Skocz do zawartości

ciepły polar ?

Robert1111

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze polary są dostępne w sklepach myśliwskich np Graff 569-WS lub Firmy Tagart Bruno(wiem bo mam)(TAGART nie ustępuje jakością Geoff Anderson i jest produkcji Polskiej(szyta w Tarnobrzegu)

Edytowane przez Raffaello

• 2 tygodnie później...

Muszę się nie zgodzić :)

Nie ma ciepłych polarów . i nie było . Główna zaletą polarów nie jest to , że są usystematyzowane gramaturą .. no i są modne , choć ludzie wyglądąja w nich naprawdę rozpaczliwie . Szanujący się człowiek ubrany w politereftalany - no nieee !

Wdzianko z PET - ów :D

Na sweter z merynosa gorąco namawiam , owczej wełny , runa baranów . Polar jest idealny do glansowania butów , lepszy jest naprawdę od flaneli :)

Muszę się nie zgodzić :)

Nie ma ciepłych polarów . i nie było . Główna zaletą polarów nie jest to , że są usystematyzowane gramaturą .. no i są modne , choć ludzie wyglądąja w nich naprawdę rozpaczliwie . Szanujący się człowiek ubrany w politereftalany - no nieee !

Wdzianko z PET - ów :D

Na sweter z merynosa gorąco namawiam , owczej wełny , runa baranów . Polar jest idealny do glansowania butów , lepszy jest naprawdę od flaneli :)

.

A się uparł na tą wełnę :-) , ja mam uczulenie na sierść wszelką, i znowu się opowiem za polarem, najlepiej z membraną, rybą wszystko jedno czy gumofilc, czy merinos, czy polar. Nam ma być ciepło , wygodnie i sucho

Jak już dobrze wyglądać to kupić kaszmirowy różowy sweterek, obcisłe spodnie po same jaja aby mocno gniotly i kilogram żelu do włosów oraz okulary zerówki koniecznie takie jak nosiła moja babcia najlepiej firmy Rayban. Do tego kij z pracowni bądź najwyższy model St. Croix i kołowrotek Shimano oczywiście najdroższy w ładnym kolorze.

Istny cyrk powiadam, już nie liczy się samo łowienie a moda nad rzeką. Dziękuję, postoje ubiore się tak aby było mi wygodnie, cieplo i na moją kieszeń, nikogo nie mam zamiaru oceniać po wyglądzie bo rodzice mnie inaczej wychowali.

Edytowane przez Hvast

O właśnie Hvast  .. jeszcze coś :) 

Tajemnicą poliszynela jest - o, jakie ładne słowo łączące politere z szynelem - polary są też nieobojetne dla męskiego zdrowia . Zaburzają gospodarkę hormonalną , produkując w zdrowym dotąd cielsku ksenoestrogeny - cośtam cośtam . Nie wszystko złoto co nas grzeje :)

• Like 1

O właśnie Hvast .. jeszcze coś :)

Tajemnicą poliszynela jest - o, jakie ładne słowo łączące politere z szynelem - polary są też nieobojetne dla męskiego zdrowia . Zaburzają gospodarkę hormonalną , produkując w zdrowym dotąd cielsku ksenoestrogeny - cośtam cośtam . Nie wszystko złoto co nas grzeje :)

Aż tak się nie zaglebialem może to i racja. Z drugiej strony co jest teraz zdrowe? :-)

To politereftalan nie jest bezpieczny dla zdrowia , Kacpie .. Można o nim poczytac . Czy polar  każdemu może zaszkodzić ? :D Nie , ale po co ryzykować ! Zatem hiper/mega/super ciepły polar  jest nieekologiczny i potencjalnie mało męski  w skutkach .

Nie bierz tego całkiem serio , podpuszczam jak zwykle , jednomyślności poglądów która jest równie szkodliwa  , odpór daję :)

Wędkowanie też może szkodzić. Ale jednak to robimy. Polary nosimy by było nam ciepło. W suchych warunkach moga one konkurować z czystą wełna. Lecz w wilgoci jest ona niezastąpiona. 

Związki obecne w polarach obecne są też zdaje się w opakowaniach na żywność i to właśnie w tej postaci mogą powdować bezpłodność czy choroby nowotworowe. No chyba, że ktoś nosiłby polarowe majtki :) :)

W czasie wędkowania każdy ubiera się tak jak chce, tak jak mu wygodnie ( choć jest to bardzo nie męskie :huh: ), czy nawet tak aby przypodobać się tłumom.

Ja np. w czasie silnego wiatru zakładam właśnie sweter z czystej wełny i z tak wyśmiewaną przez Ciebie membraną gore xcr i wiem, że będę czuł się świetnie. 

Pozdrawiam.

PS. Chyba lubisz zaglądać do tematu z odzieżą wędkarską :) :)

Edytowane przez Kacp

Jak wszędzie .. Tu też widać przygnebiający , globalny dryl . Tylko się pośmiać :)

Mój kolega , zdrowy na umyśle i pomysłowy , uwielbiający być modny i równie mocno uwielbiający wystawać godzinami w rzece , zakładał na takie okazje pampersy dla dorosych . Nikt z nas tak długo nie wytrzymał :D

http://www.sportmaster.pl/polar-meski-z-membrana-berg-windshelter-czarny-p-6894.html

ja kupiłem coś takiego 

jest to nowa firma która wchodzi  na polski rynek 

moim zdaniem pierwsza klasa za te pieniążki windstopeer to okazja polar grubość 200

pod to bielizna termo geoff anderson i śmigać aż milo

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Odgrzewam kotleta.

Szukam ciepłego polaru jako warstwa pod kurtkę. Kurtka nie jest gruba dlatego szukam ciepłego polaru tylko na chłodniejsze dni, tzn. temp. 0-7 stopni. Nie chciałbym wydawać kokosów, jeśli jest naprawdę ok to do 200zl. Macie coś sprawdzonego? :)

Odgrzewam kotleta.

Szukam ciepłego polaru jako warstwa pod kurtkę. Kurtka nie jest gruba dlatego szukam ciepłego polaru tylko na chłodniejsze dni, tzn. temp. 0-7 stopni. Nie chciałbym wydawać kokosów, jeśli jest naprawdę ok to do 200zl. Macie coś sprawdzonego? :)

Zobacz w ofercie Decathlonu, mają przeceny na kilka modeli:

https://www.decathlon.pl/?sn.q=Polar%20meski

• Like 1