Kuba Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Nie dzialalem jako jerk tylko deep troll... Tam na jerk to czasu szkoda...ciekawe że metodę odkryli przed nami i Maciek Jagiello, i JaJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 @Jaculek, ...Zachowywałeś się w wodzie jak dżerk? No, no - czego się nie robi, by złowić okaz... - ty to masz żart. Każdą napiętą atmosferę potrafisz rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Kuba, mam takie wrazenie, ze techniki lowienia beda sie zmienialy w zaleznosci od warunkow pogodowych.Jak wejdzie na plytkie to mozna go i dzerkiem dziabnac, woblerem plytkim, guma, wahadlem,....dzerkiem,.... W pewnych syt. odkryciem moze byc Giant Chuby, musze go tylko w jakis przerebel splawic, zeby zobaczyc czy dosc agresywnie pracuje... Rognis,a o jakim ty napieciu mowisz? Aaaa, napiecie powierzchniowe (na powierzchni cieczy)....na wedkowanie w sposob istotny nie wplywa... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam,Dla wyjaśnienia dodam, że wędka którą podobno @Buri widział na Targach i recenzuje jako źle wykonaną, podczas targów była w..pracowni?! Stoi aktualnie na stojaku. Kto chce, może obejrzeć. Jak przystało na fachowca, Pan Buri wypatrzył na nieistniejącym wędzisku przelotkę nr 14. To czyba jakiś najnowszy model. Życzę smacznych pączków. Te modne w tym sezonie to czternastki.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 @irek, dzieki za odpowiedz, z cala pewnoscia zawitam do tego sklepu zapodam wstepny rekonesans, interesuje mnie kij do lowienia na duze i ciezkie gumy, kopyta 16 cm i wieksze, dlugosc okolo 2,75 m, szukam kija lekkiego ale bardzo mocnego i bardzo szybkiego, realny ciezar wyrzutu okolo 50 gram, inaczej mowiac, podczas podrywania 16 cm kopyta, na 14 gramowej glowce, z dna, kij nie powinien sie znaczaco uginac, przelotki powinny byc dostosowane do plecionek, zbrojenie pod stala szpule - jakies propozycje? @gumo, czys ty ocipial z radosci, zima, bez koszuli do wody wchodzisz, zeby cierniki glaskac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witaj,Z pewnością pierwszą propozycją będzie HS1023 Batsona. Bardzo uniwersalny blank nadający się pod budowę wędzisk różnego przeznaczenia. Cw.10-42gr. linka 12-25lb. Te parametry z pewnością wystarczą do podanych przynęt. Jeżeli uznasz, że jest za delikatny, jest model 30lb. Z przelotkami nie ma problemu. To co jest u mnie najsłabsze ma twardość 800 HV. Nie do przecięcia przez żadną plecionkę.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam ponownie,Chciałbym sprostować moją poprzednią wypowiedź w temacie wędki, która, jak napisałem, była w pracowni, a nie na Targach. Przepraszam, to pomyłka z mojej strony. Sprawa dotyczy zupełnie innego wędziska.Pozdrawiam,Irek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Niestety,nadmiar obowiązków nie pozwolił mi usiąść do komputera wcześniej.Widzę,że szaman Buri już nie czaruje swoimi postami portalu.Cóż,gratulacje dla redakcji za cierpliwość w tolerowaniu obrażania uczestników jerkbaita.Zdeletowanie nastąpiło,co zapewne przyniesie sporo świeżego powietrza.Ze swej strony pragnę jeszcze tylko dodać,że mistrz Buri swoim postem odnośnie krytyki wędki castingowej(6 stóp i ileś funtów mocy)zwrócił firmom produkującym przelotki(w tym liderowi FUJI),że posiada braki w kategorii wielkości przelotek.Nie wiem,skąd Irek wyczarował ową słynną 14(może 16 gniótł w imadle)?To kardynalny błąd Buriego,świadczący oniewiedzy w podstawowych sprawach.Nie chcę się czepiać(tak zapewne to wygląda),ale każdy uzurpujący sobie prawo do wnikliwej krytyki musi posiadać więcej niż elementarną wiedzę o temacie.Pamiątajcie,jako użytkownicy,że jeden fałszywy post potrafi namieszać straszliwie w głowach kolegów mających mniejsze pojęcie o waszej pasji,jaką jest jerking.I tego należy się wystrzegać.Pozdrawiam.Idę w końcu pochłonąć parę pączków.P.S Irek,może Fuji zrobi tą słynną 14?Ja po japońsku nie za bardzo a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Może kiedyś wyprodukują, kto wie. Koncepcje się zmieniają. Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 gumo, czys ty ocipial z radosci, zima, bez koszuli do wody wchodzisz, zeby cierniki glaskac??? No, w zasadzie juz zostalo powiedziane...czego sie nie robi, zeby zlowic okaz?Ale w dzisiejszym Swiecie duzo rzeczy jest mozliwych, nawet polowy w lutym...wystarczy przejechac sie np. nad J.Wiktorii, jednak z przykroscia stwierdzam, ze zdjecie pochodzi z pazdziernika roku ubieglego... Gumop.s.Proponuje zakonczyc roztrzasanie kto dobry a kto zly, mam wrazenie, ze niektorzy juz beda mieli mniejsze mozliwosci do polemiki wiec mysle, ze zasada fair play obowiazuje, nawet jezeli strona przeciwna nie odwzajemni sie tym samym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam,Ja już po tłustym czwartku. 6 padło Mam do Was gorącą prośbę. Proszę nie kontynuujmy tematu z wystąpieniem Buriego. Wszystko już zostało napisane. Pamiętajmy, że teraz kiedy tylko jedna strona może pisać dyskusja nie jest równa. Myślę, że sprawę możemy uznać za zamkniętą i powrócić do meritum. Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 no wrocmy do meritum @irek, dzieki za info, brzmi ciekawie, moc 25 lb to juz kakwal blanku, ciekawe jaki bylby stosunek szybkosci do ugiecia, jaka bylaby zblizona waga tej wedki?; ile przelotek zastosowalbys w takiej wedce? @gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Pitt!!! Uspokój się kumplu drogi bo jak Irek się rozwinie to Friko nie będzie miał czego opisywać :D Ale widzę, że ciśnienie jest to dobrze. Ja też czekam a z tego co wiem Friko pracuje już nad drugim odcinkiem ... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 No, no, kolejny po wywiadzie z M. Jagiełło 'ekskluzywny' materiał. Nie będę w najbliższej przyszłości (być może wcale) korzystał ze sprzętu jerkowego, ale z przyjemnością przeczytam dalszy ciąg tego artykułu. ----zewusklep wędkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 spoko remek, w koncu pytam o calkiem inny rodzaj kija, wlasnie przyszla mi do glowy jeszcze inna wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Witaj,Z tego co pamiętam jest 8 + szczytowa. Duża zbieżność blanku, w miarę subtelna szczytówka i duża moc. Idealna wędka pod dużą gumę. Jaka jeszcze wędka przyszła Ci do głowy?Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 lekka i dluga wedka kleniowa, musi byc bardzo ... hmmm ... zrownowazona, taka do malutkich wabikow, woblerki po 2-3 gramy, najlepiej w granicach 3-3.2 metra, cw. w okolicach 7-10 g, blank o mocy max. 8 lb - mozna wogole cos takiego zbudowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Pitt, nie mam zbytniego rozeznania w rynku blanków ale kiedyś widziałem fantastyczną wędkę zbudowaną na blanku muchowym ... jak trzymałem ją w ręku to twarz wyginała się mniej więcej tak PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Fajny jest blank Batsona 1141F-8 funtowy,ale tylko2.90m.C.w 2-10g.Jedyne uzbrojenie to Alconite.Rewelacyjna praca,wędka dla zawodowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Ten 1141F to faworyt jaźiowy. Kilka słów o nim pewnie by powiedzieli wędkarze z Krakowa. Jeżeli będziesz już zdecydowany na robienie kija, weź pod uwagę nowy model 1142F. Ma podwyższoną dolną granicę cw. do 4 gr. i jest mocniejszy o 2 lb od 1141F. Jest od niego znacznie szybszy. Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 dzieki za infosy, jak bede we wrocku, to wpadne do atlantisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Pitt, nie mam zbytniego rozeznania w rynku blanków ale kiedyś widziałem fantastyczną wędkę zbudowaną na blanku muchowym ... jak trzymałem ją w ręku to twarz wyginała się mniej więcej tak PozdrawiamRemek Miałem kiedyś spinning... Miał 3.20 m, do 12 g, na blanku muchowym Sage'a, zbudowana w Anosie... Kosztowała kupę kasy, coś ok. 400 $ w 1997 roku. Akcja może na początku była troszkę kluchowata ale traf chciał,że przytrzasnąłem 5 cm szczytówki drzwiami od samochodu. Po wklejeniu pełnej szczytówki okazało się, że to jest to !! Jazie i klenie nie miały żadnych szans a i szczupaki i okonie też się fantastycznie na to łowiło... Niestety źli ludzie sprawili, że już jej nie mam a na nową taką samą w chwili obecnej mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi