smokwelski Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Też mam takie odczucia. Mam też wrażenie, że jakąś tam rolę odgrywa sposób i jakość nawijania linki. Wysoka szpula Stelli i idealny nawój to optimum. Wydaje mi się, że nawój oparty na wałku jest lepszy dla właściwości rzutowych niż ten na kółku mimośrodowym. Krawędź ARC co najmniej nie utrudnia, jak wskazuje porównanie ze szpulami starszych typów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Dla mnie przy wyborze zestawu podstawą jest kołowrotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Microflex 210 cm 1-7 g + DAM quick 2 2000 idealna para Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Gdyby jeszcze kołowrotek było widać ???? Edytowane 4 Marca 2019 przez Tom Rob 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Panowie nie chce zakładać nowego tematu. Szukam kołowrotka rozmiar 2000Do st. Croixa 270cm 1-7g to będzie zestaw typowo pod klenia i jazia, smuzaki 1co byście polecili ?Zastanawiałem się nad Abu revo x bądź Shimano sahara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Nasci 2500s fb hg. Za 320 zł aktualnie w Ravenie. Do kija 2,7 wg mnie lepiej 2500 niż 2000, lepiej wyważy Edytowane 8 Marca 2019 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Moja teoria dotycząca kołowrotka do okoniówki. Kołowrotek który rozsądnie nawija linkę, mieć bdb hamulec , wyważać wędeczkę , i ma stosunkowo dużą szpulkę co zdecydowanie wydłuża rzuty, generalnie nie ważne czy ma 200 czy 300g dobrze zważony zestaw i godziny nad wodą nigdy nei zmęczyły mi nadgarstka. Więc nie uciekam się w fanaberie mega ul gdzie zestawy mają po 260g bo jakie ma to znaczenie jak rękawy opite wodą w deszczową pogodę ważą po 2kg haha . POzdro dla wędkarzy. Edytowane 8 Marca 2019 przez FRS1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Z całym szacunkiem ale to nie fanaberie ???? kolowrotek 300g do ul to nieporozumienie, a na deszcz polecam nieprzemakalne ubranie ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Zwykłe marudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyniek Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 W jaki sposób trzymasz wędkę przy kołowrotku? Dwa palce poniżej stopki oraz dwa powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Jesli o mnie chodzi to zawsze przed stopka nie lubie jak mnie cos mierzi miedzy palcami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Popieram, ale pod warunkiem, że wędzisko ma odpowiednio długi foregrip. Przy tych maksymalnie odchudzonych uchwytach SKSS stosowanych w modelach streeto, jest to bardzo niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Zgadza sie dlatego kije tez dobieram pid tym katem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 W jaki sposób trzymasz wędkę przy kołowrotku? Dwa palce poniżej stopki oraz dwa powyżej?Niektórzy mają pięć palców 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Ale wsród nich większość jako naczelne człowiekowate ma przeciwstawny kciuk ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mendery81 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Abu Garcia Revo Premier Spin Reel 20Witam, co myslicie o tym kołowrotku, szukam czegos niewielkiego pod okonia. Myslalem, tez o Stradic CI4 1000, lecz nie wiem jak się ma w porównaniu do tego Revo? Ktoś ma jakieś opinie? Dzięki. Edytowane 28 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Myślę, że podstawa to cross wrap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi