Skocz do zawartości

TWIN POWER 4000 11' XG

ziober

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ich 3 szt w roznych rozm. każdy szumi w każdym czuc przekladnie przy większym obciarzeniu .......pytanie czy to komus przeszkadza , i czy kolowrotek ma sluzyc do łowienia? czy do "ekscytacji"? Smieszy mnie jak zwłaszcza "młodzi" wędkarze narzekają :unsure:  to na "urojone" zabkowanie czy szumy albo mini luzik :)  a jak znajda mega mocna maszynke to jej waga odpycha   :P Gdyby w naszych lowiskach były ryby to nikt na takie "pierdoly" nie zwracalby ......... i ta nowa "moda" na ultra-laity.......... ;)

• Like 2

Witam,

Jozek a co sie takiego stalo? Do Wisly tarpony wplynely i przeskoczywszy zapore we Wloclawku pojawily sie nizej? :)

Bujo

emblem czy turek w rozmiarze 3500/4000 waży pewnie podobnie do tego tepsiaka. jakoś nikt nie robi nikomu wyrzutów, że kręci takimi klamotami.

kto sponsoruje ten decyduje - kręci czym chce.

ps. pod względem wodoszczelności znane mi starsze daiwy - certate hc i tdx - nie mają do 09tpsw porównania. dobrze, że ich już nie mam. kolejny raz podziękuję ludziom, którzy w pełni świadomi je ode mnie kupili.

emblem czy turek w rozmiarze 3500/4000 waży pewnie podobnie do tego tepsiaka. jakoś nikt nie robi nikomu wyrzutów, że kręci takimi klamotami.

kto sponsoruje ten decyduje - kręci czym chce.

ps. pod względem wodoszczelności znane mi starsze daiwy - certate hc i tdx - nie mają do 09tpsw porównania. dobrze, że ich już nie mam. kolejny raz podziękuję ludziom, którzy w pełni świadomi je ode mnie kupili.

Hej,

Te TP sa dosc lekkie bo cos ponad 310 gram. Pierwszemu co zakatuje taki kreciolek na boleniach stawiam skrzynke piwa :) 

Bujo

• Like 2

Na dłuższe dystanse boleniowania w prądzie rzecznym to ten TP może zacząć rzęzić po jakimś czasie, zdecydowanie szybciej od SW.KUltura pracy raczej lepsza jak w turkowatych i emblemowatych.

Ziober, wybór i kasa Twoja, więc TY dokonasz wyboru.Jak będzie to kijek 2,75m i 17lb to SW będzie dobrze wyważał zestaw, weź to też pod uwagę przy kupnie.

Edytowane przez Jozi

Na dłuższe dystanse boleniowania w prądzie rzecznym to ten TP może zacząć rzęzić po jakimś czasie, zdecydowanie szybciej od SW.KUltura pracy raczej lepsza jak w turkowatych i emblemowatych.

Ziober, wybór i kasa Twoja, więc TY dokonasz wyboru.Jak będzie to kijek 2,75m i 17lb to SW będzie dobrze wyważał zestaw, weź to też pod uwagę przy kupnie.

Podepnę się. Czy model dedykowany na EU Twin Power SW-A to ten sam kołowrotek co Twin Power SW XG JDM? Na papierze parametry wyglądaja na takie same. 

Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata :) tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje ;)

Jak nadal będziesz podbijał z kija to zapewne długo jeszcze posłuży :) .

Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata :) tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje ;)

Nie za bardzo rozumiem tą gloryfikacje i przystosowanie kołowrotka do tych czy innych metod.

Panowie - nie przesadzajcie,nie ma kołowrotków specjalnie przeznaczonych do połowu bolenia,klenia itd. Natomiast istnieje pojęcie doboru odpowiedniego przełożenia odnośnie poszczególnych metod połowu. 

A jak by Pan podbijał z kołowrotka to też wielka krzywda mu się nie stanie .

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 1