Skocz do zawartości

Kto ma Daiwa Tierra

stugrzeg

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi,

potrzebuję do mojego Excelera 2500 płytę boczną korpusu (side cover)- była z plastyku i przy kolejnym dokręcaniu pękło gniazdo śrubki. Mam możliwość zakupu od Tierry - bliźniaczego kołowrotka, pewno będzie pasować, i tu pytanie czy ta płyta boczna jest z aluminium czy z plastyku. Łatwo sprawdzić bez rozbierania bo jesli jest z aluminium to będzie miała przy dotyku taką samą temperaturę jak cały korpus, jeśli z plastyku, będzie "cieplejsza" Jest to wyraźnie wyczuwalne.

Dzięki za pomoc

Dzięki za odpowiedzi,

potrzebuję do mojego Excelera 2500 płytę boczną korpusu (side cover)- była z plastyku i przy kolejnym dokręcaniu pękło gniazdo śrubki. Mam możliwość zakupu od Tierry - bliźniaczego kołowrotka, pewno będzie pasować, i tu pytanie czy ta płyta boczna jest z aluminium czy z plastyku. Łatwo sprawdzić bez rozbierania bo jesli jest z aluminium to będzie miała przy dotyku taką samą temperaturę jak cały korpus, jeśli z plastyku, będzie "cieplejsza" Jest to wyraźnie wyczuwalne.

Dzięki za pomoc

• Opis ściągnięty z sieci,
  • Eight ball and roller bearings including corrosion-fighting CRBB bearings
  • HardBodyz® aluminum body
  • ABS Aluminum spool
  • Super strong tubular stainless Air Bail®
  • Digigear™ digital gear design for an ultra smooth, ultra-powerful retrieve
  • Washable design with sealed, waterproof drag system
  • Twist Buster® line twist reduction
  • Infinite Anti-Reverse
  • Gyro Spin® balanced
  • Free spare aluminum spool