardziej ubezpieczy sie taki zestaw na wypadek kradzieży. Sam mam ubezpieczona lodz i silnik ale jedynie od uszkodzeń w czasie transportu i użytkowania, bo moja nie stoi na strzeżonym placu, nie ma monitoringu, stad nie chcą ubezpieczyć od kradzieży.

Edytowane przez Żbiku

• 0

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Pisałem wyraźni nie chodzi o cenę.

Bylem u kilku i ma ubezpieczenia takiego. Jesteś ze Szczecina a samochód popsuł się w Lublinie i chcesz,aby w ramach niego został przywieziony do Szczecina.

Jeśli znasz jakieś podaj konkretnie w jakiej firmie a nie wymienisz wszystkie. Znów nic konkretnego.

• 0

Ja mam za 180 zł od 0 do 1000km +EU + kilka bajerów w Pzu.

Działa i nie robią problemów bo 3 tyg temu wlekli nas z za Magdeburga :-))))

Kumplowi buchneli Audi a miał ubezpieczenie 100% w ciągu roku bez spadku wartości auta...Wypłacili tyle na ile zawarta umowa :-)

Ale jak się chce najtaniej z najtańszych z później są problemy.

Idąc dalej to można nawet ponad 1000km :-) kolege z Holandii ściągali do naszej granicy...brakło by mu ok 300km do domu, pani z infolinii poradziła żeby odczekał 24h i znów zadzwonił ze się popsuł. Tym sposobem 1300 km holowania za free :-) tyle ze nocka była w aucie.

Chcesz mieć ponad 1000km? Mbank ma/ miał w tamtym roku/ bez zakładania konta holowanie do 350km za 44zł rocznie.

Pzu+mbank i za 224zł masz limit do 1350km....

Nie wiem czy w PZU można wykupić sam asistans bo opłacałem razem z Oc i Ac.

Edytowane przez przemow

• 0

na illegro sprzęt sobie kupisz taniej jak zabezpieczenia :ph34r:

Myślisz że te zagłuszacze działają? Nowoczesne GPS musiałbyś zamknąć w alu puszce, każda ingerencja w układ to automatycznie sygnał leci o manipulacji...

Dlatego jak rąbią fure to chowają ją gdzieś na parkingu osiedlowym albo podziemnym ..... Właśnie po to by sprawdzic czy ma GPS....

W tv juz pokazywali garaże wyklejone folią aluminiową... :-)

Edytowane przez przemow

• 0

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Pisałem wyraźni nie chodzi o cenę.

Bylem u kilku i ma ubezpieczenia takiego. Jesteś ze Szczecina a samochód popsuł się w Lublinie i chcesz,aby w ramach niego został przywieziony do Szczecina.

Jeśli znasz jakieś podaj konkretnie w jakiej firmie a nie wymienisz wszystkie. Znów nic konkretnego.

Pracuje od 12 lat w salonach motoryzacyjnych, gdzie w obecnym oferujemy m.in. rowniez i ubezpieczenia na auta. Sprawdź sobie warunki ubezpieczeniowe np Warty (gdzie sam mam ubezpieczone 4-letnie auto). W zakresie w/w przeze mnie firm ubezpieczeniowych jest holowanie auta do wybranego serwisu na terenie kraju, a także brak limitu km jesli chodzi o holowanie.

Tak wiec, zanim cokolwiek napiszesz ponownie, sprawdź to dokładnie albo zmień agenta ubezpieczeniowego. Polecam udać sie do najbliższego salonu samochodowego, np VW (macie w Szczecinie bodajże Łopińskiego na Madalińskiego czy Krotoski-Cichy na Struga). Podjedz i sie dowiedz.

• 0

Troche źle napisałem. PL bez limitu a Eu do 1000km.

A na drugim aucie,3 razy starszym, mam to samo ale za 126zł i samo Oc. Może dlatego że jest mniejsze.

Podpytałem kolegi bo kupił samo asistans w Dekra na Peugota Boxera za 380zł ma całą Eu bez limitu + laweta dodatkowo 160zł.

Jak chcesz ciągać łódkę to musisz dokupić na przyczepke...

Edytowane przez przemow

• 0

Witam Kolegów . Dzisiaj w nocy z przystani Delfin w Kostrzynie nad Odrą skradziono trzy łodzie z silnikami. Stało się to między 1:30 a 2:00. Łodzie się już odnalazły oczywiście bez silników . Skradzione silniki to Mercury F15 el rok 2013 starter szarpak sterowanie manetką. Honda 8 KM 2010 manetka starter szarpak ( srebrna seria) i Honda 20 KM elektryczny trym , elektryczny starter sterowanie manetką, dwa zbiorniki i dwie linie paliwowe . Proszę o wszelkie info jeśli wpadną wam w ucho lub oko takie sprzęty.

Zdjęcia poglądowe tak, żebyście wiedzieli na co zwracać uwagę

post-63675-0-45740500-1479064984_thumb.jpeg

post-63675-0-99687800-1479065188_thumb.jpg

post-63675-0-03951000-1479065190_thumb.png

Edytowane przez bartsiedlce

• 0

Masakra! Kolejna kradzież w moim rejonie.

To samo było w Gorzowie, łodzie niestety zostały zniszczone. Jakaś konkretna banda działa. Pewnie sąsiedzi ze wschodu.

Przykro mi. Tylko tyle mogę napisać...

To jesli ze wschodu to faktycznie poszli, gdzie najbliżej mieli...

• Like 1

• 0

Guzu albo tam gdzie ich o to nie będą podejrzewać. To niestety nie pojedyńcze przypadki z mojego rejonu. Żadna ze skradzionych rzeczy jeszcze się nie znalazła. Gdyby kradli " nasi " prędzej czy później coś by wypłynęło. Gdzie można to wszystko sprzedać bez papierów. Na zachodzie? Raczej chyba w przeciwnym kierunku.

• 0

Pytam, bo pamiętam jak jakis czas temu ukradli Patrykowi Patu. Tez ten region.

Uzyskane info jasno wskazało, ze to niemal na pewno krajowa banda.

Która z dotychczasowych rewirow ( Skandynawia) wypędzić zdolala tamtejsza policja.

Nie kojarze, by doszło do zatrzyman i odzyskania mienia :(

Stad moje pytanie bylo

• 0

Guzu albo tam gdzie ich o to nie będą podejrzewać. To niestety nie pojedyńcze przypadki z mojego rejonu. Żadna ze skradzionych rzeczy jeszcze się nie znalazła. Gdyby kradli " nasi " prędzej czy później coś by wypłynęło. Gdzie można to wszystko sprzedać bez papierów. Na zachodzie? Raczej chyba w przeciwnym kierunku.

Pewnie w każdym województwie można sprzedać .

Slinik to nie auto.

Niestety...

• 0

Dodam wpis tutaj bo poprzedni temat wyczyszczono.

To już trzecia kradzież w tym stylu w moim rejonie.

Mechanizm działania podobny. Potrafią ściągnąć silniki z łodzi postawionych na wodzie czyli muszą być wyposażenia w sprzęt pływający.

Trzeba zwracać uwagę czy ktoś podejrzany nie kręci się w rejonie. Z pewnością też nie jest to jedna osoba.

Z mariny w Gw i Kostrzynie wyprowadzili po trzy łódki a potem ograbili je z silników.

W Gw dodatkowo zdemolowali łodzie, w Kostrzynie chyba zabrakło im czasu...

W Lubniewicach też podobnie, sprzęt zniknął z wody...

Uważajcie koledzy, nie jest ostatnio ciekawie.

Mam nadzieje, że wkrótce szajka zmieni predyspozycje i będzie zarabiać uczciwie.