ziober Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Posiadacie? używacie? warto? Ciężko znaleźć opinie o tej korbie w sieci... Na filmie forumowego kolegi z yt, trochę szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Mam ich 3 szt w roznych rozm. każdy szumi w każdym czuc przekladnie przy większym obciarzeniu .......pytanie czy to komus przeszkadza , i czy kolowrotek ma sluzyc do łowienia? czy do "ekscytacji"? Smieszy mnie jak zwłaszcza "młodzi" wędkarze narzekają to na "urojone" zabkowanie czy szumy albo mini luzik a jak znajda mega mocna maszynke to jej waga odpycha Gdyby w naszych lowiskach były ryby to nikt na takie "pierdoly" nie zwracalby ......... i ta nowa "moda" na ultra-laity.......... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Nie zrozumiałeś Panie kolego mojej hiperboli, wygłupiałem się Bardziej chodziło mi o walory użytkowe i trwałość tej korby - tym bardziej że mechanizm duże przyłożenie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Lepiej poszukaj z normalnym przełożeniem.100 cm nawijanej linki przy niewielkich gabarytach kołowrotka nie daje komfortu łowienie podczas zwijania większych przynęt w nurcie rzeki typu wobler sdr czy cięzkie boleniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Od tak tylko mala uwaga nieco odbiegajaca od meritum tak poważnie jeżeli chcesz bardziej uniwersalny kołowrotek to z "normalnym" przelozeniem pod "bolki na szybko" jest git....... Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 kołowrotka nie daje komfortu łowienie podczas zwijania większych przynęt w nurcie rzeki typu wobler sdr czy cięzkie boleniówki. Właśnie o odrzańskim boleniu myślę... stąd pytanie o ten młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na Odrzanskie bolenie jak najbardziej potwierdzam tylko na dzien dobry do smarowania / przesmarowania go wyslij lub zrob to sam jak potrafisz. Moj po nasmarowaniu dostal nowego zycia. Smarowac musialem nowego dwa tygodnie po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jasne ze smarować zwłaszcza jak kupisz "nowego lezaka" bo smar po 3-4 latach lezenia, to raczej już "suszka" a nie smarowidło najlepiej smarowac na lato {gęściej} i na jesien {rzadziej} 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Posiadacie? używacie? warto? Ciężko znaleźć opinie o tej korbie w sieci... Na filmie forumowego kolegi z yt, trochę szumi Pod bolka na lata to raczej pomyś oTP 4000 ale SW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jozek tp 4000 .....98" ???/ To jest toooooooo......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Pod bolka na lata to raczej pomyś oTP 4000 ale SW . Jezeli priorytetem jest uniwersalnosc i dlugowiecznosc to jak najbardziej SW ale jezeli chodzi o komfort lowienia to wg mnie z TP XG bedzie przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Pod bolka na lata to raczej pomyś oTP 4000 ale SW . Witam, Jozek a co sie takiego stalo? Do Wisly tarpony wplynely i przeskoczywszy zapore we Wloclawku pojawily sie nizej? Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam, Jozek a co sie takiego stalo? Do Wisly tarpony wplynely i przeskoczywszy zapore we Wloclawku pojawily sie nizej? Bujo emblem czy turek w rozmiarze 3500/4000 waży pewnie podobnie do tego tepsiaka. jakoś nikt nie robi nikomu wyrzutów, że kręci takimi klamotami. kto sponsoruje ten decyduje - kręci czym chce. ps. pod względem wodoszczelności znane mi starsze daiwy - certate hc i tdx - nie mają do 09tpsw porównania. dobrze, że ich już nie mam. kolejny raz podziękuję ludziom, którzy w pełni świadomi je ode mnie kupili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 emblem czy turek w rozmiarze 3500/4000 waży pewnie podobnie do tego tepsiaka. jakoś nikt nie robi nikomu wyrzutów, że kręci takimi klamotami. kto sponsoruje ten decyduje - kręci czym chce. ps. pod względem wodoszczelności znane mi starsze daiwy - certate hc i tdx - nie mają do 09tpsw porównania. dobrze, że ich już nie mam. kolejny raz podziękuję ludziom, którzy w pełni świadomi je ode mnie kupili. Hej, Te TP sa dosc lekkie bo cos ponad 310 gram. Pierwszemu co zakatuje taki kreciolek na boleniach stawiam skrzynke piwa Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 gwoli ścisłości - w pierwszym zdaniu mojej wypowiedzi chodziło mi o tpsw. nie pamiętam danych, ale chyba jakieś 360g bez linki. dane do sprawdzenia w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na filmie forumowego kolegi z yt, trochę szumi U mnie wszystkie te z większym przełożeniem szumieją lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Na dłuższe dystanse boleniowania w prądzie rzecznym to ten TP może zacząć rzęzić po jakimś czasie, zdecydowanie szybciej od SW.KUltura pracy raczej lepsza jak w turkowatych i emblemowatych.Ziober, wybór i kasa Twoja, więc TY dokonasz wyboru.Jak będzie to kijek 2,75m i 17lb to SW będzie dobrze wyważał zestaw, weź to też pod uwagę przy kupnie. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na dłuższe dystanse boleniowania w prądzie rzecznym to ten TP może zacząć rzęzić po jakimś czasie, zdecydowanie szybciej od SW.KUltura pracy raczej lepsza jak w turkowatych i emblemowatych.Ziober, wybór i kasa Twoja, więc TY dokonasz wyboru.Jak będzie to kijek 2,75m i 17lb to SW będzie dobrze wyważał zestaw, weź to też pod uwagę przy kupnie. Podepnę się. Czy model dedykowany na EU Twin Power SW-A to ten sam kołowrotek co Twin Power SW XG JDM? Na papierze parametry wyglądaja na takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje Jak nadal będziesz podbijał z kija to zapewne długo jeszcze posłuży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje Nie za bardzo rozumiem tą gloryfikacje i przystosowanie kołowrotka do tych czy innych metod.Panowie - nie przesadzajcie,nie ma kołowrotków specjalnie przeznaczonych do połowu bolenia,klenia itd. Natomiast istnieje pojęcie doboru odpowiedniego przełożenia odnośnie poszczególnych metod połowu. Mam twinka 4000 xg 11' i używam go głównie na sandacza do 30gr i poki co jest wszystko z nim ok a mam go 3 lata tych 30gr nie podbijam z kołowrotka rzecz jasna i być może dlatego jeszcze elegancko pracuje A jak by Pan podbijał z kołowrotka to też wielka krzywda mu się nie stanie . PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi