Skocz do zawartości
  • 0

Ponton & silnik

tomi78

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

moje 9,9 waży 38 kg i bez problemu zakładam do gumy, a tak apropos kolibri ma 0,15 , w pontonach o 0,25 kil można pompować 0,35 pod warunkiem, że stoi na wodzie, jak ma stać na brzegu, a jest gorąco należy upuścić do 0,25

• 0

regularnie transportuje honde 15km na kilkandziesiat metrow samemu.

20140711_154306.jpg

pod spora gorke (powiedzmy na 20m drogi mam z 5m w pionie lekko). 0 problemow.

Tutaj gorka (samochod parkuje u gory a z silnikiem musze zjechac do wody - po prawej na zdjeciu jest przyplyw czasami woda jest 2-3m nizej w pionie sadzac po tych schodach co je widac w tle:

http://ratchet straps

A co do silnika i pontonu i slizgu to duzo zalezy od dystrybucji obciazenia. mam honde 3.8m z silnikiem 15km 4suw (tez honda). i jak dobrze pasazerowie siedza to jestem w stanie isc w slizgu w 3 osoby (poki nie ma fali inaczej jest straszne szarpanie), a przy zlym rozlozeniu (pasazer za blisko dziobu) nie pojde w slizgu nawet na tafli (tzn nigdy nie probowalem sie meczyc czy po 3 minutach bym nie zaczal - pasazer dostaje karnego kuksanca wedka przez glowe i instrukcje by sie posunac do tylu ;)

Co do stawania deba mozna wlasnie stanac deba odpuscic i jak opadnie to odkrecic na nowo wydaje mi sie, ze jak woda spokojna da sie tak wejsc w slizg szybciej.

Edytowane przez gooral