Skocz do zawartości
  • 0

Skradziono sprzęt motorowodny

chojny83

Pytanie

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Łódka była moja, produkcja Pyrzyce, nr na bokach LB-GOG-1414-A
Łódka przycumowana była (ostatnio) na jeziorze "Lubniewsko"
Pływała po jeziorach sulęcińskich (woj.lubuskie), między innymi Jezioro Lubiąż, j.Lubniewsko, j.Jarnatowskie, j.Krajnik i innych. Proszę o pomoc w odnalezieniu łódki. Nr kontaktowy 884-332-700

post-53938-0-55522000-1407818103_thumb.jpg

post-53938-0-41110300-1407818116_thumb.jpg

post-53938-0-09572800-1407818137_thumb.jpg

Link do Facebook, proszę udostępniać:

https://www.facebook.com/adamszymon.chojnacki/media_set?set=a.688676364558768.1073741829.100002492322569&type=1

Pozdrawiam!

Adam.

Edytowane przez chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej!

Ponownie dokonano kradzieży całego zestawu z Semperem.

attachicon.gif FB_IMG_1530777154142.jpg

Kradzieży dokonano w Olsztynie, wczoraj wieczorem.

Gdyby ktoś, coś...

Doszły mnie słuchy, że odnaleziono łódkę z przyczepą.

Reszta sprzętu zniknęła.

Zestaw został podobno porzucony gdzieś na poboczu :(

• 0

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2196880053891921&id=100007098437913&__xts__[0]=68.ARCPVzXjE2kgRNAY1nFRlvBtKLPhPtnlb1sB-y-RehomH4nRyrkA8NBPZ1WJQcnSG6b95CtqWQ5qLtE4LF-Of_MjrLJhtT5WNoAM3xQroKPfkVAewsXB_cTVIYKvf6zmnYWS9ao&__tn__=C-R

40183431_2196881413891785_86259448991847

Cytując z fb

"DZIŚ W NOCY O 1.00 SKRADZIONO MI SILNIK Z PORTU CZERNIAKOWSKIEGO.

HONDĘ 20KM (20BF SHSU) Z KRÓTKĄ STOPĄ, ŁADOWANIEM I EL. ZAPŁONEM. JEDNOCZEŚNIE Z SĄSIEDNIEJ ŁÓDKI SKRADZIONO SUZUKI 20KM.
GDYBY KTOŚ ZAUWAŻYŁ PODEJRZANĄ OFERTĘ W NECIE LUB MA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE DOTYCZĄCE TEGO ZDARZENIA PROSZĘ O KONTAKT. ZA POMOC NAGRODA W WYSOKOŚCI 1000ZŁ."

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1961121870605981&id=100001245605245&__xts__[0]=68.ARBZZVnVIffuV697x7DbjTu4X0QP8Ptz03laj-YOK4Pa2BeWPbIkNije_CvG4Oi5GheStFa8ttZoQYE4aAmEQ7OXto8-h-X15KRh_A_dgPQU8SLwS1U96Icel9ehqYkqhyV-QHo&__tn__=C-R

"Drodzy koledzy Wędkarze, Motorowodniacy, koledzy, koleżanki:

Dziś w nocy SKRADZIONO!!! z naszej łódki River Fox 390 Silnik Zaburtowy SUZUKI DF20 AES o mocy 20 koni z krótką stopą ładowaniem i elektrycznym zapłonem. 
Ponadto naszemu koledze również skradziono silnik zaburtowy Honda 20 koni.
Łódki stały w Porcie Czerniakowskim w Warszawie, silniki zdemontowane z łódek pod mostem Łazienkowskim w porcie.
Mam ogromną prośbę, gdyby ktokolwiek, cokolwiek widział lub słyszał o sprzedaży/kupnie ww. silników proszę o informację.

Wiem, że w naszym kraju szanse na znalezienie są znikome, ale próbujemy na wszelkie sposoby."

40288013_1961113490606819_69132073026988

Może ktoś coś wie, zobaczy, namierzy 

• 0

Dziękuję Piotr za pomoc. To mi ukradli tą hondę a koledze nówkę suzuki 20km z RF390. "Specjalista" przepłynął wpław i zaciągnął łódź ( też wpław) na 2 stronę gdzie jest ciemniej. Tam czekał na niego kompan. Najpierw jedną potem drugą i w "kącie" dobrali się do silników.

• 0

Niestety jeśli ludzie szukając okazji będą kupywać od złodziei to i złodziej będzie kradł .

Kradzież powinna być piętnowana a sprawcy i ich wszelkie dane podawane na forum publicznym .

Współczuje chłopaki i oby się udało to odzyskać .

Tapatalkniete z iPhone 7

• Like 1

• 0

Ja proponuje wybijać numer silnika kolejno na kolumnie , spodzine i czapie. Widziałem już kilka takich silników i rozważam czy swojego tak nie oznaczyć Teraz większość silników ma naklejki co nie jest problemem u zlodzieja , wystarczy że je zmieni i powie że silnik zza granicy.

• 0

DO PUKI DALEJ BĘDZIE TAKIE MYŚLENIE , ŻE NIE TRZEBA NICZEGO REJESTROWAĆ I MIEĆ NA TO PAPIERÓW !!! ; DOPÓTY BĘDĄ MIAŁY MIEJSCE TAKIE WŁASNIE ZDARZENIA

... a pieprzenie o ograniczeniu wolności, uzależnieniu od władzy i tego typu pierdoły wyssane z palca.....  można sobie w ........

...żal mi chłopaków :(  :angry: , ale TO jest już "któryś...." post w tym temacie pokazujący , że na gębę i uczciwość obywatelską TEŻ se można....

NIE TEN KRAJ !!!!! przynajmniej JESZCZE !!!   ;)

Edytowane przez miramar69

• 0

DO PUKI DALEJ BĘDZIE TAKIE MYŚLENIE , ŻE NIE TRZEBA NICZEGO REJESTROWAĆ I MIEĆ NA TO PAPIERÓW !!! ; DOPÓTY BĘDĄ MIAŁY MIEJSCE TAKIE WŁASNIE ZDARZENIA

... a pieprzenie o ograniczeniu wolności, uzależnieniu od władzy i tego typu pierdoły wyssane z palca.....  można sobie w ........

...żal mi chłopaków :(  :angry: , ale TO jest już "któryś...." post w tym temacie pokazujący , że na gębę i uczciwość obywatelską TEŻ se można....

NIE TEN KRAJ !!!!! przynajmniej JESZCZE !!!   ;)

Popieram ! Wprowadzić  zakaz odkupu/odprzedaży bez przedstawienia i przekazania nowemu właścicielowi dokumentacji pochodzenia (faktura zakupu powinna "wlec się" za każdym  przedmiotem przez całe jego 'życie'). Co prawda ustacone przez Kolegów silniki równie dobrze mogą zostać 'dawcami' i wtedy na nic papiery i nabite numery.

A przede wszystkim - Panowie inwestujcie w elektronikę - moduły GPS kosztują grosze (150PLN/rok to nic przy zabawkach po kilkadziesiąt tysięcy a takie często mamy).

• 0

Generalnie większość kupujących interesuje jak najniższa cena i mimo tego że zdają sobie sprawę z tego iż towar może pochodzić z lewego źródła to mają to głęboko w d... .

Liczy się tylko cena tak że poniekąd sami jesteśmy sobie winni. Jest na nie popyt to jest i podaż.

Ja nie kupię silnika bez papierów i już. 

• Like 2

• 0

Andrzej - gdybyś musiał "gdzieś"  zgłosić / zarejestrować silnik , to bez papierków można by se........

.... a w czasie kontroli POLICJI ( czy to w czasie pływania , czy przewożenia  ... itd.) , bez papierków byłoby KUKU !!!  :P

Pisałem , to już nie raz na ten temat i zdania nie zmieniam.....  :whistling:

...  nie ma rejestrów , papierków oraz innych danych więc KRADNĄ I KRAŚĆ BĘDĄ  :whistling:  - w czasie kontroli wystarczy oświadczenie obywatela  :D  :P

Edytowane przez miramar69

• 0

I karą za złodziejstwo powinien być przepadek mienia o wartości co najmniej dwukrotnosci skradzionych przedmiotów

Nie - ucięcie prawej dłoni i wypuszczenie na wolność po podstawowym opatrzeniu. WIdząc na ulicy takiego typa od razu wiedziałbyś co za goguś a inni by przemyśleli czy iść po 'fanty' kilka razy. U A(ir)busów to działa..

• Like 1

• 0

Przykra sprawa, polecam Parking strzezony 24h/7 - jak ukradna wiadomo kogo wina

Marina, gdzie łodzie trzymali Bartek i jego kolega też były cieciowane i nagrywane 24/7. Jedyne na co można liczyć to elektronika - GPS + alarm + powiadamianie przez SMS a nawet dzwonienie na komórkę. Powierzanie sprzętu jakiejkolwiek ochronie to niestety lekkomyślność. (w skepach podobno najwięcej kradną ochroniarze itp)..

• Like 1